Warmtepomp Westerveld

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Westerveld? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie neemt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Dit is een zuinige en milieuvriendelijke wijze om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 60% en het bespaart flink geld, tot wel €265,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan kan je het aanschaffen met een flinke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit heeft te maken met een aantal aspecten. Hierna ontdek jij verdere details over een warmtepomp kopen in Westerveld.
warmtepomp-installateur-8437

 • Duurzame investering
 • Constante verwarming
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking
 • Veilig alternatief
 • Besparingen oplopend tot €325

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode8437
Netnummer0521 (+31521)
Gas-gebruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energiekosten€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Westerveld

Een warmtepomp goed installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Er zijn meerdere onderdelen. Maar welk model past bij onze woning? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Westerveld biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De expert of loodgieter bestudeert jouw huis of kantoor en maakt een indicatie van de wensen. De manier van isoleren en de energieconsumptie zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vraagstukken als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de prijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Ben je op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Westerveld? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. D.m.v. warmtepomprevolutie.nl doorzoek jij in een zeer korte periode erkende installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Door te vergelijken kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (8437).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zaken als type en leeftijd woning, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat mag het project kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur het formulier. Na 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De installatie maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het verwarmingssysteem in je huis. Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel gaat alleen aan als de warmtevraag erg groot is.

Niet elk type warmtepomp rendeert in jouw woning. Veel hangt af van de isolatie van je woning. Bijgaand ontdek jij bruikbare adviezen over actuele warmtepompen en wat strookt met jouw ideaalplaatje. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Westerveld heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: radiatoren / vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €330,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €6.100 en €22.100. We gaan verder in op 4 verschillende type producten. Het cruciaalste verschil is de input van energie. Elke aanbieder heeft zijn eigen voordelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem haalt warmte uit het grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp neemt de warmte uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant onttrekt energie uit de lucht van buiten voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel. Een relatief goedkope oplossing om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de basis hebben we het over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.675 en €6.050 bij een verwarmingsmonteur uit Westerveld (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-westerveld

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is aanvankelijk een forse investering. Maar het mooie is, het leidt tot veel minder stookkosten. Door gebruik te maken van interessante subsidies geniet jij van een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem kan je aanschaffen vanaf €6300. Het hybride systeem kan je aanschaffen vanaf €2800. Het prijskaartje wordt bepaald aan de hand van diverse onderdelen als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11400 – €24600Geen buitenunit, erg duur
Water-water€15500 – €22300Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€5350 – €7175Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€4200 – €6175Laagdrempelig, geplaatst met buitenunit
Hybride€2750 – €6900Gemakkelijk te plaatsen

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Westerveld consumeert circa 1800 m3 gas p/jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de nota van een leverancier van energie als Delta of Vandebron. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De energiebesparing schatten we op €265 tot €395. Bij hybride producten gebruik je nog wel deels gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, rond de €195 jaarlijks. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd baserend op een uitstekend geïsoleerde woning:

# SysteemEnergievraagEnergieprijsBesparing
HR-ketel1175m3€663
Buitenlucht2375kWh€438€225
Bodemwarmte2075kWh€305€358
Hybride1575 kWh + 400 M3€471€192

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan diverse bronnen zoals omgevingslucht, ventilatielucht of aarde. De warmtewisselaar geeft de warmte af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. De energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm sanitair water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Westerveld?

Niet alle woningen zijn even interessant. Er gelden een stuk of wat vereisten: een hoge isolatiewaarde (of bereid tot verbouwen), in het huis zitten speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je kiest voor het hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit benut slim de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Zo ga je efficiënt met energie om en hierdoor zal je energierekening lager worden. Hij werkt slim samen met jouw reguliere gasgestookte HR-ketel, en komt dus in plaats van de simpele ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Westerveld?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je weinig financiële middelen? In dat geval kan jij gebruik maken van de erkende groene lening in de gemeente Westerveld. We hebben het over een een tijdelijke lening met lagere rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Zie ook www.gemeentewesterveld.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de huur of lease van zo’n installatie.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Goed nieuws, meestal heb je recht op de ISDE-subsidie Westerveld. Hoeveel je hiervoor krijgt komt tot stand door de energieprestatie en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies variëren van €925 en kunnen oplopen tot €3700. Interesse naar de subsidie in juni 2024 die geldt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Westerveld (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal regels: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is in werking en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (6 kW) krijg je pakweg €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergeven ze circa €1875.
 • Voor een systeem met bodembron kan je uitgaan van minimaal plusminus €2375.
 • Voor een energiezuinig systeem ontvang je iets meer (€125, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
HidrosWZT452/NN/25 KW€3650,-
MAXA Advantixi-HWAK/V4 14T11 KW€2400,-
ThermiaDiplomat Duo Optimum G3 67 KW€2800,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en geniet je van een comfortabele leefomgeving. Maar hoe realiseer ik dit? Hierna is er een handig stappenplan van de warmteservice Westerveld aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Zo verhinder je dat warme lucht verloren gaat. Gedegen isolatie legt de basis voor een woning met 0 op de meter. Grote winst valt te behalen met triple glas en isolatie van de zolder.

 2. Voldoende ventileren

  Zodra het huis voldoet aan de isolatienormen, is het belangrijk dat de woning constant geventileerd wordt. Innovatief ventileren leidt tot een prettig binnenklimaat zonder dat je veel warmte verliest. In de praktijk gaat het vaak om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Het grootste deel van onze gas- en stroomconsumptie komt voort uit verwarmen en warm sanitair water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte ketel is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of pelletkachel gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken met elektriciteit. De stroom die het gebruikt kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Diever, Wapse, Zorgvlied, Dwingeloo, Lhee, Eemster, Geeuwenbrug, Dieverbrug, Havelte, Uffelte, Wapserveen, Vledder, Frederiksoord, Nijensleek, Vledderveen, Wilhelminaoord, Doldersum, Boschoord.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente