Warmtepomp Reahûs

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Reahûs? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie neemt warmte uit grondwater, aarde of lucht. Het gaat om een efficiënte en verantwoorde manier om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 25% – 50% en je bespaart al snel €325,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan profiteer je van een royale subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen een aantal verschillende factoren. Op warmtepomprevolutie.nl vind jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Reahûs.
warmtepomp-installateur-8736

 • Groene investering
 • Ook koelen is mogelijk
 • Innovatieve manier van verwarmen
 • Weinig onderhoud
 • Hoog rendement

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcodegebied8736
Netnummer0515 (+31515)
Gasgebruik M31400 M3
Stroom-gebruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Reahûs

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een hele klus. Het aanbod omslaat meerdere systemen. Wat is voor mij het beste alternatief? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Reahûs kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De monteur of loodgieter analyseert uitvoerig het verblijf en maakt een indicatie van de wensen. De mate van isolatie en het jaarlijkse energiegebruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor issues zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat is de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Bent u op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Reahûs? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Op basis van onze vergelijker vergelijk je bruikbare leveranciers en installateurs in je woonplaats. Maak een goede vergelijking van de offertes. Daarmee bespaar je enorm. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (8736).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Feiten zoals type woning, hoe je woning geïsoleerd is, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat is het budget? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Dien het formulier in. In 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Hij haalt energie uit lucht, bodem of grondwater en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Er zijn 2 soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De gasketel werkt alleen in het geval dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk type warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Een belangrijk aspect is hoe je woning geïsoleerd is. In het volgende stukje bekijk je bruikbare info aangaande de type warmtepompenen wat matcht met jouw soort woning. De regionale verwarmingsinstallateur in Reahûs kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je helemaal van het aardgas af. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een warme woning en warm tapwater op een duurzame manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 25% – 50% en de besparing loopt op tot €265,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €4.500 en €21.400. We spreken over 4 verschillende type installaties. Het belangrijkste verschil is waar de energie vandaan komt. Elk apparaat heeft zijn eigen pluspunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem gebruikt de energie uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type benut energie uit de aarde om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van buiten voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp gebruikt de warmte uit de lucht van buiten en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling is een aanvulling op jouw reguliere HR-ketel. Een relatief goedkope oplossing om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de praktijk beslaat dit een mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.525 en €6.725 bij een verwarmingsmonteur uit Reahûs (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-reahus

Interessante systemen:


Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

De warmtepomp is allereerst een kostbaar systeem. Maar, je krijgt te maken met lagere maandlasten door een lagere energienota. Door gebruik te maken van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs krijg jij een beperkte terugverdientijd. Een full-electric oplossing is al op de markt vanaf €6400. Een hybride oplossing koop je al vanaf €2900. De factuur wordt gebudgetteerd middels diverse randvoorwaarden als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13800 – €25700Veel vermogen, lange terugverdientijd
Water-water€13600 – €21200Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4000 – €7400Relatief lage investering
Lucht-water€5450 – €7050Goedkoop, verbruikt veel stroom
Hybride€2775 – €6900Combinatiesysteem

Hoe interessant is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Reahûs gebruikt grofweg 1400 m3 gas per jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de maandelijkse rekening van een leverancier als Energiedirect of Powerpeers. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De uiteindelijke besparing ligt tussen de €210 tot €325. Bij hybride modellen behoud je jouw gasaansluiting. De gemiddelde besparing is iets minder, ongeveer €195 per 12 maanden. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# InstallatieEnergievraagPrijzenBesparing
HR-ketel1025m3€669
Buitenlucht2725kWh€455€214
Bodemwarmte2000kWh€321€348
Hybride1300 kWh + 350 M3€488€181

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een natuurlijke bron als lucht van buiten of warmte uit de grond. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Deze energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Reahûs?

Niet alle woningen zijn even interessant. We onderscheiden meerdere vereisten: een goed geïsoleerd huis (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), je hebt vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. Bij een keuze voor de zogenaamde hybride pomp is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Deze installatie gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daardoor gaat de energierekening omlaag. Deze installatie sluit je aan op jouw reguliere CV-ketel, en komt dus in plaats van de eenzijdige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Súdwest-Fryslân?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar is de investering nu te groot? Dan bestaat er tegenwoordig de interessante groene lening in de gemeente Súdwest-Fryslân. Het gaat om een interessante lening met een betaalbare rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Voor meer info zie www.gemeentesudwestfryslan.nl. Een ander alternatief: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Maar, voor de meeste systemen kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Reahûs. De omvang van de subsidie heeft te maken met het soort apparaat en vermogen van de geplaatste artikelen. De hoogte van de subsidies starten bij €575 tot plusminus €3550. Nieuwsgierig naar de juli 2024 subsidie voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Reahûs (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal condities: je hebt een nieuw model gekocht, hij is aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) heb je recht op ong. €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) moet je rekenen op zo’n €1975.
 • Bij de bodembron installaties beginnen de bedragen bij pakweg €2025.
 • Voor een zuinige pomp profiteer je van een hoger bedrag (€225, let op het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
GallettiLCP 081PL59 KW€7200,-
ToshibaEstia HWS-1104H-E1 + HWS-1404XWHM6-E19 KW€2200,-
ESAWT9-V5+/ V66 KW€1900,-

In vier stappen een gasvrij huis

Zonder gas verwarmen? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, reduceer je de uitstoot van CO2 en realiseer je ook nog eens een aangename leefomgeving. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hierbij doorloop je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Reahûs aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De meeste winst haal je met isoleren. Op die manier vermijd je dat warmte uit de woonvertrekken naar buiten gaat. Een solide isolatie is het fundament van een woning met 0 op de meter. Voorbeelden zijn HR++ glas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Goede ventilatie

  Wanneer de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het cruciaal dat de woning constant geventileerd wordt. Voldoende ventileren resulteert in een prettig binnenklimaat zonder veel energieverlies. Wat veel toegepast wordt is ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Bijna 80% van de totale energierekening kunnen we herleiden tot het verwarmen van onze woning en warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is daarom aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of pelletkachel werken niet op basis van gas, maar sluit je aan op stroom. De stroom die het gebruikt kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!