Warmtepomp Itens

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Itens? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Het systeem benut de energie uit grondwater, aarde of lucht. Het is een zuinige en milieuvriendelijke aanpak om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €205,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan profiteer je van een subsidie oplopend tot €2.100. Past het ook bij mijn type huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit heeft te maken met een aantal verschillende facetten. Op ons warmtepomp-portaal tref je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Itens.
warmtepomp-installateur-8735

 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Kan ook werken als airco
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Eenvoudig te bedienen
 • Bespaar wel €350 per jaar

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode-regio8735
Netnummer0515 (+31515)
Gas-gebruik M31400 M3
Stroom-verbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energiekosten€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Itens

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een ingewikkelde bezigheid. Je hebt keuze uit velerlei producten. De vraag is; wat is de beste? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Itens kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De specialist of loodgieter analyseert uitvoerig jouw huis en maakt een indicatie van de wensen. De isolatiewaarden en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met onduidelijkheden als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat is de terugverdientijd?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Itens? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Gebruikmakend van onze vergelijker tref jij zonder moeite leveranciers en installateurs in je postcodegebied. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zodoende bespaar je fors. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (8735).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zaken als categorie huis, mate van isolatie, en energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat mag het project kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur de gegevens. In circa 5 werkdagen ontvang je de offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het systeem gebruikt warmte uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er zijn 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je HR-ketel zal aanspringen zodra de warmtevraag erg groot is.

Niet elke warmtepomp kan altijd worden ingezet. Dat probleem ontstaat vaak door hoe je woning geïsoleerd is. Onderstaand vind je praktische informatie omtrent actuele warmtepompen en wat matcht met jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Itens kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. De HR ketel heeft geen functie meer: jullie huis verwarmen en warm water in de badkamer en keuken waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €295,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €3.400 en €10.600. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type installaties. Het belangrijkste verschil heeft te maken met de bron. Elk model wordt gekenmerkt door plus- en minpunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type gebruikt de warmte uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing maakt slim gebruik van energie uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem gebruikt de warmte uit de buitenlucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van warmte uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is actief naast jouw reguliere CV-ketel op gas. Een voordelige oplossing om te besparen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de basis gaat het om zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.875 en €6.150 bij een verwarmingsmonteur uit Itens (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-itens

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juni 2024?

De warmtepomp is initieel een kostbaar systeem. Dat is niet voor niets, het leidt tot veel lagere gaskosten. Geholpen door de hoge subsidie profiteer jij van een goede terugverdientijd. 0is beschikbaar vanaf €6900. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €2700. De uiteindelijke investering is afhankelijk van verschillende onderdelen zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11300 – €23500Hoge subsidie, relatief duur
Water-water€16200 – €20400Koelende functie
Lucht-lucht€4600 – €6375Lage aanschafprijs
Lucht-water€5150 – €6600Laagdrempelig, buitenunit in zicht
Hybride€2550 – €5350Snelle terugverdientijd

Wat is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Itens gebruikt circa 1400 m3 gas p/jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energienota van een energiemaatschappij als Greenchoice of NLE. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De uiteindelijke besparing schatten we op €255 tot €380. Met een hybride oplossing gebruik je deels stroom in plaats van gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ongeveer €150 per jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# WerkingEnergieverbruikEnergieprijsBesparing
HR-ketel1100m3€668
Buitenlucht2775kWh€448€220
Bodemwarmte2100kWh€314€354
Hybride1575 kWh + 600 M3€481€187

Vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan bronnen uit de directe omgeving als omgevingslucht of warmte in de aarde. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan de centrale verwarming. Deze hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Itens?

Niet alle type woningen hebben baat bij een warmtepomp. We onderscheiden verschillende randvoorwaarden: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (bestaande woning van na 1980), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. Bij een keuze voor een hybride type is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit product profiteert van warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je de energienota flink reduceren. Een dergelijk systeem wordt aangesloten op jouw moderne gasgestookte HR-ketel, en vervangt zodoende de standaard ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Súdwest-Fryslân?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je onvoldoende budget? In dat geval kan jij gebruik maken van de erkende groene lening via jouw gemeente Súdwest-Fryslân. We hebben het over een een interessante lening met aanlokkelijke rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Voor meer info zie www.gemeentesudwestfryslan.nl. Een ander alternatief: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is best wel prijzig. Echter, veelal kan je profiteren van de ISDE-subsidie Itens. Hoe hoog dat bedrag is heeft te maken met het soort apparaat en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies starten vanaf €675 tot gemiddeld €2000. Nieuwsgierig hoeveel subsidie je in juni 2024 krijgt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Itens (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er zijn een aantal eisen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is in werking en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) vergeven ze circa €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) vergeven ze plusminus €1950.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product start de tegemoetkoming bij circa €2450.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem profiteer je van een hoger bedrag (€275, met name A++ labels).
# MerkModelKrachtSubsidie
GallettiLCP 071PL53 KW€6600,-
ToshibaEstia HWS-804H-E1 + HWS-804XWHM6-E15 KW€1800,-
ESAWH9-V56 KW€1900,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Bij een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, reduceer je de uitstoot van CO2 en behaal je een gezonde leefomgeving. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende stukje komen we met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Itens aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo voorkom je dat de warmte in de woning verloren gaat. Degelijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een woning met 0 op de meter. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de bodem en kruipruimte isolatie.

 2. Slim ventileren

  Indien de isolatie gedaan is, is het noodzakelijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Voldoende ventileren betekent een optimaal leefklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Voorbeelden zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Zo’n 75% van ons energieverbruik vloeit voort uit de centrale verwarming en warm sanitair water. Een zuinig alternatief voor de gasgestookte ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of zonneboiler hebben geen gas nodig, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. Deze stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!