Warmtepomp Heeg

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Heeg? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Dit systeem onttrekt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. We hebben het over een een economische en duurzame aanpak de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 35% – 55% en je bespaart al snel €275,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dat geval profiteer je van een zeer aantrekkelijke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit heeft te maken met meerdere elementen. Op onze website lees je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Heeg.
warmtepomp-installateur-8621

 • Geen fossiele brandstoffen
 • Meer leefcomfort
 • Groot aanbod lokale installateurs
 • Weinig onderhoud nodig
 • Forse besparing mogelijk

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcodegebied8621
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroom-gebruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energiekosten€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Heeg

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een moeilijke handeling. We hebben te maken met tientallen oplossingen. Wat is voor mij het beste alternatief? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Heeg kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De aanbieder of loodgieter checkt grondig jouw woning en ontwikkeld een voorstel. Hoe je woning geïsoleerd is, en de omvang van de woning spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor dilemma’s als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de investering, en wat bespaar ik per jaar?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Wil jij een professionele goedkope warmtepomp in Heeg? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Gebruikmakend van onze vergelijker vergelijk jij direct leveranciers en installateurs in jouw omgeving. Maak een goede vergelijking van de offertes. Hiermee worden de kosten een stuk lager. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (8621).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Onder andere soort huis, de manier van isoleren, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat zijn financiële eisen? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Dien het formulier in. Binnen 5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het systeem gebruikt energie uit bodem of buitenlucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het verwarmingssysteem in je huis. Er zijn 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je HR-ketel zal aanspringen als de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke installatie is geschikt voor elke situatie. Dit wordt veroorzaakt door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. In het volgende stukje ontdek je bruikbare aanbevelingen m.b.t. actuele warmtepompen en wat schikt naar jouw verwachtingen. De erkende verwarmingsinstallateur in Heeg kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing is gas niet langer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: jullie huis verwarmen en warm water uit de kraan met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 50% en je bespaart al snel €265,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €4.900 en €24.900. We gaan verder in op 4 verschillende type producten. Het cruciaalste verschil is de energietoevoer. Elk type installatie heeft zijn eigen voor- en nadelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie haalt warmte uit het grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem gebruikt de warmte uit de aardbodem om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de omgevingslucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van energie uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling wordt aangesloten op jouw huidige HR-ketel. Een uitstekende manier om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de basis slaat dit op de mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.500 en €6.275 bij een verwarmingsmonteur uit Heeg (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-heeg

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

De warmtepomp is in eerste instantie een flinke kostenpost. Het betaalt zich wel uit, je krijgt te maken met flink lagere energiekosten. Geholpen door een hoge subsidie realiseer jij een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric variant kan je laten installeren voor €8000. Een hybride systeem kan je aanschaffen vanaf €3300. De uiteindelijke kostprijs wordt vastgesteld door meerdere factoren zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10100 – €25000Geen buitenunit, erg duur
Water-water€15900 – €24400Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€3600 – €7075Kan ook als airco werken
Lucht-water€5300 – €6425Hoge subsidie, verbruikt veel stroom
Hybride€2400 – €6100Ook voor bestaande bouw

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een woning met CV-ketel in Heeg gebruikt ong. 1400 m3 gas per jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de nota van een energieleverancier als Energiedirect of Qurrent. Dit verbruikt wel veel stroom. De jaarlijkse besparing ligt tussen de €220 tot €395. Bij hybride modellen behoud je jouw gasaansluiting. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, gemiddeld €190 (jaarlijks). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met data van een uitstekend geïsoleerde woning:

Type systeemEnergieverbruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1025m3€737
Buitenlucht2675kWh€479€258
Bodemwarmte1975kWh€332€405
Hybride1550 kWh + 525 M3€516€221

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verschillende bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of uit de grond. Je warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het CV-water. De warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Heeg?

Niet alle huizen zijn even interessant. Er wordt gewerkt met enkele vereisten: een goed geïsoleerde woning (bestaande woning van na 1980), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je kiest voor het hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit systeem gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daalt je energierekening. De pomp werkt slim samen met jouw normale gasgestookte HR-ketel, en komt dus in plaats van de eenzijdige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Súdwest-Fryslân?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar is het gewoon te duur? In dit scenario bestaat er tegenwoordig de milieu georiënteerde groene lening via jouw gemeente Súdwest-Fryslân. Het is een unieke lening met verwaarloosbare rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Bekijk ook www.gemeentesudwestfryslan.nl. Je kunt ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Echter, doorgaans heb je recht op de ISDE-subsidie Heeg. Hoeveel deze tegemoetkoming is komt tot stand door de energiezuinigheid en het vermogen van het artikel. De subsidies beginnen bij circa €775 tot wel €2600. Informeren hoeveel subsidie je in oktober 2022 krijgt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Heeg (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Voor de aanvraag gelden een aantal voorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is volledig geïnstalleerd en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5,5 kW) verstrekken ze plusminus €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergeven ze circa €1750.
 • Voor een systeem met bodembron beginnen de bedragen bij ongeveer €2475.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets extra (€175, met name A++ labels).
# MerkTypeKrachtSubsidie
Fujitsu AtlanticAlfea Extensa Duo + 54 KW€1700,-
ThermiaDiplomat Inverter L15 KW€3300,-
EnersoTWW 6767 KW€8500,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? In een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en realiseer je ook nog eens een prettig leefklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Bijgaand bieden we een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Heeg aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Belangrijk, want zo voorkom je dat warme lucht verloren gaat. Fatsoenlijke isolatie is het fundament van een nul-op-de-meterwoning. Vaak gaat het om isolatie van de spouwmuur en isolatie van de zolder.

 2. Ventilatie

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het essentieel dat er genoeg wordt geventileerd. Continu ventileren is belangrijk voor een prettig leefklimaat zonder verspilling van warmte. Grote winst valt te behalen met balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Ruim 70% van onze gas- en stroomconsumptie komt voort uit de centrale verwarming en warm water. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een goede stap voorwaarts. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar wel stroom. De benodigde elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!