Warmtepomp Ferwoude

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Ferwoude? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Het systeem neemt warmte uit grondwater, aarde of lucht. Dit is een voordelige en duurzame oplossing de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot daalt met 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €315,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dit scenario kan je het laten plaatsen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Het antwoord hangt af van diverse aspecten. Als je iets verders scrollt bekijk jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Ferwoude.
warmtepomp-installateur-8761

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Ook in staat woning te koelen
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Slechts sporadisch onderhoud
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcodegebied8761
Netnummer0515 (+31515)
Gas-verbruik M31400 M3
Stroom-verbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energiekosten€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Ferwoude

Het laten installeren van een warmtepomp is een moeilijke handeling. We hebben te maken met verscheidene installaties. Wat past bij mijn situatie? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Ferwoude kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De leverancier of loodgieter onderzoekt de woning / bedrijfspand en ontwikkeld een voorstel. Wat er aan isolatie gedaan is en de energievraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vragen zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Bent u op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Ferwoude? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Door middel van warmtepomprevolutie.nl ontdek je eenvoudig warmtepomp installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (8761).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zoals type en leeftijd woning, isolatiewaarden, en je energieconsumptie.
 3. Naar welke oplossing kijk je? En hoe dit het met de kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Klik op verzenden. Binnen een paar dagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem onttrekt energie uit buitenlucht, grond of water wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We definiëren twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel springt alleen bij in het geval dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk apparaat past bij jouw woning en situatie. Dat komt vooral door de isolatie van je woning. In het volgende stukje ontdek je bruikbare gegevens met betrekking tot populaire warmtepompen en wat conformeert aan jouw soort woning. De regionale verwarmingsinstallateur in Ferwoude kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie ben je vrij van aardgas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een warme woning en water water leveren op een milieuvriendelijke manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 35% – 55% en de besparing loopt op tot €295,00, ieder jaar weer. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €5.400 en €14.900. Er bestaan in Nederland vier verschillende type modellen. Het onderscheid valt samen met de bron. Elke installatie heeft zijn eigen eigenschappen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant haalt warmte uit het grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant profiteert van warmte uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant gebruikt de energie uit de omgevingslucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem gebruikt de energie uit de omgevingslucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” HR-ketel. Een uitstekende manier om de energierekening te reduceren waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Vaak spreken we dan over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.175 en €5.800 bij een verwarmingsmonteur uit Ferwoude (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ferwoude

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in februari 2024?

Een warmtepomp is initieel best wel prijzig. Maar, het draait uit op lagere maandlasten door een lagere energienota. Geholpen door de hoge subsidie realiseer jij een interessante terugverdientijd. Een full-electric oplossing kan je aanschaffen vanaf €7200. De hybride warmtepomp is beschikbaar vanaf €2100. De totaalprijs wordt berekend door specifieke randvoorwaarden zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11200 – €24400Geen buitenunit, erg duur
Water-water€17900 – €20700Koelende functie
Lucht-lucht€4950 – €7500Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€3550 – €6400Goedkoop, maakt relatief veel geluid
Hybride€2050 – €6200Geschikt voor bestaande bouw

Wat levert het op (rendement)?
Een gezin met CV-ketel in Ferwoude gebruikt ongeveer 1400 m3 gas op jaarbasis. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de rekening van een leverancier van energie als Delta of Vandebron. Je stroomverbruik neemt wel toe. De besparing per jaar ligt tussen de €225 tot €330. Bij hybride producten gebruik je nog wel deels gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, om en nabij de €130 (per jaar). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Soort installatieEnergiegebruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1025m3€689
Buitenlucht2675kWh€482€207
Bodemwarmte2000kWh€345€345
Hybride1325 kWh + 600 M3€517€172

Veelgestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. lucht van buiten of bodem. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan het CV-water. De energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Ferwoude?

Niet alle woningen zijn even interessant. We noemen een paar randvoorwaarden: het betreft een goed geïsoleerde woning (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), de woning bevat speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. In het geval van de zogenaamde hybride pomp is ook een moderne HR-ketel nodig.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit product wint warmte terug uit ventilatielucht om je huis te verwarmen. Zo bespaar je veel energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Het apparaat sluit je aan op jouw huidige CV-ketel op gas, en is een vervanger voor de basis ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Súdwest-Fryslân?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je onvoldoende budget? In dat geval is er een optie voor een speciale groene lening in de regio Súdwest-Fryslân. Dit is een speciale lening met beperkte rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Alle info vind je op www.gemeentesudwestfryslan.nl. Je kunt ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Gelukkig, normaliter kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Ferwoude. Hoe hoog dat bedrag is wordt berekend a.d.h.v. het type en het vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidiebedragen schommelen tussen €875 tot gemiddeld €3550. Nieuwsgierig naar de maximale subsidie in februari 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Ferwoude (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal eisen: het systeem is nieuw gekocht, hij is aangesloten en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5 kW) ontvang je circa €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) moet je rekenen op plusminus €1700.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen start de tegemoetkoming bij circa €2375.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel wordt het nog iets lucratiever (€300, zoek naar een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
GallettiMPET045H37 KW€4850,-
ToshibaHWS-1105H8 + HWS-1405XWHM38 KW€2100,-
FerroliAQUA 1 PLUS 260 LT0 KW€1250,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Helemaal van het gas af? In het geval van een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, verminder je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een gezonde leefomgeving. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Op warmtepomprevolutie.nl tref je een praktisch stappenplan van de warmteservice Ferwoude aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Belangrijk, want zo mag je ervan uitgaan dat warme lucht niet naar buiten ontsnapt. Fatsoenlijke isolatie is de basis van een woning met 0 op de meter. Je kunt denken aan vloerisolatie en gevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  Op het moment dat de isolatie gedaan is, is het belangrijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Goede ventilatie leidt tot een comfortabele leefomgeving zonder verlies van warmte. Wat veel toegepast wordt is een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Meer dan 65% van ons energieverbruik vloeit voort uit de verwarming en warm water. Een efficiënt alternatief voor de HR-ketel op gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar sluit je aan op elektriciteit. De stroom die het gebruikt kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!