Warmtepomp Piaam

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Piaam? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Deze installatie maakt slim gebruik van energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. We hebben het over een een efficiënte en verantwoorde benadering om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 50% en je bespaart al snel €200,00 p/jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan krijg je een royale subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat ligt aan verscheidene facetten. Verderop bekijk je verdere details over een warmtepomp kopen in Piaam.
warmtepomp-installateur-8756

 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Geen airco nodig dankzij koelende functie
 • Toekomstbestendig
 • Eenvoudig te bedienen
 • Elk jaar flink besparen op energiekosten

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcodegebied8756
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroom-verbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Piaam

Een installatie van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Je hebt keuze uit velerlei oplossingen. Maar welk model past bij onze woning? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Piaam kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De leverancier of loodgieter analyseert de woonruimte en maakt een indicatie van de wensen. De manier van isoleren en het jaarlijkse energiegebruik spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij dilemma’s als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat levert het op?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Interesse in een zuinige en goedkope warmtepomp in Piaam? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Door gebruik te maken van warmtepomprevolutie.nl doorzoek je veelzijdige (verwarmings)installateurs in jouw omgeving. Maak een goede vergelijking van de offertes. Handig, want zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (8756).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Aspecten als type huis, de manier van isoleren, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Naar welke tarieven kijk je? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend het formulier. Binnen een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Hij benut de warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We onderscheiden twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De gasketel werkt alleen op momenten dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dit hangt af van aspecten als bouwjaar en isolatie. In de volgende paragraaf doorzoek je bruikbare info die gaan over de diverse warmtepompen en wat in lijn is met jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Piaam heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing heb je geen gas meer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan op een duurzame manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 30% – 55% en je bespaart al snel €345,00, ieder jaar weer. Het systeem werkt op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €6.300 en €12.000. We werken op dit moment met vier verschillende soorten installaties. Het doorslaggevende verschil is de input van energie. Elke leverancier heeft zijn eigen plus- en minpunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem benut energie uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type maakt slim gebruik van warmte uit de aardbodem voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type neemt de warmte uit de lucht van buiten voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type gebruikt de energie uit de lucht van binnen en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt slim samen met jouw normale CV-ketel. Een voordelige manier om de energierekening te reduceren waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Gemiddeld beslaat dit een combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.175 en €4.675 bij een verwarmingsmonteur uit Piaam (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-piaam

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Zo’n warmtepomp is allereerst een prijzige installatie. Maar, het resulteert in een fors lagere energierekening. Door gebruik te maken van ISDE subsidie geniet jij van een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische variant laat je al plaatsen voor €7000. De zogenaamde hybride pomp koop je al vanaf €3100. Het prijskaartje wordt vastgesteld door velerlei randvoorwaarden als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14500 – €24300Zeer efficiënt, dure installatie
Water-water€17100 – €20100Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4150 – €6725Eenvoudige installatie
Lucht-water€5200 – €6875Lage installatiekosten, hoog energiegebruik
Hybride€2850 – €6450Gemakkelijk te plaatsen

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gezin met CV-ketel in Piaam gebruikt grofweg 1400 m3 gas p/jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een leverancier van energie als Engie of Qurrent. Je verbruikt wel meer stroom. De besparing per jaar varieert van €240 tot €380. Bij hybride modellen gebruik je deels stroom in plaats van gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, rond de €140 (jaarlijks). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd baserend op een degelijk geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergieverbruikKostenBesparingen
HR-ketel1250m3€685
Buitenlucht2325kWh€452€233
Bodemwarmte1775kWh€315€370
Hybride1575 kWh + 450 M3€486€199

Populaire vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verschillende bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of aardwarmte. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan het gesloten CV-circuit. Deze warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Piaam?

Helaas, niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Standaard zijn er verschillende zaken: de isolatie mag niets te wensen overlaten (recent gebouwde huis voldoet), er wordt gewerkt met vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Zodra je gaat voor een hybride variant moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit model gebruikt de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je de energienota flink reduceren. Deze installatie werkt slim samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de basis ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Súdwest-Fryslân?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar is het gewoon te duur? In zo’n geval is er een optie voor de aantrekkelijke groene lening via de gemeente Súdwest-Fryslân. Het is een speciale lening met een lage rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. De voorwaarden vind je op www.gemeentesudwestfryslan.nl. Een ander alternatief: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een forse investering. Goed om te weten, normaliter kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Piaam. De hoogte van de tegemoetkoming hangt af van de energieprestatie en vermogen van de aangeschafte spullen. Subsidiebedragen beginnen bij €925 tot doorgaans €2100. Onderzoek doen naar de actuele subsidie in juli 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Piaam (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er gelden een aantal voorwaarden: je hebt een nieuw model gekocht, hij is actief en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5,5 kW) vergeven ze grofweg €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht moet je rekenen op ong. €1575.
 • Voor een systeem met bodembron beginnen de bedragen bij pakweg €2275.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ligt het bedrag nog weer wat hoger (€175, let op het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
GallettiMPE 054H43 KW€5450,-
ToshibaHWS-1105H + HWS-1405XWHM98 KW€2100,-
FerroliAQUA 1 PLUS 160 HT0 KW€1100,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Verwarming en warm water zonder gas? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je een minimale energierekening, stoot je minder CO-2 uiten krijg je een comfortabel wooncomfort. Maar hoe realiseer ik dit? Hierbij komen we met een actueel stappenplan van de warmteservice Piaam aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo vermijd je dat de warmte niet naar buiten ontsnapt. Goed toegepaste isolatie is een goede uitgangspositie voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Je kunt denken aan isolatie van het dak en isolatie van de zolder.

 2. Ventilatie

  Als de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het nodig dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Permanent ventileren betekent een optimaal leefklimaat zonder verspilling van warmte. Populaire vormen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Het grootste deel van het energiegebruik wordt teweeggebracht door het verwarmen van onze woning en warm sanitair water. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte ketel is daarom aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een biomassaketel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De gevraagde stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!