Warmtepomp Raerd

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Raerd? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Deze installatie benut de energie uit buitenlucht, grond of water. Het betreft een zuinige en duurzame aanpak om uw woning en tapwater te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel circa 50% en je profiteert van een besparing tot wel €350,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Wacht niet te lang, want dan profiteer je van een zeer aantrekkelijke subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Hieraan ten grondslag liggen meerdere variabelen. Op deze pagina vind je verdere details over een warmtepomp kopen in Raerd.
warmtepomp-installateur-9012

 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Kan woning ook koelen
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Lagere energierekening

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcodegebied9012
Netnummer0566 (+31566)
Gas-gebruik M31400 M3
Stroomgebruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Raerd

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet altijd eenvoudig. Er bestaan honderden installaties. Wat is voor mij het beste alternatief? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Raerd biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter onderzoekt het huis en ontwikkeld een voorstel. Hoe je woning geïsoleerd is, en het jaarlijkse energiegebruik zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vragen als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat levert het op?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Behoefte aan een zuinige en goedkope warmtepomp in Raerd? Het vergelijken van de installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Door onze website vind je bruikbare installateurs die werken in jouw postcodegebied. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Door te vergelijken kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit werkt als volgt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (9012).
 2. Beschrijf jouw woning. Onder andere type en leeftijd woning, isolatiewaarden, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat mag het project kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verstuur het formulier. In 4-5 dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem gebruikt warmte uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming of het voorraadvat met warm water. We spreken over twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je CV-ketel start met werken in het geval dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk systeem is geschikt voor elke situatie. Dit wordt veroorzaakt door de staat van isolatie. In de paragraaf hierna ontdek je samengestelde informatie over actuele warmtepompen en wat overeenstemt met jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in Raerd kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem is gas niet langer nodig. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: jullie huis verwarmen en warm tapwater op een milieuvriendelijke manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 60% en de potentiële besparing ligt op €280,00 per jaar. Dit werkt volledig op stroom. De totale investering ligt tussen de €4.300 en €14.600. We onderscheiden grofweg 4 verschillende soorten installaties. Het doorslaggevende verschil is waar de energie vandaan komt. Elke merk wordt gekenmerkt door voordelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type neemt de energie uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type neemt de energie uit de aarde om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem neemt de energie uit de buitenlucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van energie uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp sluit je aan op jouw “ouderwetse” CV-ketel. Een goede oplossing om te besparen op energiekosten die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de praktijk heb je dan te maken met een combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.525 en €4.850 bij een verwarmingsmonteur uit Raerd (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-raerd

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (maart 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is initieel een vrij grote investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het leidt tot een fors lagere energierekening. Geholpen door een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs krijg je een beperkte terugverdientijd. Een full-electric oplossing laat je al plaatsen voor €6500. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €3000. De factuur wordt berekend a.d.h.v. diverse randvoorwaarden als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14200 – €26700Hoge subsidie, dure installatie
Water-water€15000 – €23300Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€3950 – €7050Relatief lage investering
Lucht-water€3700 – €7375Krachtige oplossing, vraagt veel stroom
Hybride€2925 – €5900Interessante prijzen

Hoe hoog is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Raerd gebruikt plusminus 1400 m3 gas p/jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een energie aanbieder als Delta of Qurrent. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De maximale besparing ligt tussen de €250 tot €330. Bij hybride producten blijf je wel iets gas gebruiken. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, gemiddeld €160 (jaarlijks). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met data van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort installatieEnergievraagEnergiekostenBesparing
HR-ketel1225m3€654
Buitenlucht2375kWh€458€196
Bodemwarmte2025kWh€327€327
Hybride1300 kWh + 600 M3€491€164

Meest gestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan (natuurlijke) bronnen als ventilatielucht of aardwarmte. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de centrale verwarming. De warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Raerd?

Niet alle gebouwen en huizen zijn even interessant. Er wordt gewerkt met enkele van deze vereisten: een goed geïsoleerd huis (bestaande huizen van na 1985), er wordt gewerkt met radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Als het gaat om een hybride oplossing dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het systeem profiteert van warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en reken je af met de hoge energierekening. De installatie is actief naast jouw traditionele HR-ketel, en is een vervanger voor de normale ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Súdwest-Fryslân?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je onvoldoende budget? Wacht niet te lang, want dan hebben we de milieu georiënteerde groene lening bij gemeente Súdwest-Fryslân. Kort gezegd een kortlopende lening met beperkte rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Check ook www.gemeentesudwestfryslan.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een forse investering. Maar, normaliter heb je recht op de ISDE-subsidie Raerd. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt samen met het type en het vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidiebedragen schommelen tussen €825 tot ongeveer €3650. Nieuwsgierig naar de actuele subsidie in maart 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Raerd (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal voorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, hij is aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 kW) verstrekken ze ong. €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht krijg je ongeveer €1750.
 • Bij systemen met een bodembron mag jij rekenen op minimaal pakweg €2500.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt profiteer je van een hoger bedrag (€175, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
GallettiHWMC013H10 KW€2150,-
VaillantflexoTHERM VWF 87/4 + VWL 11/4 SA (0010016678)7 KW€2000,-
Fujitsu AtlanticAlfea Excellia Duo 16F12 KW€2350,-

In vier stappen een gasvrij huis

Een woning zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, verminder je de uitstoot van CO2 en heb je een prettig binnenklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Bijgaand doorloop je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Raerd aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De woning grondig isoleren. Belangrijk, want zo verhinder je dat warme lucht verloren gaat. Gedegen isolatie is een goede uitgangspositie voor een NOM (nul op de meter) woning. Vaak gaat het om isolatie van de vloer en buitengevelisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Indien de isolatie gedaan is, is het noodzakelijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Ventileren zorgt voor een aangenaam wooncomfort zonder dat er veel energie verloren gaat. Je kunt denken aan ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van het gas en stroom dat we gebruiken kunnen we herleiden tot de centrale verwarming en warm sanitair water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasinstallatie kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of zonneboiler gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken met stroom. De benodigde stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!