Warmtepomp Hieslum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Hieslum? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De pomp neemt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. We hebben het over een een efficiënte en ecologische manier om uw woning en tapwater te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €195,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan ontvang je een interessante subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dat ligt aan diverse elementen. Op warmtepomprevolutie.nl vind je praktische info over een warmtepomp kopen in Hieslum.
warmtepomp-installateur-8762

 • Kies voor duurzame warmte
 • Zowel in staat om te verwarmen als koelen
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Weinig onderhoud nodig
 • Flinke besparing

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcodegebied8762
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroom-gebruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energiekosten€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Hieslum

Het inregelen van een warmtepomp is een hele klus. Je kan kiezen uit fors wat producten. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hieslum heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter checkt grondig jouw huis of kantoor en bespreekt de details met je. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energieconsumptie zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor issues zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Hieslum? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Aan de hand van warmtepomprevolutie.nl ontdek jij eenvoudig erkende installateurs uit de regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zodoende kan je fors bezuinigen op de investering. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (8762).
 2. Specificeer de woning. Onder andere type en leeftijd huis, isolatiewaarden, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoeveel wil je uitgeven? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Rond het formulier af. Na uiterlijk een week krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het systeem gebruikt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De gasketel werkt alleen op het moment dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk type warmtepomp kan altijd worden ingezet. Dit heeft te maken met de staat van isolatie. In het volgende stukje check je handige adviezen die gaan over populaire warmtepompen en wat aansluit op jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Hieslum kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je het helemaal af zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: het huis verwarmen en warm water uit de kraan met oog voor het milieu. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 25% – 50% en de besparing loopt op tot €200,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €6.100 en €17.700. We differentiëren vier verschillende soorten systemen. Het cruciaalste verschil is de bron van energie. Elk model heeft zijn eigen gebruikstoepassing, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie haalt energie uit het grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem haalt warmte uit de aarde om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant gebruikt de warmte uit de lucht van buiten om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem haalt warmte uit de omgevingslucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem sluit je aan op jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel. Een voordelige manier om te besparen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Vaak hebben we het over de mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.000 en €4.275 bij een verwarmingsmonteur uit Hieslum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hieslum

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in februari 2024?

Een warmtepomp is allereerst een prijzige installatie. Maar het mooie is, het leidt tot een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Via een hoge subsidie behaal je een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp is beschikbaar vanaf €5600. Een hybride oplossing is er vanaf €2100. De uiteindelijke kostprijs komt tot stand door velerlei aspecten als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12200 – €23300Veel besparen, niet goedkoop
Water-water€16900 – €20600Beste rendement
Lucht-lucht€4000 – €6350Eenvoudige installatie
Lucht-water€4650 – €6825Aansluitbaar op CV, hoog energiegebruik
Hybride€2050 – €5850Hoge subsidie

Hoe interessant is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Hieslum verbruikt pakweg 1400 m3 gas op jaarbasis. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Budget Energie of Oxxio. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De maximale besparing schommelt tussen €250 tot €320. Bij een hybride installatie gaat het gasverbruik niet naar 0. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, rond de €140 (12 maanden). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd baserend op een uitstekend geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergievraagEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1125m3€690
Buitenlucht2475kWh€449€242
Bodemwarmte1700kWh€311€380
Hybride1325 kWh + 375 M3€483€207

Veelgestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit (natuurlijke) bronnen als omgevingslucht of bodem. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. De hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Hieslum?

Niet alle type woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We noemen een paar zaken: een hoge isolatiewaarde (recent gebouwde huis voldoet), het huis wordt verwarmd op basis van speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Als het gaat om het hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit benut slim de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Dit bespaart veel energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. Een dergelijk systeem werkt slim samen met jouw huidige gasgestookte CV-ketel, en vervangt op die manier de eenzijdige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Súdwest-Fryslân?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? In dit scenario is er een optie voor een speciale groene lening van je gemeente Súdwest-Fryslân. Het betreft een tijdelijke lening met aanlokkelijke rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Alle info vind je op www.gemeentesudwestfryslan.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Gelukkig, doorgaans kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Hieslum. De hoogte van dit bedrag hangt samen met model en vermogen van het product. De hoogte van de subsidies starten bij €1000 en lopen op tot wel €3150. Onderzoek doen naar de maximale subsidie in februari 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Hieslum (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. We onderscheiden een aantal randvoorwaarden: het is een origineel en nieuw model, hij is aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4 – 5 kW) heb je recht op circa €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht verstrekken ze circa €1975.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product beginnen de bedragen bij plusminus €2350.
 • Voor een energiezuinig apparaat wordt het nog iets lucratiever (€175, zoek naar een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
GallettiMPET054H43 KW€5450,-
ToshibaHWS-1105H8 + HWS-1405XWHM68 KW€2100,-
FerroliRVL-I Plus 98 KW€2100,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, reduceer je de uitstoot van CO2 en realiseer je een comfortabele leefomgeving. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hierbij tref je een handig stappenplan van de warmteservice Hieslum aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Belangrijk, want zo weet je zeker dat de gerealiseerde warmte niet naar buiten ontsnapt. Een solide isolatie legt de basis voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. In de praktijk gaat het vaak om driedubbelglas en isolatie van de zolder.

 2. Ventilatie

  Indien goede isolatie aanwezig is, is het belangrijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Innovatief ventileren resulteert in een gezond leefklimaat zonder warmteverspilling. Vaak gaat het om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Zo’n 75% van het energiegebruik komt voort uit verwarmen en het aanmaken van warm water. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een goede stap voorwaarts. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een biomassaketel of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar wel stroom. De elektra die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!