Warmtepomp It Heidenskip

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in It Heidenskip? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Een dergelijk systeem gebruikt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. We hebben het over een een efficiënte en verantwoorde oplossing uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €190,00 p/jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan ontvang je een interessante subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen diverse zaken. Op deze pagina bekijk jij meer info over een warmtepomp kopen in It Heidenskip.
warmtepomp-installateur-8724

 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Kan ook dienen als koeling
 • Klaar voor de toekomst
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Lagere energierekening

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8724
Netnummer0514 (+31514)
Gas-gebruik M31400 M3
Stroom-verbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energiekosten€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in It Heidenskip

Een warmtepomp goed installeren is een moeilijke handeling. Je hebt keuze uit honderden toepassingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in It Heidenskip kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De installateur of loodgieter bekijkt jouw woning en voorziet je van verdere info. Leeftijd woning, isolatiewaarden en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met onduidelijkheden als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat is de prijs, en wat bespaar ik per jaar?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in It Heidenskip? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Met onze tool check jij bruikbare (verwarmings)installateurs uit de omgeving. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Daarmee bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (8724).
 2. Omschrijf de woning. Zoals categorie huis, isolatiewaarden, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat is het budget? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Klik op verzenden. In 4-5 dagen volgt er een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Hij profiteert van warmte uit bodem of buitenlucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je CV-ketel start met werken als het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke oplossing is geschikt voor elke situatie. Dat komt vooral door de manier van isoleren. Op warmtepomprevolutie.nl tref jij uitgebreide informatie die gaan over de soorten warmtepompen en wat past bij jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in It Heidenskip kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie heb je geen gas meer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: jullie huis verwarmen en warm water uit de kraan met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 40% – 60% en je profiteert van een besparing tot wel €210,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €4.700 en €23.400. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten installaties. Het belangrijkste verschil zit hem in de bron. Elke installatie wordt gekenmerkt door voordelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem gebruikt de energie uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp benut warmte uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem neemt de energie uit de lucht van buiten om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant neemt de energie uit de omgevingslucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem sluit je aan op jouw reguliere HR-ketel op gas. Een betaalbare manier om een lagere energienota te realiseren waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de basis betreft dit de combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.000 en €4.400 bij een verwarmingsmonteur uit It Heidenskip (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-it-heidenskip

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Zo’n warmtepomp is primair een flinke kostenpost. Echter, het draait uit op flink lagere energiekosten. Aan de hand van een interessante subsidie geniet jij van een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing laat je al plaatsen voor €7200. Een hybride opstelling laat je al plaatsen voor €3000. Het prijskaartje is afhankelijk van diverse zaken als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14300 – €24100Zeer efficiënt, dure installatie
Water-water€17500 – €20500Beste rendement
Lucht-lucht€3500 – €7425Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€5300 – €7325Lage installatiekosten, hoog stroomgebruik
Hybride€3000 – €5500Simpele oplossing voor thuis

Hoe hoog is het rendement?
Een huis met CV-ketel in It Heidenskip gebruikt ongeveer 1400 m3 gas per jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de maandelijkse rekening van een energieleverancier als Essent of Pure Energie. Je stroomverbruik neemt wel toe. De besparing per jaar vinden we terug tussen de €260 tot €320. Bij hybride oplossingen behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt vaak wat lager, zo’n €160 (12 maanden). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een normaal geïsoleerd huis:

# WerkingEnergiegebruikEnergieprijsBesparing
HR-ketel1150m3€663
Buitenlucht2500kWh€451€212
Bodemwarmte2000kWh€318€345
Hybride1525 kWh + 375 M3€484€179

Vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht of bodem. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarmingsinstallatie van de woning. Deze warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in It Heidenskip?

Helaas, niet alle woningen renderen met een warmtepomp. We noemen een paar vereisten: isolatie moet goed voor elkaar zijn (recent gebouwde huis voldoet), de woning wordt verwarmd met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Op het moment dat je kiest voor een hybride oplossing is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit systeem benut slim de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Dit bespaart veel energie en kan je de energienota flink reduceren. Een dergelijk systeem werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de normale ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Súdwest-Fryslân?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je onvoldoende budget? Dan kan je profiteren van een speciale groene lening in de regio Súdwest-Fryslân. We hebben het over een een unieke lening met aanlokkelijke rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Bezoek ook www.gemeentesudwestfryslan.nl. Mogelijk ook interessant: huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Echter, veelal kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie It Heidenskip. Hoe hoog dat bedrag is komt tot stand door model en vermogen van de installatie. De subsidies variëren van €775 tot wel €2950. Interesse naar de hoogte van de subsidie in mei 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming It Heidenskip (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er gelden een aantal condities: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is actief en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) vergoeden ze om en nabij €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergeven ze plusminus €1775.
 • Bij systemen met een bodembron starten de bedragen vanaf pakweg €2325.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ontvang je iets meer (€125, bij een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
GallettiLCP 071ML53 KW€6600,-
ToshibaEstia HWS-P1104HR-E + HWS-P1104XWHM3-E11 KW€2400,-
EnersoTBW 6666 KW€8400,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en heb je een comfortabel binnenklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Hieronder bieden we een nuttig stappenplan van de warmteservice It Heidenskip aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Vergeet dit niet, want zo zorg je dat gewonnen warmte weer kan ontsnappen. Fatsoenlijke isolatie is het fundament van een energieneutraal huis. In de praktijk gaat het vaak om triple glas en isolatie van buitengevel.

 2. Genoeg ventileren

  Als de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het belangrijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Slim ventileren mondt uit in een gezond leefklimaat zonder warmteverspilling. Grote winst valt te behalen met een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Om en nabij de 75% van de energie die we gebruiken kunnen we terugbrengen naar de verwarming en warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een goede stap voorwaarts. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of infraroodpanelen verbruiken geen of amper gas, maar hebben wel elektriciteit nodig. Deze elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!