Warmtepomp Dearsum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Dearsum? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De installatie maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. We hebben het over een een zuinige en duurzame wijze uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €220,00, ieder jaar weer. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan kan je het laten plaatsen met een hoge subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit hangt af van meerdere variabelen. Op onze website check jij praktische info over een warmtepomp kopen in Dearsum.
warmtepomp-installateur-8644

 • Minder vervuiling
 • Dubbele functie (koelen en verwarmen)
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Waardevermeerdering huis
 • Aantrekkelijke subsidieregeling

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8644
Netnummer0515 (+31515)
Gas-verbruik M31400 M3
Stroomgebruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Dearsum

Het inregelen van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Je hebt keuze uit verschillende onderdelen. Wat past bij mijn situatie? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Dearsum heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De installateur of loodgieter bekijkt het huis en bespreekt de details met je. Wat er aan isolatie gedaan is en de leefruimte zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vraagstukken als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kost het, en wat bespaar ik per jaar?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Interesse in een zuinige en goedkope warmtepomp in Dearsum? Het vergelijken van de installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Met behulp van onze website doorzoek je waardevolle de beste installateurs in je postcodegebied. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Door te vergelijken bespaar je tot wel 40% op de kosten. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (8644).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zoals type woning, de staat van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoe kijk je prijstechnisch? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Klik op verzenden. Binnen een paar dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het apparaat gebruikt warmte uit lucht, bodem of grondwater en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We definiëren twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je CV-ketel start met werken als de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke installatie is geschikt voor elke situatie. Een belangrijk aspect is wat er aan isolatie gedaan is. In de volgende paragraaf bekijk jij actuele details die gaan over populaire warmtepompen en wat strookt met jouw ideaalplaatje. De erkende verwarmingsinstallateur in Dearsum heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie heb je geen gas meer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: je woning verwarmen en warm sanitair water op een duurzame manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €305,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €4.000 en €23.500. We spreken over vier verschillende soorten modellen. Het noemenswaardige verschil is waar de energie vandaan komt. Elke pomp heeft zijn eigen gebruikstoepassing en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp gebruikt de warmte uit de aarde om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp onttrekt warmte uit de buitenlucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp onttrekt energie uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem sluit je aan op jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas. Een laagdrempelige oplossing om de energiekosten terug te dringen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de praktijk hebben we het over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.600 en €4.100 bij een verwarmingsmonteur uit Dearsum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-dearsum

Interessante systemen:


Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (september 2022) en wat is de opbrengst?

De warmtepomp is allereerst een prijzige installatie. Gelukkig, het leidt tot veel lagere gaskosten. Aan de hand van een hoge subsidie behaal je een snelle terugverdientijd. 0laat je al plaatsen voor €6600. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €2900. De totaalprijs wordt getekend door velerlei zaken zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11000 – €23200Zeer efficiënt, relatief duur
Water-water€13600 – €24900Kan ook koelen
Lucht-lucht€5300 – €7050Relatief voordelig
Lucht-water€3750 – €7100Hoge subsidie, maakt relatief veel geluid
Hybride€2625 – €6150Combinatiesysteem

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een familie met CV-ketel in Dearsum consumeert om en nabij 1400 m3 gas op jaarbasis. Door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een leverancier van energie als Engie of Oxxio. Dit verbruikt wel veel stroom. De maximale besparing schommelt tussen €230 tot €385. Bij een hybride installatie gebruik je deels stroom in plaats van gas. Al met al bespaar je nog steeds, om en nabij de €140 (per jaar). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een normaal geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergieverbruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1100m3€653
Buitenlucht2375kWh€457€196
Bodemwarmte1800kWh€327€327
Hybride1500 kWh + 500 M3€490€163

Vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit (natuurlijke) bronnen als de buitenlucht of bodem. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de centrale verwarming. Deze warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor heet tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Dearsum?

Helaas, niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We hanteren enkele van deze vereisten: de isolatie mag niets te wensen overlaten (of bereid tot verbouwen), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is plek voor een buffervat. Zodra je gaat voor de zogenaamde hybride pomp is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit systeem maakt gebruik van de warme ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Zo bespaar je veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. Het systeem wordt aangesloten op jouw huidige CV-ketel, en vervangt zodoende de eenzijdige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Súdwest-Fryslân?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je onvoldoende budget? Dan is er de erkende groene lening in de gemeente Súdwest-Fryslân. Het gaat om een aantrekkelijke lening met aanlokkelijke rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Zie ook www.gemeentesudwestfryslan.nl. Een andere optie is het leasen of huren van een installatie.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Goed om te weten, in de meeste gevallen heb je recht op de ISDE-subsidie Dearsum. De hoogte van de tegemoetkoming heeft te maken met het soort apparaat en vermogen van het systeem. De subsidiebedragen schommelen tussen €575 tot plusminus €3450. Informeren naar de subsidie in september 2022 die geldt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Dearsum (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel zijn er een aantal eisen: het betreft een nieuwe installatie, hij is in werking en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5,5 kW) heb je recht op grofweg €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergeven ze zo’n €1575.
 • Bij systemen met een bodembron lopen de bedragen op vanaf zo’n €2250.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets extra (€275, kijk naar het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
GallettiLCP 041MS39 KW€5050,-
Thermics EnergiePAW-2ECO 25kw21 KW€3400,-
EnersoBW 33 EVI35 KW€5300,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, verminder je de uitstoot van CO2 en realiseer je een gezond leefklimaat. Hoe bereik ik dit? Bijgaand doorloop je een waardevol stappenplan van de warmteservice Dearsum aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Hiermee verhinder je dat de warmte in de woning binnenshuis blijft. Grondige isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Populaire vormen zijn spouwmuurisolatie en gevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Wanneer de isolatie gedaan is, is het van belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Goede ventilatie zorgt voor een comfortabel wooncomfort zonder onnodig warmteverlies. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Het grootste deel van de energie die we gebruiken heeft te maken met de CV-installatie en het genereren van warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is dan ook zeker aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen gas, maar wel elektriciteit. De gevraagde stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!