Warmtepomp Hindeloopen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Hindeloopen? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De installatie onttrekt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het is een relatief goedkope en ecologische manier om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €225,00 per jaar. Doe je nu deze investering? Wacht niet te lang, want dan kan je het aanschaffen met een interessante subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat ligt aan verscheidene randvoorwaarden. Hierna ontdek jij verdere details over een warmtepomp kopen in Hindeloopen.
warmtepomp-installateur-8713

 • Een verantwoorde warme woning
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • Je woning van het gas af
 • Een gunstiger energielabel voor de woning
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode-regio8713
Netnummer0514 (+31514)
Gas-verbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energiekosten€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Hindeloopen

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een ingewikkelde bezigheid. We hebben te maken met allerlei producten. Wat past bij mijn situatie? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hindeloopen kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakman of loodgieter checkt grondig jouw woning en bespreekt de details met je. De mate van isolatie en maandelijks energieverbruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met punten zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat kost het, en wat is de terugverdientijd?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Wil jij een erkende en goedkope warmtepomp in Hindeloopen? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Door de warmtepomp-vergelijker tref jij bruikbare leveranciers en installateurs in jouw omgeving. Maak een goede vergelijking van de offertes. Hiermee bespaar je enorm. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (8713).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Denk aan categorie woning, isolatiewaarden, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Naar welke tarieven kijk je? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Rond het formulier af. Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De warmtepomp neemt warmte uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het verwarmingssysteem in je huis. Hieronder behandelen we 2 type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je CV-ketel start met werken wanneer het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke installatie is perse interessant voor jou. Een belangrijk aspect is de isolatie van je woning. Op warmtepomprevolutie.nl doorzoek je veelzijdige info over populaire warmtepompen en wat schikt naar jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Hindeloopen heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je helemaal van het aardgas af. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: jullie huis verwarmen en warm water uit de kraan op een bewuste manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 40% – 60% en de potentiële besparing ligt op €260,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €3.400 en €13.400. Er bestaan in Nederland 4 verschillende soorten modellen. Het voornaamste verschil is de input van energie. Elke leverancier heeft weer individuele kenmerken, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing gebruikt de energie uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type gebruikt de energie uit de aarde om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem neemt de energie uit de buitenlucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type maakt slim gebruik van warmte uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is actief naast jouw traditionele gasketel. Een betaalbare manier om te besparen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de regel heb je dan te maken met een combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.325 en €4.475 bij een verwarmingsmonteur uit Hindeloopen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hindeloopen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juni 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is initieel een kostbaar systeem. Dat is niet voor niets, je realiseert flink lagere energiekosten. D.m.v. aantrekkelijk subsidies krijg jij een beperkte terugverdientijd. 0is beschikbaar vanaf €6400. Een hybride opstelling is er vanaf €2700. De uiteindelijke investering wordt vastgesteld door allerlei facetten zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11500 – €25100Hoge besparing, hoge investering
Water-water€16200 – €23700Uitstekend rendement
Lucht-lucht€3750 – €6175CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€4600 – €6725Totaaloplossing, veel elektriciteit nodig
Hybride€2625 – €6250Snel te plaatsen

Is het rendement aantrekkelijk?
Een huishouden met CV-ketel in Hindeloopen verbruikt ongeveer 1400 m3 gas per jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een aanbieder van gas en stroom als Budget Energie of NLE. Je verbruikt wel meer stroom. De totale besparing ligt tussen de €235 tot €330. Bij hybride modellen gebruik je deels stroom in plaats van gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ga uit van €140 op jaarbasis. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als fundament een stevig geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergiebehoeftePrijzenBesparing
HR-ketel1050m3€659
Buitenlucht2525kWh€461€198
Bodemwarmte1825kWh€330€330
Hybride1525 kWh + 525 M3€494€165

Populaire vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit verschillende bronnen als de buitenlucht of warmte uit de grond. Je warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan afgiftesysteem in de woning. Deze warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Hindeloopen?

Helaas, niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. Standaard zijn er een stuk of wat voorwaarden: isolatie moet goed voor elkaar zijn (bestaande woning van na 1980), je hebt laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er kan een buffervat geplaatst worden. Bij een keuze voor een hybride opstelling is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit wint warmte terug uit ventilatielucht om je huis te verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De pomp is een aanvulling op jouw reguliere HR-ketel, en vervangt op die manier de normale ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Súdwest-Fryslân?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je onvoldoende budget? Dan bestaat er tegenwoordig een speciale groene lening in de gemeente Súdwest-Fryslân. Het is een interessante lening met een scherpe rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Check ook www.gemeentesudwestfryslan.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Goed om te weten, normaal kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Hindeloopen. De omvang van de subsidie komt tot stand door het max. vermogen en energielabel van het product. De subsidiebedragen schommelen tussen €600 tot plusminus €2150. Benieuwd naar de actuele subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Hindeloopen (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal randvoorwaarden: het is een origineel en nieuw model, hij is actief en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 kW) verstrekken ze grofweg €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) heb je recht op grofweg €1875.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product starten de bedragen vanaf plusminus €2175.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem profiteer je van een hoger bedrag (€100, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
GallettiLCP 051PS43 KW€5450,-
ThermorAeromax Premium V4 270L0 KW€1250,-
EnersoTBW 65 EVI69 KW€8700,-

In vier stappen een gasvrije woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, daalt de CO2 uitstoot met de helft en geniet je van een comfortabele leefomgeving. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hieronder tref je een nuttig stappenplan van de warmteservice Hindeloopen aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Zodoende verhinder je dat warme lucht verloren gaat. Een solide isolatie legt de basis voor een energieneutraal huis. Je kunt denken aan isolatie van de vloer en isolatie van de zolder.

 2. Goede ventilatie

  Als het huis voldoet aan de isolatienormen, is het noodzakelijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Slim ventileren leidt tot een optimaal klimaat in huis zonder verlies van warmte. Populaire vormen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Duurzaam verwarmen

  Om en nabij de 75% van de totale energierekening heeft te maken met de CV-installatie en warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de HR-ketel op gas is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn allerlei opties, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of zonneboiler zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar sluit je aan op stroom. De benodigde stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!