Warmtepomp Longerhouw

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Longerhouw? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Dit systeem haalt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Erg populair, want het is een efficiënte en ecologische manier om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 35% – 55% en de besparing loopt op tot €250,00 p/jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dit scenario heb je recht op een hoge subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit is afhankelijk van allerlei elementen. In het volgende kopje ontdek jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Longerhouw.
warmtepomp-installateur-8745

 • Geen gebruik van fossiele brandstoffen
 • Kan ook werken als airco
 • Groot aanbod lokale installateurs
 • Hogere woningwaarde
 • Elk jaar flink besparen op energiekosten

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcodegebied8745
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31400 M3
Stroom-gebruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Longerhouw

Een installatie van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. We onderscheiden flink wat versies. Maar wat is voor mij geschikt? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Longerhouw biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De vakman of loodgieter analyseert uitvoerig het verblijf en maakt een indicatie van de wensen. De manier van isoleren en de leefruimte zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vraagstukken als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe duur is het, en wat is het rendement?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Longerhouw? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Door gebruik te maken van onze website bekijk je eenvoudig installateurs uit de omgeving. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Daarmee bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit werkt als volgt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (8745).
 2. Omschrijf de woning. Feiten zoals type woning, hoe je woning geïsoleerd is, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Naar welke tarieven kijk je? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verstuur het formulier. Na zo’n 5 werkdagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De installatie haalt energie uit de bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming of het voorraadvat met warm water. Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je HR-ketel zal aanspringen op momenten dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke installatie is perse interessant voor jou. Dat probleem ontstaat vaak door de mate van isolatie. Op deze pagina ontdek jij samengestelde toelichtingen m.b.t. de soorten warmtepompen en wat past bij jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Longerhouw kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie is gas niet langer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: een warme woning en warm water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 40% – 60% en de potentiële besparing ligt op €305,00 p/jaar. Het systeem werkt op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €5.800 en €15.800. We differentiëren 4 verschillende type modellen. Het duidelijkste verschil is de energietoevoer. Elk systeem heeft zijn eigen kenmerken, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing gebruikt de warmte uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp profiteert van energie uit de aarde om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie gebruikt de warmte uit de omgevingslucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp profiteert van energie uit de buitenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is een aanvulling op jouw moderne gasgestookte HR-ketel. Een voordelige oplossing om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Gemiddeld heb je dan te maken met de combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.900 en €4.175 bij een verwarmingsmonteur uit Longerhouw (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-longerhouw

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Een warmtepomp is initieel een flinke kostenpost. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je realiseert een significant lagere energierekening. Met behulp van actuele subsidies haal jij een snelle terugverdientijd. Een full-electric variant is er vanaf €6000. De hybride warmtepomp is er vanaf €3500. De uiteindelijke investering hangt af van verscheidene facetten als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13400 – €23800Hoog rendement, prijzig
Water-water€13600 – €24600Beste rendement
Lucht-lucht€3950 – €7425Zeer betaalbaar
Lucht-water€4550 – €6775Hoge subsidie, buitenunit in zicht
Hybride€2050 – €6100Snelle terugverdientijd

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Longerhouw verbruikt plusminus 1400 m3 gas p/jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een energieleverancier als Budget Energie of Qurrent. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De besparing per jaar ligt tussen de €255 tot €325. Bij hybride oplossingen gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing is nog steeds erg interessant, plusminus €190 op jaarbasis. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een normaal geïsoleerd huis:

# WerkingEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1175m3€675
Buitenlucht2425kWh€459€216
Bodemwarmte2100kWh€324€351
Hybride1600 kWh + 600 M3€493€182

Populaire vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit diverse bronnen zoals omgevingslucht of uit de bodem. De slimme warmtewisselaar draagt warmte over aan het koude water uit de cv-installatie. Deze warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Longerhouw?

Niet alle soorten woningen renderen met een warmtepomp. Er zijn verschillende vereisten: een goed geïsoleerde woning (oude woning moeten eerst verbouwd worden), je beschikt over laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je gaat voor een hybride variant dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit systeem is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Deze installatie werkt samen met jouw bestaande HR-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de normale ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Súdwest-Fryslân?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, want dan kan jij gebruik maken van de interessante groene lening via jouw gemeente Súdwest-Fryslân. We hebben het over een een interessante lening met een betaalbare rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Bekijk ook www.gemeentesudwestfryslan.nl. Mogelijk ook interessant: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een forse investering. Vergeet niet, voor de meeste systemen heb je recht op de ISDE-subsidie Longerhouw. Hoeveel je krijgt hangt af van het soort apparaat en vermogen van de installatie. Subsidiebedragen beginnen bij €650 en kunnen oplopen tot €2400. Onderzoek doen hoeveel subsidie je in juli 2024 krijgt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Longerhouw (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er zijn een aantal condities: het betreft een nieuwe installatie, het is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) moet je rekenen op om en nabij €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergoeden ze ongeveer €1850.
 • Voor een systeem met bodembron mag jij rekenen op minimaal plusminus €2000.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem profiteer je van een hoger bedrag (€175, met name A++ labels).
# MerkVariantKrachtSubsidie
GallettiMPE 013H11 KW€2250,-
ToshibaEstia HWS-1604H8-E1 + HWS-1404XWHM9-E19 KW€2200,-
ESAWT11-V5+ (AVH-11V1DE-II)7 KW€2000,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Geen gas meer verbruiken? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je heel lage energiekosten, daalt de CO2 uitstoot met de helft en geniet je van een comfortabele leefomgeving. Hoe bereik ik dit? Bijgaand doorloop je een praktisch stappenplan van de warmteservice Longerhouw aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Belangrijk, want zo vermijd je dat warmte uit de woonvertrekken verloren gaat. Een solide isolatie legt de basis voor een nul-op-de-meterwoning. Je kunt denken aan driedubbelglas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Goede ventilatie

  Op het moment dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het essentieel dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Permanent ventileren zorgt voor een comfortabel klimaat in huis zonder verspilling van warmte. Je kunt denken aan een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Ruim 70% van de energie die we gebruiken wordt teweeggebracht door de centrale verwarming en warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een goede stap voorwaarts. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of zonneboiler gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De stroom die hiervoor nodig is kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!