Warmtepomp Uitwellingerga

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Uitwellingerga? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Een dergelijk systeem haalt energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Erg populair, want het is een efficiënte en duurzame manier om uw woning te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 30% – 55% en je bespaart al snel €350,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan krijg je een zeer aantrekkelijke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type past bij mijn woning? Dat wordt bepaald door verschillende facetten. Als je iets verders scrollt ontdek je meer info over een warmtepomp kopen in Uitwellingerga.
warmtepomp-installateur-8624

 • Milieuvriendelijke keuze
 • Constante verwarming
 • Toekomstbestendig
 • Relatief weinig onderhoud
 • Flinke besparing

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8624
Netnummer0515 (+31515)
Gas-verbruik M31400 M3
Stroom-gebruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Uitwellingerga

Het inregelen van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Je hebt keuze uit tal van toepassingen. Maar welk model past bij onze woning? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Uitwellingerga kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakman of loodgieter inspecteert jouw woning en kan een plan opstellen. De mate van isolatie en de energieconsumptie zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat is de investering, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Uitwellingerga? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Met onze tool ontdek je bruikbare leveranciers en installateurs in jouw omgeving. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Handig, want zo kan je fors bezuinigen op de investering. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (8624).
 2. Beschrijf jouw woning. Feiten zoals type en leeftijd woning, mate van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat is het budget? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Dien het formulier in. Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Hij gebruikt energie uit bodem of buitenlucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hieronder behandelen we twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De gasketel werkt alleen op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk systeem is geschikt voor elke situatie. Veel hangt af van hoe je woning geïsoleerd is. In het volgende stukje tref jij uitgebreide adviezen met betrekking tot de soorten warmtepompen en wat past bij jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in Uitwellingerga kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je het helemaal af zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een warm huis en warm water in de badkamer en keuken op een duurzame manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 35% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €270,00, ieder jaar weer. Dit werkt volledig op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €6.500 en €19.200. Er bestaan in Nederland 4 verschillende soorten producten. Het doorslaggevende verschil zit hem in de bron. Elk apparaat heeft zijn eigen gebruikstoepassing, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem gebruikt de warmte uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem benut warmte uit de aarde om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem neemt de warmte uit de omgevingslucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp benut warmte uit de buitenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas. Een voordelige manier om de energierekening te reduceren waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Vaak betreft dit zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.150 en €6.550 bij een verwarmingsmonteur uit Uitwellingerga (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-uitwellingerga

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in september 2022?

De warmtepomp is primair beslist niet goedkoop. Het betaalt zich wel uit, je realiseert flink lagere energiekosten. Aan de hand van een flinke subsidie geniet je van een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem koop je al vanaf €6900. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €2100. De uiteindelijke rekening is afhankelijk van verscheidene facetten als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13800 – €26800Hoge besparing, hoge investering
Water-water€15200 – €20300Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4150 – €7025Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€4200 – €6650Lage installatiekosten, vraagt veel stroom
Hybride€2600 – €5450Zeer betaalbaar

Wat is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Uitwellingerga verbruikt pakweg 1400 m3 gas per jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de jaarlijkse kosten bij een leverancier van energie als Energiedirect of Oxxio. Je stroomverbruik neemt wel toe. De besparing per jaar schommelt tussen €240 tot €375. Bij hybride systemen gebruik je nog wel deels gas. Al met al bespaar je nog steeds, gemiddeld €180 (per jaar). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met data van een hoge isolatiewaarde:

# SysteemEnergievraagOnkostenBesparing
HR-ketel1225m3€740
Buitenlucht2500kWh€503€237
Bodemwarmte1825kWh€355€385
Hybride1525 kWh + 550 M3€540€200

Interessante vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit verschillende bronnen als lucht van buiten of uit de grond. De warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het verwarmingssysteem in je huis. De energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Uitwellingerga?

Niet alle gebouwen en huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er zijn een aantalvoorwaarden: een goed geïsoleerde woning (recent gebouwde huis voldoet), je hebt speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je gaat voor een hybride oplossing moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit product maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Deze manier is heel effectief en ga je veel minder betalen voor energie. De installatie is een aanvulling op jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas, en vervangt zodoende de standaard ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Súdwest-Fryslân?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar is de investering nu te groot? In dat geval is er een optie voor de duurzame groene lening via jouw gemeente Súdwest-Fryslân. We hebben het over een een aantrekkelijke lening met verwaarloosbare rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Voor meer info zie www.gemeentesudwestfryslan.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een forse investering. Goed nieuws, voor de meeste systemen kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Uitwellingerga. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt sterk af van zaken als het type en het vermogen van het systeem. De subsidies beginnen bij circa €775 tot doorgaans €2750. Nieuwsgierig naar de maximale subsidie in september 2022 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Uitwellingerga (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel zijn er een aantal voorwaarden: de installatie is nieuw, hij is actief en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (6 kW) vergoeden ze zo’n €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit moet je rekenen op circa €1575.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen lopen de bedragen op vanaf pakweg €2025.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan profiteer je van een hoger bedrag (€175, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
Fujitsu AtlanticAlfea Extensa Duo + 108 KW€2100,-
ThermiaDiplomat Duo Optimum G3 67 KW€2800,-
EnersoDBW 1111 KW€2900,-

In vier stappen een gasvrij huis

Zonder gas verwarmen? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een comfortabel klimaat in huis. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hieronder bieden we een nuttig stappenplan van de warmteservice Uitwellingerga aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Vergeet dit niet, want zo zorg je dat de warmte niet naar buiten ontsnapt. Goede isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een duurzaam huis. Populaire vormen zijn isolatie van het dak en isolatie van buitengevel.

 2. Voldoende ventileren

  Op het moment dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het noodzakelijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Ventileren draait uit op een aangenaam klimaat in huis zonder dat er veel energie verloren gaat. Je kunt denken aan een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Veruit het belangrijkste deel van de energie die we gebruiken kunnen we herleiden tot verwarmen en het aanmaken van warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasinstallatie kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of zonneboiler werken niet op basis van gas, maar hebben wel stroom nodig. De nodige elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!