Warmtepomp Cornwerd

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Cornwerd? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Een dergelijk systeem profiteert van warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het gaat om een zuinige en duurzame manier om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 35% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €200,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan ontvang je een hoge subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Hieraan ten grondslag liggen verscheidene factoren. Verderop check je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Cornwerd.
warmtepomp-installateur-8753

 • tot 50% minder CO-2 uitstoot
 • Geen airco nodig dankzij koelende functie
 • Los van de energieleverancier
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Een structureel lagere energierekening

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcodegebied8753
Netnummer0515 (+31515)
Gas-verbruik M31400 M3
Stroomgebruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Cornwerd

Het laten installeren van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Er bestaan tal van versies. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Cornwerd kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De installateur of loodgieter analyseert de woning en brengt een warmteplan in kaart. Hoe je woning geïsoleerd is, en de omvang van de woning zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor punten zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Geïnteresseerd in een goede en goedkope warmtepomp in Cornwerd? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Gebruikmakend van deze pagina vind je veelzijdige installateurs in jouw omgeving. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Daarmee kan je flink geld besparen. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (8753).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Denk aan type huis, isolatiewaarden, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoeveel wil je uitgeven? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Dien het formulier in. Binnen een paar dagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De warmtepomp haalt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming in de woning. Hierna gaan we dieper in op de 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk apparaat is interessant voor jouw huis. Dat komt vooral door de staat van isolatie. Op deze website bekijk jij handige adviezen ten aanzien van alle verschillende warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Cornwerd heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing ben je vrij van aardgas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een aangenaam warm huis en warm sanitair water op een duurzame manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 35% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €305,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €5.700 en €22.300. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type installaties. Het noemenswaardige verschil is de input van energie. Elke pomp heeft zijn eigen plus- en minpunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem onttrekt warmte uit het grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp neemt de energie uit de aardbodem om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type profiteert van energie uit de buitenlucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie onttrekt energie uit de buitenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is actief naast jouw moderne HR-ketel op gas. Een prima oplossing om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Vaak beslaat dit een combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.650 en €6.425 bij een verwarmingsmonteur uit Cornwerd (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-cornwerd

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (februari 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is aanvankelijk een flinke kostenpost. Maar het mooie is, het mondt uit in flink lagere energiekosten. Door middel van een subsidie oplopend tot €2.100 krijg je een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing is beschikbaar vanaf €6900. Een hybride opstelling kan je aanschaffen vanaf €2300. De totaalprijs wordt getekend door meerdere onderwerpen zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14100 – €24500Zeer efficiënt, prijzig
Water-water€13300 – €21900Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4100 – €7175Relatief lage investering
Lucht-water€4750 – €6050Krachtige oplossing, maakt relatief veel geluid
Hybride€2725 – €7000Interessante prijzen

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Cornwerd gebruikt plusminus 1400 m3 gas op jaarbasis. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een leverancier als Budget Energie of Powerpeers. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De potentiële besparing ligt tussen de €225 tot €380. Met een hybride oplossing behoud je jouw gasaansluiting. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, rond de €135 per jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als fundament een stevig geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergieverbruikEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1225m3€682
Buitenlucht2725kWh€471€211
Bodemwarmte1975kWh€334€348
Hybride1475 kWh + 450 M3€505€177

Veelgestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. buitenlucht, ventilatielucht of bodem. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Cornwerd?

Niet alle gebouwen en huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met verschillende voorwaarden: het huis moet goed geïsoleerd zijn (bestaande huizen van na 1985), je beschikt over vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. Bij een keuze voor de zogenaamde hybride pomp moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat voor huizen met mechanische ventilatie. Dit model onttrekt warmte aan de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en reken je af met de hoge energierekening. De installatie is actief naast jouw reguliere HR-ketel, en is een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Súdwest-Fryslân?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Dan hebben we een speciale groene lening van je gemeente Súdwest-Fryslân. Het betreft een tijdelijke lening met verwaarloosbare rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Zie ook www.gemeentesudwestfryslan.nl. Een andere optie is het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Maar, in de meeste gevallen is er de ISDE-subsidie Cornwerd. Hoe hoog dat bedrag is heeft te maken met het max. vermogen en energielabel van de installatie. De hoogte van de subsidies starten bij €550 en kunnen oplopen tot €1650. Nieuwsgierig naar de subsidie in februari 2024 die geldt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Cornwerd (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal eisen: het is een origineel en nieuw model, het is netjes aangesloten en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5 kW) krijg je ong. €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht moet je rekenen op circa €1875.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen lopen de bedragen op vanaf zo’n €2425.
 • Voor een energiezuinig systeem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€200, bij een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
GallettiMPE 032H26 KW€3750,-
ToshibaHWS-805H + HWS-805XWHM95 KW€1800,-
FerroliRVL-I Plus 1413 KW€2600,-

In vier stappen een gasvrije woning

De gasaansluiting de deur uit? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en krijg je een comfortabel binnenklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Bijgaand is er een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Cornwerd aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Daarmee vermijd je dat de gerealiseerde warmte naar buiten gaat. Gedegen isolatie vormt de basis van een woning met 0 op de meter. In de praktijk gaat het vaak om driedubbelglas en zolderisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Op het moment dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het essentieel dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Continu ventileren resulteert in een gezonde leefomgeving zonder verlies van warmte. In de praktijk gaat het vaak om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van het energiegebruik kunnen we terugbrengen naar het verwarmen van onze woning en het aanmaken van warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte CV-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Apparaten zoals een zonneboiler of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar hebben wel stroom nodig. De gevraagde elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!