Warmtepomp Goënga

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Goënga? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Dit systeem neemt energie uit grondwater, aarde of lucht. Erg populair, want het is een voordelige en duurzame oplossing om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €265,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In zo’n geval profiteer je van een zeer aantrekkelijke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dat ligt aan verscheidene elementen. Op deze pagina lees jij praktische info over een warmtepomp kopen in Goënga.
warmtepomp-installateur-8628

 • tot 50% minder CO-2 uitstoot
 • Ook in staat woning te koelen
 • Minder afhankelijk van energieleverancier
 • Gemakkelijke installatie
 • Elk jaar flink besparen op energiekosten

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcodegebied8628
Netnummer0515 (+31515)
Gas-verbruik M31400 M3
Stroom-verbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Goënga

Het laten installeren van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Er is keuze uit diverse toepassingen. De vraag is; wat is de beste? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Goënga kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De installateur of loodgieter bekijkt de woning / bedrijfspand en voorziet je van verdere info. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de leefruimte zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Behoefte aan een praktische en goedkope warmtepomp in Goënga? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Via onze vergelijker ontdek jij moeiteloos leveranciers en installateurs die actief zijn in jouw regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zodoende worden de kosten een stuk lager. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (8628).
 2. Omschrijf de woning. Onder andere type huis, wat er aan isolatie gedaan is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat mag het project kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien de aanvraag in. Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Hij benut de energie uit uit de aarde, grondwater en lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming in de woning. We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel gaat alleen aan op momenten dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke soort warmtepomp kan altijd worden ingezet. Dit heeft te maken met de mate van isolatie. In het volgende stukje check je praktische toelichtingen omtrent de type warmtepompenen wat matcht met jouw soort woning. De regionale verwarmingsinstallateur in Goënga heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie heb je geen gas meer nodig. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warme woning en warm tapwater met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot daalt met 60% en de potentiële besparing ligt op €225,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €5.400 en €23.700. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type systemen. Het onderscheid valt samen met de bron. Elke pomp heeft zijn eigen gebruikstoepassing, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie profiteert van energie uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant profiteert van warmte uit de aardbodem om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing profiteert van warmte uit de lucht van buiten om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie profiteert van energie uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant sluit je aan op jouw huidige HR-ketel. Een uitstekende oplossing om te besparen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de regel hebben we het over de combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.775 en €6.075 bij een verwarmingsmonteur uit Goënga (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-goenga

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (oktober 2022) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is aanvankelijk beslist niet goedkoop. Maar het mooie is, het resulteert in veel lagere gaskosten. Door middel van een royale subsidie realiseer je een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem kan je laten installeren voor €5700. De hybride warmtepomp kan je aanschaffen vanaf €2300. De factuur wordt mede bepaald door meerdere onderwerpen als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12200 – €26300Passief koelen, relatief duur
Water-water€15200 – €24100Relatief klein systeem
Lucht-lucht€3750 – €7250Zeer betaalbaar
Lucht-water€4550 – €6150Weinig onderhoud, geleverd met buitenunit
Hybride€2025 – €5450Goede tussenoplossing

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Goënga verbruikt ong. 1400 m3 gas per jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een energie aanbieder als Engie of NLE. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De energiebesparing varieert van €275 tot €320. Met een hybride oplossing gebruik je deels stroom in plaats van gas. Al met al bespaar je nog steeds, zo’n €185 per 12 maanden. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een perfect geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergiegebruikKostenBesparing
HR-ketel1175m3€744
Buitenlucht2750kWh€491€253
Bodemwarmte1750kWh€342€402
Hybride1425 kWh + 600 M3€528€216

Meest gestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. ventilatielucht of warmte in de aarde. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Deze hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Goënga?

Niet alle soorten woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een stuk of wat vereisten: een hoge isolatiewaarde (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. In het geval van de zogenaamde hybride pomp is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Het gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Een dergelijk systeem wordt aangesloten op jouw bestaande HR-ketel op gas, en komt dus in plaats van de huidige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Súdwest-Fryslân?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Wacht niet te lang, want dan is er de aantrekkelijke groene lening bij de gemeenten Súdwest-Fryslân. Het gaat om een speciaal soort lening met een betaalbare rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Bekijk ook www.gemeentesudwestfryslan.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Goed om te weten, vaak kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Goënga. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt gecalculeerd aan de hand van model en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidiebedragen schommelen tussen €850 tot wel €3150. Informeren naar de huidige subsidie in oktober 2022 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Goënga (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal voorwaarden: de installatie is nieuw, het is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 kW) verstrekken ze ongeveer €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht moet je rekenen op ongeveer €1750.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen lopen de bedragen op vanaf pakweg €2475.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel profiteer je van een hoger bedrag (€225, bij het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
Fujitsu AtlanticAlfea Excellia 1411 KW€2250,-
ThermiaDiplomat Duo Optimum G3 1720 KW€3800,-
EnersoBW 1111 KW€2900,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je nauwelijks energiekosten, ben je een stuk energiezuiniger en profiteer je van een aangenaam wooncomfort. Hoe bereik ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl is er een waardevol stappenplan van de warmteservice Goënga aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Hierdoor voorkom je dat warme lucht niet naar buiten ontsnapt. Gedegen isolatie is het fundament van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Grote winst valt te behalen met isolatie van de bodem en isolatie van de kruipruimte.

 2. Goede ventilatie

  In het geval dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het nodig dat er genoeg wordt geventileerd. Voldoende ventileren resulteert in een prettige leefomgeving zonder verspilling van energie. Je kunt denken aan een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Zo’n 75% van het gas en stroom dat we gebruiken wordt teweeggebracht door het verwarmen van onze woning en het aanmaken van warm water. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een goede keuze. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken (grotendeels) zonder gas maar worden gevoed door stroom. De stroom die het gebruikt kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!