Warmtepomp Schettens

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Schettens? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Dit systeem benut de energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het betreft een relatief goedkope en milieuvriendelijke benadering om je huis te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 35% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €270,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan kan je een aankoop doen met een royale subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat wordt bepaald door allerlei aspecten. Op ons warmtepomp-portaal vind je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Schettens.
warmtepomp-installateur-8744

 • Milieubewuste keuze
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • Innovatieve manier van verwarmen
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt
 • Flinke subsidies mogelijk

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode-regio8744
Netnummer0517 (+31517)
Gas-verbruik M31400 M3
Stroomgebruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Schettens

Een warmtepomp goed installeren is een ingewikkelde bezigheid. We onderscheiden verschillende installaties. Wat is nu goed voor mij? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Schettens kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De specialist of loodgieter analyseert uitvoerig de woonruimte en biedt advies op maat. De manier van isoleren en het jaarlijkse energiegebruik zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vragen zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat is de prijs, en wat levert het op?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Bent u op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Schettens? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door gebruik te maken van onze website vergelijk jij binnen enkele minuten erkende installateurs in je postcodegebied. Zet alle offertes op een rijtje. Daarmee bespaar je fors. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (8744).
 2. Beschrijf jouw woning. Feiten zoals soort huis, de manier van isoleren, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? En hoe dit het met de kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen 4-5 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De warmtepomp onttrekt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het verwarmingssysteem in je huis. Er zijn 2 soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel ondersteunt op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk type warmtepomp is perse interessant voor jou. Een belangrijk aspect is de staat van isolatie. Op warmtepomprevolutie.nl lees jij handige aanbevelingen m.b.t. de soorten warmtepompen en wat aansluit op jouw type woning en wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Schettens heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je het helemaal af zonder gas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: het huis verwarmen en warm sanitair water op een bewuste manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €310,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €5.900 en €23.400. We gaan verder in op vier verschillende type installaties. Het onderscheid is de energiebron. Elke installatie heeft zijn eigen plus- en minpunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type gebruikt de energie uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie profiteert van warmte uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant maakt slim gebruik van energie uit de omgevingslucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie profiteert van warmte uit de buitenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt samen met jouw moderne gasgestookte HR-ketel. Een betaalbare oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de regel betreft dit de combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.050 en €6.225 bij een verwarmingsmonteur uit Schettens (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-schettens

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Zo’n warmtepomp is in het begin een kostbaar systeem. Gelukkig, het resulteert in lagere maandlasten door een lagere energienota. D.m.v. ISDE subsidie profiteer je van een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrische variant is er vanaf €6000. De zogenaamde hybride pomp kan je laten installeren voor €2200. De eindfactuur wordt gebudgetteerd middels diverse factoren als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11900 – €26600Passief koelen, erg duur
Water-water€13000 – €24900Uitstekend rendement
Lucht-lucht€5350 – €6775Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€3600 – €7250Goedkoop, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2225 – €5850Snelle terugverdientijd

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Schettens consumeert ong. 1400 m3 gas per jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een energiemaatschappij als Budget Energie of NLE. Dit verbruikt wel veel stroom. De totale besparing varieert van €240 tot €355. Bij hybride producten gaat het gasverbruik niet naar 0. Al met al bespaar je nog steeds, rond de €200 op jaarbasis. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd baserend op een degelijk geïsoleerde woning:

Type systeemEnergiegebruikKostenBesparing
HR-ketel1125m3€674
Buitenlucht2800kWh€452€222
Bodemwarmte1850kWh€317€357
Hybride1375 kWh + 475 M3€485€189

Interessante vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit (natuurlijke) bronnen als de buitenlucht of aarde. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan het CV-water. Deze hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Schettens?

Helaas, niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. Er zijn enkele van deze vereisten: de isolatie mag niets te wensen overlaten (bestaande huizen van na 1985), in het huis zitten vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Op het moment dat je kiest voor het hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit systeem maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je de energienota flink reduceren. Deze installatie werkt slim samen met jouw reguliere gasgestookte HR-ketel, en is een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Súdwest-Fryslân?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar is de investering nu te groot? In dit scenario is er de erkende groene lening bij de gemeenten Súdwest-Fryslân. Dit is een kortlopende lening met beperkte rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Bezoek ook www.gemeentesudwestfryslan.nl. Mogelijk ook interessant: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Gelukkig, normaal is er de ISDE-subsidie Schettens. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt gecalculeerd aan de hand van de energiezuinigheid en het vermogen van de aangeschafte spullen. De hoogte van de subsidies starten bij €675 tot doorgaans €2300. Interesse naar de huidige subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Schettens (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal regels: de installatie is nieuw, het systeem is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 kW) heb je recht op grofweg €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit ontvang je circa €1775.
 • Bij systemen met een bodembron kan je uitgaan van minimaal grofweg €2375.
 • Voor een zuinige pomp wordt het nog iets lucratiever (€200, kijk naar het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
GallettiMPE 010H6 KW€1600,-
ToshibaEstia HWS-1404H-E1 + HWS-1404XWHM9-E19 KW€2200,-
ESAWH11-V5+ (AVH-11V1DE-II)7 KW€2000,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, stoot je significant minder CO2 uit en behaal je een optimale leefomgeving. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Onderstaand bieden we een praktisch stappenplan van de warmteservice Schettens aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Hiermee voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken weer kan ontsnappen. Fatsoenlijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een woning met 0 op de meter. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de spouwmuur en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Op het moment dat goede isolatie aanwezig is, is het belangrijk dat de woning constant geventileerd wordt. Goed ventileren mondt uit in een aangenaam wooncomfort zonder warmteverspilling. In de praktijk gaat het vaak om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. De gasketel de deur uit

  Om en nabij de 75% van het gas en stroom dat we gebruiken vloeit voort uit onze verwarming en het aanmaken van warm water. Een efficiënt alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is dan ook zeker aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Apparaten zoals een warmtepomp of zonneboiler verbruiken geen gas, maar worden gevoed door stroom. Deze stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!