Warmtepomp Waaksens

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Waaksens? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Deze installatie profiteert van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een voordelige en verantwoorde oplossing de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €340,00 p/jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan heb je recht op een subsidie oplopend tot €2.100. Past het ook bij mijn type huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Het antwoord hangt af van een aantal verschillende randvoorwaarden. Verderop vind je praktische info over een warmtepomp kopen in Waaksens.
warmtepomp-installateur-8845

 • Een duurzame oplossing
 • Kan het huis ook koelen
 • Los van de energieleverancier
 • Relatief weinig onderhoud
 • Veel geld besparen

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcodegebied8845
Netnummer0517 (+31517)
Gasgebruik M31400 M3
Stroomgebruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Waaksens

Het laten installeren van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Er bestaan meerdere systemen. Wat past bij mijn situatie? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Waaksens biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De monteur of loodgieter inspecteert jouw huis en voorziet je van verdere info. De staat van isolatie en de energieconsumptie zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met issues zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat zijn de kosten, en wat bespaar ik per jaar?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Behoefte aan een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Waaksens? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Via onze website vind je waardevolle erkende installateurs uit jouw streek. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zodoende bespaar je enorm. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (8845).
 2. Omschrijf de woning. Aspecten als soort huis, hoe je woning geïsoleerd is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat zijn financiële eisen? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien het formulier in. Binnen 4-5 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De warmtepomp neemt energie uit uit de aarde, grondwater en lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming of het voorraadvat met warm water. Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel ondersteunt op momenten dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk systeem rendeert in jouw woning. Dit heeft te maken met leeftijd woning, isolatiewaarden. In de paragraaf hierna ontdek jij accurate details aangaande beschikbare warmtepompen en wat strookt met jouw type woning en wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Waaksens heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je het helemaal af zonder gas. De HR ketel heeft geen functie meer: het huis verwarmen en warm water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €215,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijs ligt tussen de €3.400 en €24.200. We onderscheiden grofweg 4 verschillende type systemen. Het echte verschil valt samen met de bron. Elk apparaat heeft weer individuele voor- en nadelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem maakt slim gebruik van energie uit grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing benut warmte uit de aarde om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem benut energie uit de omgevingslucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type neemt de energie uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is een aanvulling op jouw “ouderwetse” HR-ketel. Een goede manier om een lagere energienota te realiseren met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de basis beslaat dit zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.575 en €4.325 bij een verwarmingsmonteur uit Waaksens (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-waaksens

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in februari 2024?

Een warmtepomp is eerst even een kostbaar systeem. Het betaalt zich wel uit, het draait uit op een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Dankzij ISDE subsidie behaal jij een snelle terugverdientijd. Een full-electric systeem kan je laten installeren voor €5600. Een hybride opstelling laat je al plaatsen voor €2300. De factuur wordt gebudgetteerd middels specifieke facetten als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12600 – €23400Hoog rendement (COP), dure installatie
Water-water€17300 – €23600Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€3500 – €7325Redelijk betaalbaar
Lucht-water€4350 – €6275Hoge subsidie, veel stroomverbruik
Hybride€2675 – €6850Combinatiesysteem

Wat is de hoogte van het rendement?
Een woning met CV-ketel in Waaksens verbruikt grofweg 1400 m3 gas op jaarbasis. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een energiemaatschappij als Budget Energie of Powerpeers. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De uiteindelijke besparing schommelt tussen €235 tot €325. Bij een hybride installatie behoud je jouw gasaansluiting. De gemiddelde besparing is iets minder, gemiddeld €140 jaarlijks. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een degelijk geïsoleerde woning:

Type systeemEnergiebehoefteOnkostenBesparingen
HR-ketel1000m3€725
Buitenlucht2750kWh€508€218
Bodemwarmte1975kWh€363€363
Hybride1575 kWh + 425 M3€544€181

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit diverse bronnen zoals ventilatielucht of uit de grond. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan de centrale verwarming. De warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Waaksens?

Niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. We hanteren een paar randvoorwaarden: een goed geïsoleerd huis (recent gebouwde huis voldoet), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. Zodra je gaat voor een hybride oplossing dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Het systeem maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. De energieconsumptie zal verminderen en daalt je energierekening. Hij wordt aangesloten op jouw reguliere gasketel, en is eigenlijk een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Súdwest-Fryslân?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? Goed nieuws, want dan is er een optie voor de erkende groene lening bij gemeente Súdwest-Fryslân. Het is een aantrekkelijke lening met beperkte rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. De voorwaarden vind je op www.gemeentesudwestfryslan.nl. Een ander alternatief: het leasen of huren van een installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Goed om te weten, normaliter kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Waaksens. Hoeveel je krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van model en vermogen van het gekozen model. De hoogte van de subsidies starten bij €1000 en kunnen oplopen tot €3450. Nieuwsgierig naar de huidige subsidie in februari 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Waaksens (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal randvoorwaarden: het is een origineel en nieuw model, hij is actief en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) moet je rekenen op zo’n €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) moet je rekenen op circa €1800.
 • Bij de bodembron installaties starten de bedragen vanaf grofweg €2200.
 • Voor een energiezuinig systeem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€100, zoek naar een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
GallettiLCX 072HL48 KW€6100,-
TraneCXAX 026 SE SN49 KW€6050,-
Fujitsu AtlanticExtensa A.I. 108 KW€2100,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en realiseer je een gezond leefklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Verderop kan je aan de slag met een praktisch stappenplan van de warmteservice Waaksens aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo zorg je dat de warmte in de woning verloren gaat. Grondige isolatie is de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Populaire vormen zijn isolatie van het dak en kruipruimte isolatie.

 2. Goede ventilatie

  In het geval dat de woning geïsoleerd is, is het van belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Permanent ventileren betekent een prettig wooncomfort zonder verlies van warmte. Populaire vormen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Ruim 70% van het energiegebruik kunnen we herleiden tot de centrale verwarming en warm tapwater. Een modern en verantwoord alternatief voor de HR-ketel op gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of zonneboiler verbruiken geen of amper gas, maar werken met elektriciteit. De stroom die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!