Warmtepomp Poppenwier

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Poppenwier? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Het systeem benut de energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. We hebben het over een een zuinige en ecologische benadering om uw woning te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 55% en je bespaart al snel €205,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? Dan krijg je een interessante subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit is afhankelijk van meerdere factoren. Op deze pagina vind jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Poppenwier.
warmtepomp-installateur-9013

 • Verwarmen en warm water op een duurzame manier
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • Klaar voor de toekomst
 • Eenvoudig te bedienen
 • Royale subsidies

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode-regio9013
Netnummer0566 (+31566)
Gasgebruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Poppenwier

Het plaatsen van de warmtepomp is een complex proces. Er zijn meerdere producten. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Poppenwier biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter checkt grondig de woning / bedrijfspand en voorziet je van verdere info. Hoe je woning geïsoleerd is, en de omvang van de woning zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor issues zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat zijn de kosten, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Zoek jij een efficiënte en goedkope warmtepomp in Poppenwier? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Middels onze vergelijker doorzoek je zonder problemen installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Hiermee bespaar je fors. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (9013).
 2. Omschrijf de woning. Zaken als type woning, wat er aan isolatie gedaan is, en stroom/gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. En hoe dit het met de kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend de aanvraag. In circa 5 werkdagen krijg je de offerte per mail.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het systeem gebruikt energie uit buitenlucht, grond of water en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel ondersteunt in het geval dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke installatie kan altijd worden ingezet. Veel hangt af van de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Hierna tref je actuele informatie over populaire warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Poppenwier kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing is gas niet langer nodig. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: vloerverwarming aansturen en water water leveren waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 55% en je bespaart al snel €300,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €6.200 en €24.700. We onderscheiden grofweg vier verschillende soorten systemen. Het voornaamste verschil zit hem in de bron. Elk model wordt gekenmerkt door voor- en nadelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp neemt de warmte uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant gebruikt de energie uit de aarde voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant onttrekt energie uit de buitenlucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing haalt energie uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is een aanvulling op jouw moderne gasgestookte HR-ketel. Een laagdrempelige manier om een lagere energienota te realiseren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Standaard heb je dan te maken met zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.350 en €5.800 bij een verwarmingsmonteur uit Poppenwier (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-poppenwier

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (januari 2023) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is in eerste instantie een prijzige installatie. Maar, het resulteert in een fors lagere energierekening. Via interessante subsidies realiseer jij een beperkte terugverdientijd. 0is er vanaf €7600. De zogenaamde hybride pomp laat je al plaatsen voor €2000. De uiteindelijke investering wordt berekend door diverse randvoorwaarden zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11800 – €27200Veel vermogen, lange terugverdientijd
Water-water€17700 – €24200Koelende functie
Lucht-lucht€4100 – €6475Relatief voordelig
Lucht-water€4250 – €6425Weinig onderhoud, buitenunit in zicht
Hybride€2150 – €6800Goed voor EPC waarde

Is het rendement aantrekkelijk?
Een familie met CV-ketel in Poppenwier gebruikt ongeveer 1400 m3 gas per jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energierekening van een aanbieder van gas en stroom als Engie of Oxxio. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De uiteindelijke besparing fluctueert tussen de €220 tot €320. Bij een hybride installatie verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt dus iets lager, om en nabij de €160 op jaarbasis. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een degelijk geïsoleerde woning:

# SysteemEnergiegebruikPrijzenBesparing
HR-ketel1000m3€655
Buitenlucht2600kWh€426€229
Bodemwarmte1850kWh€295€360
Hybride1500 kWh + 450 M3€459€197

Recente vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. lucht van buiten of aarde. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Deze energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Poppenwier?

Niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden een stuk of wat zaken: een hoge isolatiewaarde (recent gebouwde huis voldoet), de woning wordt verwarmd met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Wanneer je kiest voor het hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Het systeem maakt gebruik van de warme ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Deze manier is heel effectief en daardoor gaat de energierekening omlaag. De installatie wordt aangesloten op jouw reguliere HR-ketel op gas, en vervangt de eenzijdige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Súdwest-Fryslân?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? In dat geval kan je profiteren van de duurzame groene lening via jouw gemeente Súdwest-Fryslân. Het betreft een unieke lening met lagere rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Voor meer info zie www.gemeentesudwestfryslan.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Goed om te weten, meestal kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Poppenwier. De omvang van de subsidie wordt berekend a.d.h.v. energielabel en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies variëren van €625 tot gemiddeld €2500. Benieuwd naar de huidige subsidie in januari 2023 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Poppenwier (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal voorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is actief en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) vergeven ze circa €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht moet je rekenen op plusminus €1975.
 • Bij de bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij grofweg €2325.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets meer terug (€300, zoek naar een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
GallettiHWMC018H15 KW€2650,-
VaillantflexoTHERM VWF 117/4 + VWL 11/4 SA (0010016679)9 KW€2200,-
GallettiMPE T 34 H27 KW€3850,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en profiteer je van een gezond binnenklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Verderop vind je een praktisch stappenplan van de warmteservice Poppenwier aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo weet je zeker dat warmte uit de woonvertrekken binnenshuis blijft. Fatsoenlijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Voorbeelden zijn bodemisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Op het moment dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het belangrijk dat de woning constant geventileerd wordt. Goede ventilatie mondt uit in een aangenaam klimaat in huis zonder veel energieverlies. In de praktijk gaat het vaak om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Het grootste deel van het gas en stroom dat we gebruiken wordt veroorzaakt door de CV-installatie en warm water om te koken en douchen. Een verantwoord alternatief voor de CV-ketel op gas kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of biomassaketel gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken op basis van stroom. De gevraagde elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!