Warmtepomp Abbega

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Abbega? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Deze installatie haalt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een zuinige en ecologische oplossing uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 50% en het bespaart flink geld, tot wel €265,00 p/jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Wacht niet te lang, want dan kan je het aanschaffen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Het antwoord hangt af van diverse randvoorwaarden. Op deze pagina ontdek jij praktische info over een warmtepomp kopen in Abbega.
warmtepomp-installateur-8618

 • Vermindering Milieu-impact
 • Zowel in staat om te verwarmen als koelen
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Weinig onderhoud nodig
 • Snelle terugverdientijd

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcodegebied8618
Netnummer0515 (+31515)
Gas-verbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energiekosten€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Abbega

Het plaatsen van de warmtepomp is een complex proces. We hebben te maken met diverse onderdelen. Wat past bij mijn situatie? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Abbega heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter inspecteert het verblijf en ontwikkeld een voorstel. De staat van isolatie en de omvang van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij issues zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat is de prijs, en wat bespaar ik per jaar?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Abbega? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. D.m.v. onze vergelijker lees jij binnen enkele minuten de beste installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Zet alle offertes op een rijtje. Zodoende kan je flink geld besparen. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (8618).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Feiten zoals categorie woning, de manier van isoleren, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Naar welke tarieven kijk je? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur de gegevens. In circa 5 werkdagen volgen de betreffende offertes.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het systeem benut de warmte uit buitenlucht, grond of water en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We spreken over twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel schakelt in op momenten dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk apparaat is perse interessant voor jou. Dat komt vooral door hoe je woning geïsoleerd is. Op warmtepomprevolutie.nl doorzoek je accurate adviezen met betrekking tot de soorten warmtepompen en wat schikt naar jouw ideaalplaatje. De regionale verwarmingsinstallateur in Abbega heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je het helemaal af zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen met het milieu vooropgesteld. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €250,00, elk jaar opnieuw. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €3.100 en €17.900. We gaan verder in op 4 verschillende soorten systemen. Het doorslaggevende verschil is de energiebron. Elk apparaat heeft zijn eigen plus- en minpunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem benut warmte van het grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type benut warmte uit de aardbodem om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van warmte uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt slim samen met jouw bestaande HR-ketel op gas. Een laagdrempelige oplossing om te besparen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de basis betreft dit zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.075 en €4.975 bij een verwarmingsmonteur uit Abbega (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-abbega

Geschikte installaties:


Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is initieel een kostbaar systeem. Echter, het resulteert in een fors lagere energierekening. Door gebruik te maken van aantrekkelijk subsidies realiseer je een snelle terugverdientijd. Een full-electric oplossing is beschikbaar vanaf €6100. Een hybride opstelling koop je al vanaf €3500. Het prijskaartje wordt bepaald door diverse facetten als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10700 – €25600Geen buitenunit, hoge investering
Water-water€14400 – €23100Relatief klein systeem
Lucht-lucht€5400 – €6400Eenvoudige installatie
Lucht-water€4950 – €7125Aansluitbaar op CV, verbruikt veel stroom
Hybride€2650 – €5600Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Wat levert het op (rendement)?
Een huis met CV-ketel in Abbega verbruikt ong. 1400 m3 gas op jaarbasis. Via een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een energie aanbieder als Budget Energie of Vandebron. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De uiteindelijke besparing schommelt tussen €265 tot €310. Bij hybride installaties verbruik je zowel gas als stroom. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ongeveer €160 op jaarbasis. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als basis een uitstekend geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergiebehoeftePrijzenBesparing
HR-ketel1000m3€735
Buitenlucht2325kWh€507€228
Bodemwarmte1700kWh€360€375
Hybride1500 kWh + 475 M3€544€191

Meest gestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit (natuurlijke) bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de centrale verwarming. De hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Abbega?

Helaas, niet alle huizen renderen met een warmtepomp. Standaard zijn er verschillende vereisten: de isolatie mag niets te wensen overlaten (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), het afgiftesysteem is vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je kiest voor een hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit model maakt gebruik van de warme ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Dit beperkt het verbruik van energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. Het apparaat wordt aangesloten op jouw reguliere CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de eenzijdige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Súdwest-Fryslân?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar is het gewoon te duur? Wacht niet te lang, want dan kan je kiezen voor de milieu georiënteerde groene lening van je gemeente Súdwest-Fryslân. Het is een speciale lening met een scherpe rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Bekijk ook www.gemeentesudwestfryslan.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een grote investering. Maar, doorgaans kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Abbega. Hoe hoog dat bedrag is wordt berekend a.d.h.v. energielabel en vermogen van het artikel. De subsidies fluctueren tussen de €650 tot wel €2200. Onderzoek doen hoeveel subsidie je in september 2022 krijgt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Abbega (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal randvoorwaarden: het is een origineel en nieuw model, het is volledig geïnstalleerd en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5,5 kW) verstrekken ze om en nabij €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht verstrekken ze ong. €1625.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product mag jij rekenen op minimaal ongeveer €2100.
 • Voor een energiezuinig systeem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€275, let op het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
Fujitsu AtlanticExcellia DUO A.I. 14F11 KW€2400,-
ThermiaDiplomat Duo Inverter M12 KW€3000,-
EnersoTWW 5048 KW€6600,-

In vier stappen een gasvrije woning

Een woning zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, stoot je significant minder CO2 uit en profiteer je van een prettig leefklimaat. Hoe werkt dit? Op warmtepomprevolutie.nl vind je een waardevol stappenplan van de warmteservice Abbega aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Hiermee voorkom je dat de warmte in de woning niet naar buiten ontsnapt. Goed toegepaste isolatie vormt de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Je kunt denken aan isolatie van de vloer en buitengevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  Indien de isolatie gedaan is, is het noodzakelijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Slim ventileren resulteert in een comfortabel leefklimaat zonder onnodig warmteverlies. In de praktijk gaat het vaak om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Bijna 80% van het energiegebruik wordt teweeggebracht door de verwarming van ons huis en het aanmaken van warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken (grotendeels) zonder gas maar worden gevoed door elektriciteit. De stroom die het gebruikt kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!