Warmtepomp Hinnaard

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Hinnaard? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Een dergelijk systeem profiteert van energie uit buitenlucht, grond of water. Het gaat om een relatief goedkope en milieuvriendelijke benadering om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 30% – 55% en je bespaart al snel €220,00 p/jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In zo’n geval kan je het laten plaatsen met een hoge subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Hieraan ten grondslag liggen een aantal variabelen. Op deze pagina ontdek je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Hinnaard.
warmtepomp-installateur-8844

 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Meer leefcomfort
 • Ruim aanbod in de regio
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Flinke subsidies

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode-regio8844
Netnummer0515 (+31515)
Gasgebruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Hinnaard

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een moeilijke handeling. Het aanbod omslaat allerlei systemen. De vraag is; wat is de beste? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hinnaard biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter checkt grondig jouw huis en ontwikkeld een voorstel. De mate van isolatie en de energieconsumptie zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat bespaar ik per jaar?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Hinnaard? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Dankzij deze website bekijk jij moeiteloos (verwarmings)installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zo kan je fors bezuinigen op de investering. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (8844).
 2. Specificeer de woning. Zoals categorie huis, de manier van isoleren, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Naar welke tarieven kijk je? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Dien de aanvraag in. Na zo’n 5 werkdagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De pomp maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. We spreken over 2 soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De gasketel werkt alleen als het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke oplossing is geschikt voor elke situatie. Dat probleem ontstaat vaak door leeftijd woning, isolatiewaarden. Hierna check je actuele raadgeving aangaande actuele warmtepompen en wat in lijn is met jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in Hinnaard kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: radiatoren / vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en de besparing loopt op tot €255,00 per jaar. Dit werkt volledig op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.500 en €13.400. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type producten. Het duidelijkste verschil is de energiebron. Elke leverancier heeft weer individuele gebruikstoepassing, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type benut warmte van het grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie gebruikt de warmte uit de aardbodem om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type neemt de warmte uit de buitenlucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem haalt energie uit de lucht van buiten en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling is actief naast jouw normale gasketel. Een relatief goedkope manier om te bezuinigen op de energierekening en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Doorgaans gaat dit vaak over een combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.150 en €7.300 bij een verwarmingsmonteur uit Hinnaard (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hinnaard

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (februari 2024) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie een kostbaar systeem. Dat is niet voor niets, het betekent lagere maandlasten door een lagere energienota. D.m.v. een hoge subsidie geniet jij van een interessante terugverdientijd. 0kan je laten installeren voor €6800. Het hybride systeem kan je laten installeren voor €2700. De uiteindelijke investering wordt vastgesteld door allerlei onderwerpen als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12200 – €27900Passief koelen, lange terugverdientijd
Water-water€16900 – €20700Altijd constante temp.
Lucht-lucht€5300 – €6075Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€4300 – €6600Krachtige oplossing, veel stroomverbruik
Hybride€2025 – €5350Eenvoudig aan te sluiten

Wat is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Hinnaard verbruikt om en nabij 1400 m3 gas op jaarbasis. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een leverancier als Greenchoice of Qurrent. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De maximale besparing varieert van €215 tot €385. Bij hybride oplossingen gebruik je nog wel deels gas. Al met al bespaar je nog steeds, ongeveer €160 jaarlijks. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# InstallatieEnergieverbruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1100m3€724
Buitenlucht2625kWh€500€224
Bodemwarmte1675kWh€355€369
Hybride1300 kWh + 475 M3€536€188

Actuele vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit bronnen uit de directe omgeving als omgevingslucht, ventilatielucht of warmte uit de grond. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de bestaande cv-installatie. Deze energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Hinnaard?

Niet alle soorten woningen hebben baat bij een warmtepomp. We onderscheiden enkele van deze vereisten: het huis moet goed geïsoleerd zijn (bestaande woning van na 1980), de woning wordt verwarmd met radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Zodra je gaat voor een hybride opstelling is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Het is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en verwarmt de CV-ketel voor. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en hierdoor zal je energierekening lager worden. Hij wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas, en vervangt op die manier de huidige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Súdwest-Fryslân?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Dan kan jij gebruik maken van de unieke groene lening bij de gemeenten Súdwest-Fryslân. Dit is een tijdelijke lening met een betaalbare rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Alle info vind je op www.gemeentesudwestfryslan.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het leasen of huren van een installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een forse investering. Maar, dikwijls kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Hinnaard. Hoeveel je hiervoor krijgt komt tot stand door het max. vermogen en energielabel van het product. De subsidies beginnen bij circa €600 tot wel €1550. Onderzoek doen naar de actuele subsidie in februari 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Hinnaard (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal randvoorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is actief en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5,5 kW) vergeven ze grofweg €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergeven ze circa €1600.
 • Bij de bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf grofweg €2500.
 • Voor een energiezuinig systeem profiteer je van een hoger bedrag (€225, zoek naar een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
GallettiLCX 062HL43 KW€5600,-
TraneCXAX 026 SE LN49 KW€6050,-
Fujitsu AtlanticExtensa A.I. 86 KW€1900,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en heb je een aangenaam binnenklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hieronder komen we met een praktisch stappenplan van de warmteservice Hinnaard aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Hiermee voorkom je dat de warmte in huis de woning ontglipt. Goed toegepaste isolatie vormt de basis van een NOM (nul op de meter) woning. Grote winst valt te behalen met isolatie van het dak en buitengevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Zodra het huis voldoet aan de isolatienormen, is het cruciaal dat de woning constant geventileerd wordt. Een juiste ventilatie resulteert in een gezond wooncomfort zonder verspilling van energie. Populaire vormen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Ruim 70% van de maandelijkse energienota wordt veroorzaakt door de verwarming van ons huis en heet water uit de kraan. Een zuinig alternatief voor de gasgestookte ketel is een goede keuze. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of biomassaketel werken niet op basis van gas, maar werken op basis van stroom. Dit stukje elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!