Warmtepomp Súdwest-Fryslân

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Súdwest-Fryslân? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De installatie gebruikt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. We hebben het over een een relatief goedkope en verantwoorde aanpak uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 60% en de potentiële besparing ligt op €255,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan krijg je een subsidie oplopend tot €2.100. Past het ook bij mijn type huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Hieraan ten grondslag liggen diverse variabelen. Op deze pagina bekijk jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Súdwest-Fryslân.
warmtepomp-installateur-8751

 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Meer leefcomfort
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Eenvoudig te programmeren
 • Royale subsidieregeling ISDE

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcodegebied8751
Netnummer0517 (+31517)
Gas-gebruik M31400 M3
Stroom-verbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energiekosten€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Súdwest-Fryslân

Een warmtepomp laten installeren is niet altijd eenvoudig. Er zijn verschillende onderdelen. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Súdwest-Fryslân kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter analyseert uitvoerig jouw woning en kan een plan opstellen. De staat van isolatie en de energieconsumptie zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe duur is het, en wat is het rendement?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Geïnteresseerd in een professionele goedkope warmtepomp in Súdwest-Fryslân? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Op basis van deze website tref je snel en eenvoudig leveranciers en installateurs uit de buurt. Maak een goede vergelijking van de offertes. Handig, want zo kan je flink geld besparen. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (8751).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Aspecten als soort huis, de manier van isoleren, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat is het budget? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Klik op verzenden. Na een paar dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De pomp onttrekt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er bestaan twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De gasketel werkt alleen op het moment dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk soort installatie kan altijd worden ingezet. Dat probleem ontstaat vaak door de isolatiewaarden. In de paragraaf hierna bekijk je bruikbare aanbevelingen omtrent actuele warmtepompen en wat conformeert aan jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Súdwest-Fryslân heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem ben je vrij van aardgas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: het huis verwarmen en water water leveren met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 25% – 50% en het bespaart flink geld, tot wel €245,00, ieder jaar weer. De installatie draait 100% op elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.600 en €22.300. We werken op dit moment met 4 verschillende soorten modellen. Het noemenswaardige verschil is de bron van energie. Elke pomp wordt gekenmerkt door plus- en minpunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant neemt de warmte uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie neemt de energie uit de aardbodem om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp gebruikt de warmte uit de buitenlucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant onttrekt energie uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing sluit je aan op jouw moderne CV-ketel. Een betaalbare manier om maandelijkse lasten te verminderen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de basis spreken we dan over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.150 en €4.500 bij een verwarmingsmonteur uit Súdwest-Fryslân (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-sudwest-fryslan

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

De warmtepomp is in het begin een vrij grote investering. Echter, het leidt tot flink lagere energiekosten. Door middel van een subsidie oplopend tot €2.100 behaal je een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric systeem is al op de markt vanaf €6800. Een hybride systeem kan je laten installeren voor €2500. De uiteindelijke investering wordt getekend door velerlei facetten zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10200 – €23400Hoog rendement, niet goedkoop
Water-water€16100 – €20700Op basis van grondwater
Lucht-lucht€3600 – €7250Verwarmen en koelen
Lucht-water€4100 – €6350Weinig onderhoud, hoog energiegebruik
Hybride€2525 – €6950Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Súdwest-Fryslân gebruikt plusminus 1400 m3 gas op jaarbasis. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energienota van een maatschappij als Engie of NLE. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De besparing per jaar fluctueert tussen de €245 tot €350. Met een hybride oplossing behoud je jouw gasaansluiting. De besparing is nog steeds erg interessant, plusminus €170 op jaarbasis. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als fundament een perfect geïsoleerd huis:

# InstallatieEnergiegebruikOnkostenBesparingen
HR-ketel1000m3€683
Buitenlucht2625kWh€464€219
Bodemwarmte2100kWh€328€355
Hybride1525 kWh + 500 M3€499€184

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verschillende bronnen als de buitenlucht of warmte uit de grond. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. De energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Súdwest-Fryslân?

Niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We hanteren enkele randvoorwaarden: een goed geïsoleerde woning (oude woning moeten eerst verbouwd worden), het afgiftesysteem is laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Op het moment dat je kiest voor een hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit model benut slim de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en reken je af met de hoge energierekening. De installatie is actief naast jouw reguliere CV-ketel, en is een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Súdwest-Fryslân?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, want dan is er de unieke groene lening bij gemeente Súdwest-Fryslân. Het is een unieke lening met aanlokkelijke rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. De voorwaarden vind je op www.gemeentesudwestfryslan.nl. Een ander alternatief: de huur of lease van zo’n installatie.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed om te weten, normaliter kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Súdwest-Fryslân. De hoogte van de tegemoetkoming hangt samen met de energiezuinigheid en het vermogen van het systeem. De subsidiebedragen schommelen tussen €1000 tot maar liefst €1850. Nieuwsgierig naar de juni 2024 subsidie voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Súdwest-Fryslân (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal regels: het betreft een nieuwe installatie, het is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) vergeven ze ongeveer €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) heb je recht op zo’n €1650.
 • Voor een systeem met bodembron starten de bedragen vanaf circa €2150.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets meer terug (€200, met name A++ labels).
# MerkVariantVermogenSubsidie
HitachiYutaki-S RAS2WHVNP+RWM24 KW€1700,-
MDVMHC-V10W/D2N110 KW€2300,-
ThermorAeromax Premium V4 270L0 KW€1250,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

De gasaansluiting de deur uit? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, stoot je significant minder CO2 uit en behaal je een aangename leefomgeving. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand tref je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Súdwest-Fryslân aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De woning grondig isoleren. Zo voorkom je dat de gerealiseerde warmte niet naar buiten ontsnapt. Grondige isolatie legt de basis voor een nul-op-de-meterwoning. Populaire vormen zijn spouwmuurisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Voldoende ventileren

  Indien goede isolatie aanwezig is, is het nodig dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Slim ventileren resulteert in een optimaal klimaat in huis zonder verspilling van energie. Je kunt denken aan balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Om en nabij de 75% van ons energieverbruik heeft te maken met het verwarmen van onze woning en het genereren van warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een uitstekende oplossing. De warmtepomp ligt voor de hand, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of pelletkachel gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken op basis van elektriciteit. De stroom die het gebruikt kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente