Warmtepomp Blauwhuis

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Blauwhuis? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Dit systeem benut de energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het is een voordelige en duurzame methode om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 60% en je profiteert van een besparing tot wel €190,00, elk jaar opnieuw. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dat geval kan je een aankoop doen met een royale subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit is afhankelijk van diverse randvoorwaarden. Verderop ontdek jij meer info over een warmtepomp kopen in Blauwhuis.
warmtepomp-installateur-8615

 • Vermindering Milieu-impact
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • Toekomstbestendig
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Bespaar wel €350 per jaar

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8615
Netnummer0515 (+31515)
Gasgebruik M31400 M3
Stroom-verbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Blauwhuis

Een installatie van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Je vindt meerdere producten. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Blauwhuis kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De monteur of loodgieter analyseert uitvoerig de woning en maakt een indicatie van de wensen. De manier van isoleren en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor punten zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat is het rendement?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Interesse in een professionele goedkope warmtepomp in Blauwhuis? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Via deze pagina tref jij waardevolle verwarmingsinstallateurs uit jouw streek. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Door te vergelijken kan je fors bezuinigen op de investering. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (8615).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zoals type huis, mate van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat zijn financiële eisen? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen een paar dagen volgt er een transparante offerte.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Hij benut de energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er zijn 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel schakelt in op momenten dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke warmtepomp rendeert in jouw woning. Dit wordt veroorzaakt door de isolatiewaarden. Verderop doorzoek je bruikbare info ten aanzien van populaire warmtepompen en wat schikt naar jouw situatie. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Blauwhuis kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je het helemaal af zonder gas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een warme woning en warm tapwater met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 60% en je bespaart al snel €295,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €5.900 en €16.700. We noemen hieronder vier verschillende soorten producten. Het echte verschil heeft te maken met de bron. Elk type installatie wordt gekenmerkt door voor- en nadelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type haalt warmte uit het grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem onttrekt warmte uit de aarde om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing neemt de energie uit de buitenlucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van energie uit de omgevingslucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling sluit je aan op jouw bestaande HR-ketel op gas. Een relatief goedkope oplossing om de energierekening te reduceren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de basis hebben we het over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.050 en €5.500 bij een verwarmingsmonteur uit Blauwhuis (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-blauwhuis

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Een warmtepomp is eerst even een kostbaar systeem. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het mondt uit in een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Met behulp van een flinke subsidie geniet je van een korte terugverdientijd. Een full-electric oplossing laat je al plaatsen voor €6500. Een hybride systeem kan je aanschaffen vanaf €3100. De eindfactuur wordt bepaald door verscheidene factoren zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12000 – €26200Hoog rendement, dure installatie
Water-water€17500 – €22400Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4700 – €6875Werkt ook als een airco
Lucht-water€4300 – €7000Hoge subsidie, geplaatst met buitenunit
Hybride€2250 – €5150Simpele oplossing voor thuis

Is het rendement aantrekkelijk?
Een woning met CV-ketel in Blauwhuis verbruikt ong. 1400 m3 gas op jaarbasis. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een leverancier van energie als Engie of Oxxio. Je stroomverbruik neemt wel toe. De energiebesparing vinden we terug tussen de €250 tot €305. Bij hybride systemen verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt dus iets lager, rond de €150 per jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een hoge isolatiewaarde:

# InstallatieEnergieverbruikKostenBesparingen
HR-ketel1225m3€733
Buitenlucht2425kWh€491€242
Bodemwarmte2100kWh€345€388
Hybride1475 kWh + 400 M3€528€205

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit (natuurlijke) bronnen als omgevingslucht of uit de grond. Je warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Deze warmte is ook toe te passen op een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Blauwhuis?

Helaas, niet alle woningen zijn even interessant. Standaard zijn er een stuk of wat voorwaarden: het betreft een goed geïsoleerde woning (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), er wordt gewerkt met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je gaat voor een hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Het maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Zo bespaar je veel energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Het apparaat is een aanvulling op jouw bestaande gasgestookte HR-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de reguliere ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Súdwest-Fryslân?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In zo’n geval is er de duurzame groene lening bij de gemeenten Súdwest-Fryslân. Het is een aantrekkelijke lening met een scherpe rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Bekijk ook www.gemeentesudwestfryslan.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huren of leasen van een systeem.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Maar, in de regel kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Blauwhuis. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt sterk af van zaken als de energiezuinigheid en het vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies starten vanaf €750 tot doorgaans €3350. Interesse naar de actuele subsidie in oktober 2022 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Blauwhuis (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er gelden een aantal condities: de installatie is nieuw, hij is actief en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (4,5 kW) vergeven ze circa €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht heb je recht op circa €1950.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen starten de bedragen vanaf circa €2100.
 • Voor een energiezuinig systeem profiteer je van een hoger bedrag (€225, let op het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
Fujitsu AtlanticExcellia DUO A.I. 1411 KW€2250,-
ThermiaRobust Eco 4249 KW€6700,-
EnersoTWW 2828 KW€4600,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en heb je een gezond leefklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Bijgaand kan je aan de slag met een praktisch stappenplan van de warmteservice Blauwhuis aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Vergeet dit niet, want zo vermijd je dat de warmte in huis je huis weer verlaat. Fatsoenlijke isolatie is de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Wat veel toegepast wordt is HR++ glas en zolderisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Indien de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het essentieel dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Ventileren betekent een gezond leefklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Grote winst valt te behalen met een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Zo’n 75% van ons energieverbruik wordt teweeggebracht door de CV-installatie en warm water om te koken en douchen. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasinstallatie is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp ligt voor de hand, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of biomassaketel zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar de stroomrekening gaat wel omhoog. Deze elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!