Warmtepomp Westhem

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Westhem? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Hij onttrekt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Feitelijk dus een efficiënte en verantwoorde benadering uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 30% – 55% en de besparing loopt op tot €170,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? In zo’n geval kan je een aankoop doen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit heeft te maken met diverse zaken. Op onze website ontdek je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Westhem.
warmtepomp-installateur-8616

 • Een woning met 0 op de meter realiseren
 • Constante temperatuur
 • Lange garanties en goede voorwaarden
 • Hogere woningwaarde
 • Hoge subsidie

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode-regio8616
Netnummer0515 (+31515)
Gas-gebruik M31400 M3
Stroom-gebruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Westhem

Een warmtepomp laten installeren is een ingewikkelde bezigheid. Er bestaan tal van versies. Maar wat is voor mij geschikt? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Westhem kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De vakman of loodgieter bekijkt jouw huis en voorziet je van verdere info. Hoe je woning geïsoleerd is, en de grootte van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor onduidelijkheden als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat is het rendement?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Wil jij een efficiënte en goedkope warmtepomp in Westhem? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Via onze tool lees jij moeiteloos warmtepomp installateurs die werken in jouw postcodegebied. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Hiermee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hoe werkt dit?

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (8616).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Voorbeelden zijn soort woning, isolatiewaarden, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoeveel wil je uitgeven? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend het formulier. Binnen een paar dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De installatie neemt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We spreken over twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je CV-ketel start met werken wanneer het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk soort installatie past bij jouw woning en situatie. Dit wordt veroorzaakt door de mate van isolatie. Hieronder ontdek jij toepasbare informatie over actuele warmtepompen en wat past bij jouw wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Westhem kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: het huis verwarmen en warm water om te douchen en wassen met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 50% en de potentiële besparing ligt op €230,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De totale investering ligt tussen de €4.600 en €23.000. We werken op dit moment met 4 verschillende soorten producten. Het onderscheid is de input van energie. Elke merk heeft weer individuele voordelen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant neemt de energie uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing maakt slim gebruik van warmte uit de aardbodem om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant benut warmte uit de omgevingslucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie neemt de energie uit de omgevingslucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing sluit je aan op jouw traditionele CV-ketel. Een goede oplossing om de energiekosten terug te dringen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de basis betreft dit zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.875 en €5.125 bij een verwarmingsmonteur uit Westhem (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-westhem

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie best wel prijzig. Gelukkig, je krijgt te maken met een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Aan de hand van een royale subsidie realiseer jij een interessante terugverdientijd. 0kan je laten installeren voor €5500. Het hybride systeem is beschikbaar vanaf €3000. De uiteindelijke kostprijs wordt mede bepaald door specifieke aspecten zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11800 – €25800Hoog rendement, lange terugverdientijd
Water-water€16200 – €21900Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€4800 – €6550Zeer betaalbaar
Lucht-water€5450 – €7225Goedkope installatie, veel stroomverbruik
Hybride€2825 – €5450Geschikt voor bestaande bouw

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Westhem gebruikt circa 1400 m3 gas per jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een leverancier van energie als Delta of Nuon. Je verbruikt wel meer stroom. De maximale besparing schatten we op €230 tot €320. Bij een hybride installatie blijf je altijd iets aan gas consumeren. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, rond de €125 jaarlijks. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd op basis van een uitstekend geïsoleerde woning:

# WerkingEnergievraagOnkostenBesparing
HR-ketel1025m3€734
Buitenlucht2800kWh€499€235
Bodemwarmte2025kWh€352€382
Hybride1300 kWh + 525 M3€536€198

Interessante vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit een natuurlijke bron als lucht van buiten of bodem. Je warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Deze hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Westhem?

Niet alle soorten woningen renderen met een warmtepomp. We onderscheiden enkele randvoorwaarden: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (bestaande woning van na 1980), je hebt speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je kiest voor een hybride opstelling is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit model is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en past dit toe op de verwarming. Dit bespaart veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. Dit systeem is een aanvulling op jouw huidige HR-ketel, en is een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Súdwest-Fryslân?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je onvoldoende budget? In dat geval kan je kiezen voor de erkende groene lening bij de gemeenten Súdwest-Fryslân. Het is een interessante lening met verwaarloosbare rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Bezoek ook www.gemeentesudwestfryslan.nl. Je kunt ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Goed om te weten, meestal kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Westhem. De hoogte van dit bedrag wordt gecalculeerd aan de hand van de energieprestatie en vermogen van het artikel. De subsidies beginnen bij circa €975 tot ongeveer €3100. Benieuwd naar de subsidie in oktober 2022 die geldt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Westhem (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal voorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, het is volledig geïnstalleerd en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 kW) heb je recht op ongeveer €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht heb je recht op plusminus €1675.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen start de tegemoetkoming bij om en nabij €2450.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets extra (€225, met name A++ labels).
# MerkVariantVermogenSubsidie
Fujitsu AtlanticExcellia DUO A.I. 11F10 KW€2300,-
ThermiaDiplomat Inverter M12 KW€3000,-
EnersoTWW 3736 KW€5400,-

In vier stappen een gasvrije woning

Zonder gas verwarmen? In het geval van een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, stoot je minder CO-2 uiten behaal je een optimale leefomgeving. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Op warmtepomprevolutie.nl kan je aan de slag met een waardevol stappenplan van de warmteservice Westhem aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Daarmee mag je ervan uitgaan dat de gerealiseerde warmte weer kan ontsnappen. Gedegen isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energieneutraal huis. In de praktijk gaat het vaak om spouwmuurisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Voldoende ventileren

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het belangrijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Voldoende ventileren betekent een comfortabel klimaat in huis zonder verspilling van energie. Je kunt denken aan een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Het grootste deel van het gas en stroom dat we gebruiken kunnen we terugbrengen naar de verwarming en warm sanitair water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasinstallatie is een uitstekende oplossing. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp hebben geen gas nodig, maar wel elektriciteit. De benodigde stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!