Warmtepomp Hommerts

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Hommerts? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Het apparaat profiteert van energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. We hebben het over een een voordelige en duurzame benadering om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €300,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan kan je een aankoop doen met een subsidie oplopend tot €2.100. Past het ook bij mijn type huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat ligt aan een aantal verschillende facetten. In het volgende kopje vind jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Hommerts.
warmtepomp-installateur-8622

 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Kan ook verkoeling brengen
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Onderhoudsarme investering
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode-regio8622
Netnummer0515 (+31515)
Gasgebruik M31400 M3
Stroom-gebruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energiekosten€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Hommerts

Het plaatsen van de warmtepomp doe je niet zomaar even. Er zijn meerdere onderdelen. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hommerts kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter onderzoekt jouw woning en kan een plan opstellen. De mate van isolatie en maandelijks energieverbruik zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met dilemma’s als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat is de investering, en wat is de terugverdientijd?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Behoefte aan een efficiënte en goedkope warmtepomp in Hommerts? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Geholpen door de warmtepomp-vergelijker lees je eenvoudig verwarmingsinstallateurs in je woonplaats. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zo worden de kosten een stuk lager. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (8622).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Onder andere type en leeftijd woning, de manier van isoleren, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Naar welke tarieven kijk je? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur de gegevens. In 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Dit innovatieve systeem haalt warmte uit grondwater, aarde of lucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Dit heeft te maken met wat er aan isolatie gedaan is. Hieronder bekijk je actuele info met betrekking tot actuele warmtepompen en wat overeenstemt met jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in Hommerts heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je het helemaal af zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een warm huis en warm sanitair water op een milieuvriendelijke manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel circa 50% en de besparing loopt op tot €170,00 per jaar. Dit werkt volledig op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €4.500 en €24.600. We differentiëren vier verschillende soorten installaties. Het voornaamste verschil is de energietoevoer. Elke installatie heeft zijn eigen gebruikstoepassing, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing neemt de warmte uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem neemt de warmte uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp benut energie uit de buitenlucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type onttrekt energie uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel. Een prima manier om de energierekening te reduceren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de praktijk spreken we dan over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.350 en €6.550 bij een verwarmingsmonteur uit Hommerts (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hommerts

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is allereerst een prijzige installatie. Maar, het leidt tot veel minder stookkosten. Middels lucratieve subsidies profiteer jij van een beperkte terugverdientijd. Een full-electric systeem is er vanaf €8000. Een hybride systeem laat je al plaatsen voor €2300. Het prijskaartje wordt bepaald door specifieke randvoorwaarden zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12000 – €23800Geen geluid, prijzig
Water-water€15300 – €23000Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4050 – €6975Lage aanschafprijs
Lucht-water€4500 – €7450Goedkope installatie, hoog energiegebruik
Hybride€2800 – €6600Voor veel woningen interessant

Wat is de hoogte van het rendement?
Een familie met CV-ketel in Hommerts gebruikt ong. 1400 m3 gas op jaarbasis. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een leverancier als Engie of Nuon. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De jaarlijkse besparing vinden we terug tussen de €265 tot €345. Met een hybride oplossing blijf je altijd iets aan gas consumeren. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, zo’n €135 (12 maanden). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een normaal geïsoleerd huis:

# WerkingEnergiegebruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1025m3€738
Buitenlucht2425kWh€487€251
Bodemwarmte2000kWh€339€399
Hybride1550 kWh + 550 M3€524€214

Actuele vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit diverse bronnen zoals lucht of warmte uit de grond. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming in de woning. Deze hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Hommerts?

Helaas, niet alle woningen renderen met een warmtepomp. Standaard zijn er een aantalvereisten: een hoge isolatiewaarde (bestaande huizen van na 1985), er wordt gewerkt met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Als het gaat om een hybride opstelling is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Deze installatie is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Deze manier is heel effectief en daalt je energierekening. De pomp sluit je aan op jouw bestaande CV-ketel op gas, en vervangt op die manier de reguliere ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Súdwest-Fryslân?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Wacht niet te lang, want dan kan je profiteren van de interessante groene lening van je gemeente Súdwest-Fryslân. Dit is een speciale lening met een lage rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Bezoek ook www.gemeentesudwestfryslan.nl. Een andere optie is het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Vergeet niet, in de meeste gevallen is er de ISDE-subsidie Hommerts. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt gecalculeerd aan de hand van het soort apparaat en vermogen van het systeem. Subsidiebedragen beginnen bij €675 tot plusminus €1800. Nieuwsgierig naar de subsidie in september 2022 die geldt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Hommerts (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel zijn er een aantal eisen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) vergeven ze om en nabij €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht heb je recht op plusminus €1700.
 • Voor een systeem met bodembron beginnen de bedragen bij grofweg €2050.
 • Voor een energiezuinig apparaat ontvang je iets meer (€275, zoek naar een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
Fujitsu AtlanticAlfea Extansa Duo + 65 KW€1800,-
ThermiaDiplomat Inverter Mini7 KW€2800,-
EnersoDBW 066 KW€2800,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Geen gas meer verbruiken? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, verminder je de uitstoot van CO2 en behaal je een aangenaam binnenklimaat. Hoe bereik ik dit? Hieronder is er een nuttig stappenplan van de warmteservice Hommerts aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Dan voorkom je dat de warmte in de woning je huis weer verlaat. Gedegen isolatie is het startpunt voor een nul-op-de-meterwoning. Je kunt denken aan bodemisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Slim ventileren

  Op het moment dat de woning goed is geïsoleerd, is het van belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Een juiste ventilatie betekent een aangenaam wooncomfort zonder verspilling van warmte. Voorbeelden zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Bijna 80% van ons energieverbruik wordt veroorzaakt door verwarmen en heet water uit de kraan. Een zuinig alternatief voor de gas HR-ketel is een goede keuze. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of zonneboiler werken (grotendeels) zonder gas maar werken op basis van stroom. De benodigde stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!