Warmtepomp Lytsewierrum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Lytsewierrum? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Het apparaat profiteert van energie uit buitenlucht, grond of water. We hebben het over een een voordelige en ecologische aanpak om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 50% en je profiteert van een besparing tot wel €295,00, ieder jaar weer. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Goed nieuws, want dan kan je het aanschaffen met een flinke subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Het antwoord hangt af van verschillende aspecten. Verderop tref je verdere details over een warmtepomp kopen in Lytsewierrum.
warmtepomp-installateur-8642

 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • Geen last van stijgende gasprijzen
 • Veilige oplossing
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcodegebied8642
Netnummer0515 (+31515)
Gas-verbruik M31400 M3
Stroom-verbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energiekosten€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Lytsewierrum

Een installatie van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Je vindt verscheidene producten. Maar welk model past bij onze woning? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Lytsewierrum kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De monteur of loodgieter bestudeert het verblijf en biedt advies op maat. De isolatiewaarden en het jaarlijkse energiegebruik zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met dilemma’s als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat is de investering, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Lytsewierrum? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Via onze vergelijker lees je snel (verwarmings)installateurs uit jouw streek. Zet alle offertes op een rijtje. Hiermee worden de kosten een stuk lager. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (8642).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Feiten zoals type en leeftijd woning, isolatiewaarden, en energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoe kijk je prijstechnisch? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen een paar dagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De installatie haalt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming in de woning. Er zijn 2 soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke oplossing kan altijd worden ingezet. Een belangrijk aspect is de manier van isoleren. Op warmtepomprevolutie.nl check jij handige gegevens m.b.t. actuele warmtepompen en wat aansluit op jouw situatie. De regionale verwarmingsinstallateur in Lytsewierrum heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: je woning verwarmen en heet water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 25% – 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €265,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De totaalprijs inclusief montage varieert van €4.600 en €23.800. We spreken over 4 verschillende type modellen. Het cruciaalste verschil zit hem in de bron. Elk model wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem gebruikt de energie uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem profiteert van energie uit de aardbodem voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem onttrekt warmte uit de lucht van binnen en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel. Een betaalbare manier om de energierekening te reduceren met een CO2 reductie tot wel 40%. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Gemiddeld betreft dit zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.225 en €5.650 bij een verwarmingsmonteur uit Lytsewierrum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-lytsewierrum

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in september 2023?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk een forse investering. Maar het mooie is, je krijgt te maken met een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Geholpen door ISDE subsidie krijg jij een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp kan je laten installeren voor €6100. Een hybride variant laat je al plaatsen voor €2400. De totaalprijs is gebaseerd op allerlei zaken als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€15000 – €24300Veel vermogen, hoge investering
Water-water€15000 – €24600Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4550 – €6975Werkt ook als een airco
Lucht-water€3800 – €7400Ruimte subsidie, geplaatst met buitenunit
Hybride€2150 – €6700Eenvoudig aan te sluiten

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een woning met CV-ketel in Lytsewierrum consumeert plusminus 1400 m3 gas per jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een leverancier als Engie of Pure Energie. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De totale besparing schommelt tussen €225 tot €315. Bij een hybride installatie blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing is nog steeds erg interessant, plusminus €150 (12 maanden). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een perfect geïsoleerd huis:

Type installatieEnergieverbruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1200m3€652
Buitenlucht2625kWh€450€202
Bodemwarmte1600kWh€319€333
Hybride1550 kWh + 500 M3€482€170

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan verscheidene bronnen als o.a. lucht van buiten of warmte uit de grond. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Lytsewierrum?

Niet alle woningen renderen met een warmtepomp. We hanteren enkele van deze vereisten: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (bestaande woning van na 1980), je hebt vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Zodra je gaat voor de zogenaamde hybride pomp moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Deze is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken als duurzame warmtebron voor verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en reken je af met de hoge energierekening. De installatie is een aanvulling op jouw huidige gasketel, en vervangt de huidige ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Súdwest-Fryslân?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, want dan kan je kiezen voor de interessante groene lening in de gemeente Súdwest-Fryslân. Het betreft een kortlopende lening met een betaalbare rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bezoek ook www.gemeentesudwestfryslan.nl. Mogelijk ook interessant: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed nieuws, in algemene zin kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Lytsewierrum. De omvang van de subsidie hangt samen met energielabel en vermogen van het gekozen model. De subsidies fluctueren tussen de €775 en kunnen oplopen tot €1900. Interesse naar de subsidie in september 2023 die geldt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Lytsewierrum (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal eisen: de installatie is nieuw, het is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) ontvang je circa €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht verstrekken ze ong. €1900.
 • Voor een systeem met bodembron start de tegemoetkoming bij om en nabij €2150.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je nog eens extra terug (€100, zoek naar een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
GallettiMPE T 34 H27 KW€3850,-
Thermics EnergiePAW-2ECO 20kw15 KW€2800,-
EnersoBW 23 EVI26 KW€4400,-

In vier stappen een gasvrij huis

De gasaansluiting de deur uit? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, stoot je significant minder CO2 uit en realiseer je ook nog eens een gezond klimaat in huis. Maar hoe realiseer ik dit? Onderstaand is er een waardevol stappenplan van de warmteservice Lytsewierrum aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Zo voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken je huis weer verlaat. Fatsoenlijke isolatie is het fundament van een duurzaam huis. Voorbeelden zijn isolatie van de vloer en kruipruimte isolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het belangrijk dat de woning constant geventileerd wordt. Permanent ventileren betekent een prettig klimaat in huis zonder onnodig warmteverlies. Grote winst valt te behalen met een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Het grootste deel van de totale energierekening komt voort uit de verwarming en warm water om te koken en douchen. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte HR-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Installaties zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar werken op basis van stroom. De benodigde elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!