Warmtepomp Iens

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Iens? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De installatie haalt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een efficiënte en verantwoorde methode om uw woning en tapwater te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 55% en je bespaart al snel €215,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In zo’n geval heb je recht op een flinke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Het antwoord hangt af van een aantal verschillende aspecten. Op onze website tref je verdere details over een warmtepomp kopen in Iens.
warmtepomp-installateur-8733

 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Dubbele functie (koelen en verwarmen)
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Relatief weinig onderhoud
 • Hoge subsidies zijn mogelijk

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8733
Netnummer0515 (+31515)
Gas-gebruik M31400 M3
Stroomgebruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Iens

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen doe je niet zomaar even. Er zijn diverse producten. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Iens heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De leverancier of loodgieter inspecteert jouw woning en bespreekt de details met je. De mate van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor issues zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat is de investering, en wat is het rendement?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Bent u op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Iens? Het vergelijken van de installatiebedrijven is een relevante bezigheid. D.m.v. onze tool tref jij snel en eenvoudig warmtepomp installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (8733).
 2. Beschrijf jouw woning. Voorbeelden zijn type en leeftijd huis, aangebrachte isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoe kijk je prijstechnisch? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend het formulier. Binnen 7 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het apparaat haalt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het verwarmingssysteem in je huis. We definiëren twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel springt alleen bij op momenten dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk systeem rendeert in jouw woning. Een belangrijk aspect is de staat van isolatie. Op warmtepomprevolutie.nl check jij samengestelde adviezen omtrent populaire warmtepompen en wat overeenstemt met jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in Iens kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing ben je vrij van aardgas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: jullie huis verwarmen en warm water in de badkamer en keuken op een bewuste manier. De CO2 uitstoot daalt met 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €175,00, elk jaar opnieuw. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €4.500 en €15.100. We noemen hieronder 4 verschillende soorten installaties. Het voornaamste verschil is waar de energie vandaan komt. Elke aanbieder heeft zijn eigen voor- en nadelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp profiteert van warmte van het grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing maakt slim gebruik van warmte uit de aarde om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van buiten voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant maakt slim gebruik van warmte uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt feitelijk samen met jouw reguliere CV-ketel op gas. Een voordelige manier om te besparen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de basis hebben we het over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.200 en €4.400 bij een verwarmingsmonteur uit Iens (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-iens

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Zo’n warmtepomp is in het begin een prijzige installatie. Het betaalt zich wel uit, je krijgt te maken met lagere maandlasten door een lagere energienota. Middels lucratieve subsidies krijg jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrisch model kan je laten installeren voor €6500. De zogenaamde hybride pomp kan je aanschaffen vanaf €2100. De uiteindelijke rekening kan men berekenen met diverse onderdelen als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12800 – €27700Hoge subsidie, erg duur
Water-water€17600 – €22900Ook koelende functie
Lucht-lucht€4300 – €6925Verwarmen en koelen
Lucht-water€4600 – €6700Gemakkelijk plaatsen, veel elektriciteit nodig
Hybride€2325 – €6200Snel en goedkoop

Hoe hoog is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Iens gebruikt ongeveer 1400 m3 gas op jaarbasis. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een energieleverancier als Energiedirect of Nuon. Dit verbruikt wel veel stroom. De uiteindelijke besparing schatten we op €250 tot €305. Met een hybride oplossing gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt dus iets lager, ongeveer €170 (12 maanden). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met data van een stevig geïsoleerde woning:

# SysteemEnergiegebruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1175m3€666
Buitenlucht2625kWh€433€233
Bodemwarmte2075kWh€300€366
Hybride1600 kWh + 575 M3€466€200

Interessante vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit (natuurlijke) bronnen als lucht van buiten of grondwater. De slimme warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de centrale verwarming. De energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Iens?

Niet alle gebouwen en huizen hebben baat bij een warmtepomp. We onderscheiden een aantalvoorwaarden: de isolatie mag niets te wensen overlaten (bestaande huizen van na 1985), je hebt vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je gaat voor de zogenaamde hybride pomp is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Deze installatie profiteert van warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo bespaar je veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Een dergelijk systeem werkt feitelijk samen met jouw moderne gasketel, en is eigenlijk een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Súdwest-Fryslân?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar is het gewoon te duur? Dan is er een optie voor een speciale groene lening van je gemeente Súdwest-Fryslân. Kort gezegd een interessante lening met lagere rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Alle info vind je op www.gemeentesudwestfryslan.nl. Mogelijk ook interessant: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een flinke investering. Echter, veelal heb je recht op de ISDE-subsidie Iens. Hoeveel je krijgt komt tot stand door energielabel en vermogen van het systeem. De subsidies fluctueren tussen de €1000 en kunnen oplopen tot €3250. Benieuwd naar de hoogte van de subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Iens (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal eisen: het betreft een nieuwe installatie, het is volledig geïnstalleerd en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 kW) krijg je pakweg €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) krijg je circa €1775.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product begint het subsidiebedrag bij ongeveer €2025.
 • Voor een energiezuinig apparaat ligt het bedrag nog weer wat hoger (€225, kijk naar het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
GallettiLCP 051PL41 KW€5400,-
ToshibaEstia HWS-P1404H-E1 + HWS-1404HM3-E19 KW€2200,-
EnersoDBS 088 KW€2800,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en realiseer je een aangenaam leefklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl is er een praktisch stappenplan van de warmteservice Iens aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Dan verhinder je dat gewonnen warmte weer kan ontsnappen. Grondige isolatie vormt de basis van een duurzaam huis. Vaak gaat het om isolatie van de vloer en isolatie van de zolder.

 2. Slim ventileren

  Wanneer de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het cruciaal dat er genoeg wordt geventileerd. Slim ventileren zorgt voor een gezond wooncomfort zonder verlies van warmte. Wat veel toegepast wordt is een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Om en nabij de 75% van de totale energierekening wordt teweeggebracht door de CV-installatie en warm water om te koken en douchen. Een modern en verantwoord alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is daarom aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een biomassaketel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar sluit je aan op elektriciteit. De elektra die hiervoor nodig is kan je zelf genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!