Warmtepomp Tirns

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Tirns? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Het systeem haalt energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het is een zuinige en milieuvriendelijke benadering de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot daalt met 55% en het bespaart flink geld, tot wel €315,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? Dan heb je recht op een flinke subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Het antwoord hangt af van allerlei aspecten. Als je iets verders scrollt bekijk jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Tirns.
warmtepomp-installateur-8632

 • Tot wel 60% CO2-reductie
 • Ook in staat woning te koelen
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8632
Netnummer0515 (+31515)
Gas-gebruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energiekosten€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Tirns

Een warmtepomp laten installeren is een moeilijke handeling. Er zijn flink wat onderdelen. De vraag is; wat is de beste? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Tirns kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De monteur of loodgieter onderzoekt de woonruimte en voorziet je van verdere info. De manier van isoleren en de grootte van de woning spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met punten zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Tirns? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Geholpen door warmtepomprevolutie.nl doorzoek je zonder problemen installateurs uit jouw streek. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Op die manier kan je fors bezuinigen op de investering. Hoe werkt dit?

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (8632).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Onder andere categorie woning, de staat van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoe kijk je prijstechnisch? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verstuur het formulier. In circa 5 werkdagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De pomp profiteert van warmte uit de bodem of buitenlucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het CV-water. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel springt alleen bij wanneer het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke soort warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dit heeft te maken met bouwjaar en isolatie. Bijgaand ontdek je uitgebreide info m.b.t. de type warmtepompenen wat aansluit op jouw type woning en wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Tirns kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warme woning en warm tapwater op een duurzame manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 40% – 60% en de besparing loopt op tot €180,00, elk jaar opnieuw. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kostprijs schommelt tussen de €3.700 en €23.900. We differentiëren 4 verschillende type producten. Het onderscheid heeft te maken met de bron. Elk type heeft zijn eigen voordelen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem haalt energie uit het grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem profiteert van warmte uit de aarde om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem haalt energie uit de buitenlucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing wordt aangesloten op jouw normale HR-ketel. Een voordelige manier om de energiekosten terug te dringen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Vaak heb je dan te maken met een mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.225 en €5.600 bij een verwarmingsmonteur uit Tirns (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-tirns

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Zo’n warmtepomp is eerst even een kostbaar systeem. Maar, je realiseert flink lagere energiekosten. Via interessante subsidies profiteer jij van een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem kan je laten installeren voor €7100. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €2400. Het prijskaartje wordt getekend door verscheidene zaken zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13700 – €23400Hoge subsidie, dure installatie
Water-water€14800 – €24500Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€5400 – €6850Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€5300 – €6800Laagdrempelig, maakt relatief veel geluid
Hybride€2825 – €5650Ook voor bestaande bouw

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Tirns verbruikt circa 1400 m3 gas per jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een maatschappij als Energiedirect of Oxxio. Dit verbruikt wel veel stroom. De maximale besparing vinden we terug tussen de €225 tot €355. Bij hybride systemen gebruik je deels stroom in plaats van gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, zo’n €190 per jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een stevig geïsoleerde woning:

Type installatieEnergievraagEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1200m3€747
Buitenlucht2300kWh€515€232
Bodemwarmte1775kWh€366€381
Hybride1525 kWh + 525 M3€553€194

Actuele vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. lucht of uit de bodem. Je warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het koude water uit de cv-installatie. Deze hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Tirns?

Niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er gelden een aantalvereisten: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (recent gebouwde huis voldoet), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is plek voor een buffervat. Wanneer je kiest voor het hybride systeem is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Hij onttrekt warmte aan de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Zo bespaar je veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Dit systeem sluit je aan op jouw bestaande CV-ketel op gas, en is een vervanger voor de normale ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Súdwest-Fryslân?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een optie voor de aantrekkelijke groene lening bij gemeente Súdwest-Fryslân. Het is een unieke lening met een lage rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Ga ook naar www.gemeentesudwestfryslan.nl. Mogelijk ook interessant: huur of lease van een van de besproken systemen.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Echter, in de regel kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Tirns. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt samen met het soort apparaat en vermogen van de installatie. Subsidiebedragen beginnen bij €950 tot wel €3100. Nieuwsgierig naar de hoogte van de subsidie in oktober 2022 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Tirns (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. We onderscheiden een aantal condities: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is actief en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) krijg je pakweg €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht krijg je pakweg €1900.
 • Bij systemen met een bodembron lopen de bedragen op vanaf ongeveer €2075.
 • Voor een energiezuinig systeem wordt het nog iets lucratiever (€250, zoek naar een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
Fujitsu AtlanticAlfea Excellia 16F12 KW€2350,-
Thermics EnergieCaldensa 108 KW€2100,-
EnersoBW 1919 KW€3700,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Geen gas meer verbruiken? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en geniet je van een gezonde leefomgeving. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hieronder is er een waardevol stappenplan van de warmteservice Tirns aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Op die manier vermijd je dat warme lucht de woning ontglipt. Goede isolatie is de basis van een nul-op-de-meterwoning. Voorbeelden zijn triple glas en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Indien de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het noodzakelijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Innovatief ventileren is belangrijk voor een comfortabele leefomgeving zonder verspilling van warmte. Je kunt denken aan een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Ruim 70% van de maandelijkse energienota heeft te maken met de CV-installatie en het aanmaken van warm water. Een duurzaam alternatief voor de HR-ketel op gas is daarom aan te raden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen of amper gas, maar sluit je aan op stroom. De benodigde elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!