Warmtepomp Sandfirden

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Sandfirden? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Dit systeem maakt slim gebruik van warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Feitelijk dus een relatief goedkope en duurzame manier om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 50% en je bespaart al snel €290,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In zo’n geval kan je het aanschaffen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dit hangt af van verschillende aspecten. Als je iets verders scrollt tref je praktische info over een warmtepomp kopen in Sandfirden.
warmtepomp-installateur-8613

 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Aangenaam leefcomfort
 • Combineren met zonnepanelen
 • Slechts sporadisch onderhoud
 • Honderden euro’s p/jaar besparen

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode-regio8613
Netnummer0515 (+31515)
Gas-gebruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Sandfirden

Een installatie van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. We hebben te maken met tal van versies. De vraag is; wat is de beste? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Sandfirden kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter checkt grondig het huis en voorziet je van verdere info. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energievraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor issues zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat zijn de kosten, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Behoefte aan een professionele goedkope warmtepomp in Sandfirden? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Door middel van deze pagina bekijk je vandaag nog leveranciers en installateurs uit de omgeving. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hoe werkt dit?

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (8613).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Denk aan categorie woning, mate van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat is het budget? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Rond het formulier af. Binnen een paar dagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem onttrekt warmte uit lucht, bodem of grondwater en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je CV-ketel start met werken als er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke soort warmtepomp is perse interessant voor jou. Veel hangt af van de manier van isoleren. Hieronder ontdek jij samengestelde informatie over de diverse warmtepompen en wat in lijn is met jouw situatie. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Sandfirden kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. Het is een vervangen voor de HR-ketel: vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan op een duurzame manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 25% – 50% en de besparing loopt op tot €200,00, elk jaar opnieuw. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €4.000 en €19.900. We onderscheiden grofweg 4 verschillende soorten modellen. Het noemenswaardige verschil is waar de energie vandaan komt. Elke pomp wordt gekenmerkt door pluspunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem onttrekt warmte uit het grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing benut energie uit de aardbodem voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing gebruikt de warmte uit de omgevingslucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp haalt warmte uit de buitenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw bestaande HR-ketel. Een betaalbare manier om maandelijkse lasten te verminderen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Gemiddeld spreken we dan over een mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.250 en €5.925 bij een verwarmingsmonteur uit Sandfirden (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-sandfirden

Geschikte installaties:


Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in september 2022?

De warmtepomp is in het begin een kostbaar systeem. Gelukkig, het betekent lagere maandlasten door een lagere energienota. Door middel van een royale subsidie profiteer je van een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing kan je laten installeren voor €7800. Een hybride variant is er vanaf €3500. De uiteindelijke rekening is afhankelijk van diverse aspecten als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14200 – €25300Hoge subsidie, prijzig
Water-water€16000 – €20700Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€4000 – €6475Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€5400 – €6825Lage installatiekosten, veel stroomverbruik
Hybride€2275 – €5750Voor veel woningen interessant

Hoe interessant is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Sandfirden gebruikt pakweg 1400 m3 gas op jaarbasis. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een leverancier van energie als Budget Energie of Pure Energie. Je stroomverbruik neemt wel toe. De maximale besparing vinden we terug tussen de €215 tot €340. Bij hybride modellen gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing is nog steeds erg interessant, gemiddeld €175 op jaarbasis. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd op basis van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# InstallatieEnergieverbruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1100m3€732
Buitenlucht2550kWh€483€249
Bodemwarmte1600kWh€337€395
Hybride1350 kWh + 550 M3€520€212

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verschillende bronnen als omgevingslucht of aarde. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Deze energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Sandfirden?

Niet alle soorten woningen zijn even interessant. Er zijn meerdere randvoorwaarden: isolatie moet goed voor elkaar zijn (bestaande woning van na 1980), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je gaat voor een hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Hij onttrekt warmte aan de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Dit bespaart veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Een dergelijk systeem is actief naast jouw normale CV-ketel, en vervangt zodoende de reguliere ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Súdwest-Fryslân?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In dit scenario is er een optie voor de erkende groene lening in de regio Súdwest-Fryslân. Kort gezegd een speciale lening met verwaarloosbare rentes, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. De voorwaarden vind je op www.gemeentesudwestfryslan.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Vergeet niet, dikwijls kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Sandfirden. Hoeveel je krijgt hangt samen met energielabel en vermogen van het artikel. De subsidies beginnen bij circa €675 en kunnen oplopen tot €3900. Interesse naar de huidige subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Sandfirden (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Er zijn een aantal randvoorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 kW) heb je recht op om en nabij €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergeven ze zo’n €1600.
 • Bij systemen met een bodembron kan je uitgaan van minimaal grofweg €2425.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets extra (€275, let op het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
Fujitsu AtlanticExcellia DUO A.I. 1110 KW€2300,-
ThermiaRobust Eco 2630 KW€4800,-
EnersoWW 2626 KW€4400,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Een woning zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, stoot je significant minder CO2 uit en behaal je een gezond leefklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Bijgaand vind je een handig stappenplan van de warmteservice Sandfirden aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Hierdoor weet je zeker dat de warmte in huis je huis weer verlaat. Een solide isolatie is een goede uitgangspositie voor een woning met 0 op de meter. Vaak gaat het om HR++ glas en kruipruimte isolatie.

 2. Goede ventilatie

  Als de woning geïsoleerd is, is het belangrijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Ventileren zorgt voor een comfortabel klimaat in huis zonder warmteverspilling. Voorbeelden zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Meer dan 65% van de energie die we gebruiken kunnen we terugbrengen naar de verwarming en warm sanitair water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is daarom aan te raden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen verbruiken geen gas, maar werken met elektriciteit. De nodige elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!