Warmtepomp Idsegahuizum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Idsegahuizum? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De installatie profiteert van warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het gaat om een efficiënte en duurzame aanpak om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 25% – 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €295,00, elk jaar opnieuw. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dat geval ontvang je een royale subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Het antwoord hangt af van verscheidene randvoorwaarden. Op ons warmtepomp-portaal check je verdere details over een warmtepomp kopen in Idsegahuizum.
warmtepomp-installateur-8755

 • Tot wel 60% CO2-reductie
 • Kan het huis ook koelen
 • Combineren met zonnepanelen
 • Interessante salderingsregeling
 • Een structureel lagere energierekening

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode-regio8755
Netnummer0515 (+31515)
Gas-gebruik M31400 M3
Stroomgebruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Idsegahuizum

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet altijd eenvoudig. Er bestaan fors wat oplossingen. Maar welk model past bij onze woning? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Idsegahuizum kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De leverancier of loodgieter analyseert uitvoerig jouw huis of kantoor en ontwikkeld een voorstel. Wat er aan isolatie gedaan is en de grootte van de woning zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat kost het, en wat is het rendement?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Behoefte aan een zuinige en goedkope warmtepomp in Idsegahuizum? Het vergelijken van de installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Gebruikmakend van onze tool bekijk jij binnen enkele minuten de beste installateurs uit jouw streek. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zodoende bespaar je fors. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (8755).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Aspecten als soort woning, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Naar welke tarieven kijk je? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verstuur het formulier. Binnen een week ontvangt u een of meerdere offertes.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De pomp maakt slim gebruik van energie uit uit de lucht of het water wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel springt alleen bij zodra het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk type warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dit heeft te maken met de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. In de paragraaf hierna lees je waardevolle gegevens met betrekking tot beschikbare warmtepompen en wat past bij jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Idsegahuizum kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: het huis verwarmen en heet water uit de kraan op een bewuste manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €300,00, elk jaar opnieuw. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €5.100 en €11.300. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten systemen. Het echte verschil valt samen met de bron. Elk type wordt gekenmerkt door pluspunten, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie benut warmte van het grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem benut warmte uit de aardbodem voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van buiten om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp onttrekt warmte uit de omgevingslucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt slim samen met jouw bestaande gasketel. Een relatief goedkope manier om direct te bezuinigen op energiekosten die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de regel hebben we het over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.800 en €5.650 bij een verwarmingsmonteur uit Idsegahuizum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-idsegahuizum

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Zo’n warmtepomp is in het begin een forse investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het draait uit op flink lagere energiekosten. Via een flinke subsidie profiteer jij van een interessante terugverdientijd. Een full-electric pomp is beschikbaar vanaf €6100. De hybride warmtepomp is al op de markt vanaf €2400. Het prijskaartje wordt gecalculeerd door verschillende zaken zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10200 – €26900Zeer efficiënt, relatief duur
Water-water€16500 – €21500Kan ook koelen
Lucht-lucht€3900 – €7150Relatief lage investering
Lucht-water€3750 – €6025Koelende functie, veel stroom benodigd
Hybride€2900 – €5150Niet volledig van het gas af

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huis met CV-ketel in Idsegahuizum consumeert circa 1400 m3 gas per jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de maandelijkse rekening van een leverancier als Energiedirect of Nuon. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De totale besparing vinden we terug tussen de €275 tot €305. Met een hybride oplossing gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing is nog steeds erg interessant, zo’n €190 (12 maanden). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als fundament een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type systeemEnergiebehoeftePrijzenBesparing
HR-ketel1200m3€684
Buitenlucht2425kWh€445€239
Bodemwarmte1600kWh€308€376
Hybride1300 kWh + 575 M3€479€205

Actuele vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit (natuurlijke) bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of warmte uit de grond. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarmingsinstallatie van de woning. Deze warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Idsegahuizum?

Niet alle gebouwen en huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden enkele mitsen en maren: een goed geïsoleerde woning (recent gebouwde huis voldoet), het huis wordt verwarmd op basis van radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Zodra je gaat voor een hybride type is ook een moderne HR-ketel nodig.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit product onttrekt warmte aan de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Dit beperkt het verbruik van energie en reken je af met de hoge energierekening. Het systeem sluit je aan op jouw normale HR-ketel op gas, en komt dus in plaats van de standaard ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Súdwest-Fryslân?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? Wacht niet te lang, want dan hebben we de unieke groene lening van je gemeente Súdwest-Fryslân. Het is een kortlopende lening met aanlokkelijke rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. De voorwaarden vind je op www.gemeentesudwestfryslan.nl. Een ander alternatief: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Maar, voor de meeste systemen is er de ISDE-subsidie Idsegahuizum. De hoogte van de tegemoetkoming heeft te maken met het soort apparaat en vermogen van de aangeschafte spullen. De hoogte van de subsidies starten bij €750 tot doorgaans €2750. Informeren naar de huidige subsidie in juli 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Idsegahuizum (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal zaken: het is een origineel en nieuw model, het systeem is operationeel en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 kW) heb je recht op grofweg €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht moet je rekenen op pakweg €1950.
 • Bij de bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf pakweg €2100.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel ontvang je iets meer (€175, let op het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
GallettiMPE 040H32 KW€4350,-
ToshibaHWS-1105H + HWS-1405XWHM68 KW€2100,-
FerroliAQUA 1 PLUS 90 HT0 KW€1250,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Helemaal van het gas af? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en heb je een prettig wooncomfort. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Op warmtepomprevolutie.nl kan je aan de slag met een waardevol stappenplan van de warmteservice Idsegahuizum aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Belangrijk, want zo mag je ervan uitgaan dat de warmte in huis weer kan ontsnappen. Degelijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een NOM (nul op de meter) woning. Wat veel toegepast wordt is bodemisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het nodig dat er genoeg wordt geventileerd. Voldoende ventileren resulteert in een prettig binnenklimaat zonder onnodig warmteverlies. Voorbeelden zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Ruim 70% van de totale energierekening vloeit voort uit de CV-installatie en heet water uit de kraan. Een zuinig alternatief voor de gas CV-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Systemen zoals een biomassaketel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De gevraagde elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!