Warmtepomp Boazum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Boazum? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Deze installatie profiteert van warmte uit buitenlucht, grond of water. Dit is een economische en ecologische wijze uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot daalt met 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €205,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In zo’n geval kan je het aanschaffen met een subsidie oplopend tot €2.100. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit hangt af van meerdere variabelen. Op warmtepomprevolutie.nl vind jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Boazum.
warmtepomp-installateur-8635

 • Kies voor duurzame warmte
 • Dubbele functie (koelen en verwarmen)
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte
 • Waardevermeerdering huis
 • Hoge subsidies zijn mogelijk

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcodegebied8635
Netnummer058 (+3158)
Gas-verbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energiekosten€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Boazum

Een warmtepomp goed installeren is een moeilijke handeling. Je hebt keuze uit tal van systemen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Boazum heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De specialist of loodgieter bekijkt het verblijf en bespreekt de details met je. De manier van isoleren en maandelijks energieverbruik zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met onduidelijkheden als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Boazum? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Met behulp van onze vergelijker ontdek je zonder moeite de beste installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Handig, want zo bespaar je fors. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (8635).
 2. Omschrijf de woning. Zaken als soort woning, isolatiewaarden, en je energieconsumptie.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat zijn financiële eisen? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend het formulier. Na 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De installatie neemt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je CV-ketel start met werken wanneer het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke warmtepomp rendeert in jouw woning. Dat probleem ontstaat vaak door de mate van isolatie. In het volgende stukje lees jij veelzijdige details ten aanzien van alle verschillende warmtepompen en wat past bij jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in Boazum kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing heb je geen gas meer nodig. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: je woning verwarmen en warm water in de badkamer en keuken op een milieuvriendelijke manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel circa 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €280,00, ieder jaar weer. Natuurlijk een volledig elektrisch product. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €4.700 en €25.000. We noemen hieronder vier verschillende soorten modellen. Het belangrijkste verschil zit hem in de bron. Elk model heeft zijn eigen gebruikstoepassing en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie profiteert van energie uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp maakt slim gebruik van warmte uit de aardbodem voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem neemt de warmte uit de lucht van buiten om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type profiteert van warmte uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp wordt aangesloten op jouw bestaande gasgestookte HR-ketel. Een prima manier om de energierekening te reduceren met een CO2 reductie tot wel 40%. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Doorgaans gaat het om een mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.750 en €4.950 bij een verwarmingsmonteur uit Boazum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-boazum

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is in het begin een kostbaar systeem. Dat is niet voor niets, het resulteert in flink lagere energiekosten. Door middel van een flinke subsidie krijg jij een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is beschikbaar vanaf €7100. De hybride warmtepomp kan je laten installeren voor €3100. De factuur wordt mede bepaald door allerlei zaken als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13300 – €23800Zeer efficiënt, niet goedkoop
Water-water€17700 – €21800Ook koelende functie
Lucht-lucht€4700 – €6725Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€4500 – €6300Lage installatiekosten, vraagt veel stroom
Hybride€2775 – €5450Simpele oplossing voor thuis

Wat is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Boazum gebruikt pakweg 1400 m3 gas p/jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de maandelijkse rekening van een leverancier als Eneco of Powerpeers. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De potentiële besparing komt uit tussen de €250 tot €400. Bij hybride modellen blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing is nog steeds erg interessant, om en nabij de €140 per jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als basis een degelijk geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergiegebruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1025m3€749
Buitenlucht2400kWh€487€262
Bodemwarmte1975kWh€337€412
Hybride1575 kWh + 400 M3€524€225

Meest gestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een natuurlijke bron als lucht van buiten of uit de grond. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). De energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm sanitair water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Boazum?

Niet alle gebouwen en huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We onderscheiden een stuk of wat mitsen en maren: een goed geïsoleerde woning (bestaande woning van na 1980), het afgiftesysteem is radiatoren (LTV) of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Bij een keuze voor het hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing voor huizen met mechanische ventilatie. Dit product wint warmte terug uit ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Deze manier is heel effectief en kan je de energienota flink reduceren. De installatie werkt feitelijk samen met jouw moderne HR-ketel, en vervangt de reguliere ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Súdwest-Fryslân?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In zo’n geval kan jij gebruik maken van een speciale groene lening in de gemeente Súdwest-Fryslân. We hebben het over een een interessante lening met een betaalbare rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Check ook www.gemeentesudwestfryslan.nl. Je kunt ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Gelukkig, normaal heb je recht op de ISDE-subsidie Boazum. De omvang van de subsidie hangt samen met model en vermogen van het gekozen model. De subsidies beginnen bij circa €900 tot doorgaans €1550. Interesse naar de subsidie in september 2022 die geldt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Boazum (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. We onderscheiden een aantal randvoorwaarden: je hebt een nieuw model gekocht, het is volledig geïnstalleerd en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) krijg je plusminus €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) verstrekken ze ong. €1775.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product begint het subsidiebedrag bij pakweg €2175.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je nog eens extra terug (€250, bij het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
Fujitsu AtlanticAlfea Excellia Duo 1411 KW€2250,-
Thermics EnergieCaldensa 1511 KW€2400,-
EnersoBW 06 EVI6 KW€2800,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Verwarming en warm water zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en heb je een comfortabel leefklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hierna is er een waardevol stappenplan van de warmteservice Boazum aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De woning grondig isoleren. Zo zorg je dat de gerealiseerde warmte binnenshuis blijft. Grondige isolatie is de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Wat veel toegepast wordt is HR++ glas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Voldoende ventileren

  Indien de isolatie gedaan is, is het nodig dat de woning constant geventileerd wordt. Goede ventilatie betekent een aangename leefomgeving zonder verlies van warmte. In de praktijk gaat het vaak om een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Om en nabij de 75% van de energie die we gebruiken wordt veroorzaakt door de verwarming van ons huis en warm sanitair water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte ketel is een uitstekende oplossing. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een zonneboiler of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar wel elektriciteit. De elektra die hiervoor nodig is kan je zelf genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!