Warmtepomp Tersoal

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Tersoal? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Het systeem benut de energie uit buitenlucht, grond of water. Het gaat om een zuinige en duurzame manier om je huis te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 35% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €305,00 p/jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Wacht niet te lang, want dan heb je recht op een royale subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit hangt af van een aantal zaken. Op onze website vind jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Tersoal.
warmtepomp-installateur-9014

 • Vermindering Milieu-impact
 • Beschikt over koelende functie
 • Combineren met zonnepanelen
 • Weinig onderhoud
 • Snelle terugverdientijd

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode9014
Netnummer0515 (+31515)
Gas-verbruik M31400 M3
Stroomgebruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Tersoal

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet iets wat je zomaar even doet. Er is keuze uit allerlei oplossingen. Maar wat is voor mij geschikt? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Tersoal kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakman of loodgieter inspecteert het huis en bespreekt de details met je. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de grootte van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met issues zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat zijn de kosten, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Bent u op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Tersoal? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Dankzij onze tool vergelijk jij snel en eenvoudig de beste installateurs die werken in jouw postcodegebied. Zet alle offertes op een rijtje. Handig, want zo kan je fors bezuinigen op de investering. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (9014).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Denk aan type en leeftijd woning, de staat van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoe kijk je prijstechnisch? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen 7 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het verwarmingssysteem in je huis. Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel gaat alleen aan in het geval dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk apparaat is geschikt voor elke situatie. Dit wordt veroorzaakt door wat er aan isolatie gedaan is. Op warmtepomprevolutie.nl lees jij omvangrijke info omtrent populaire warmtepompen en wat overeenstemt met jouw soort woning. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Tersoal kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie ben je vrij van aardgas. De HR ketel heeft geen functie meer: een warm huis en heet water uit de kraan op een duurzame manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 55% en de besparing loopt op tot €275,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €4.900 en €17.300. We onderscheiden grofweg vier verschillende soorten systemen. Het cruciaalste verschil is de energiebron. Elke leverancier heeft zijn eigen gebruikstoepassing en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem neemt de energie uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem benut warmte uit de aarde om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp haalt energie uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt slim samen met jouw normale CV-ketel. Een voordelige oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Standaard slaat dit op zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.800 en €4.425 bij een verwarmingsmonteur uit Tersoal (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-tersoal

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in februari 2024?

Een warmtepomp is allereerst een kostbaar systeem. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het leidt tot lagere maandlasten door een lagere energienota. Geholpen door de hoge subsidie krijg je een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric oplossing is al op de markt vanaf €7700. De zogenaamde hybride pomp kan je aanschaffen vanaf €2100. De eindfactuur is gebaseerd op allerlei zaken als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14100 – €26200Geen geluid, niet goedkoop
Water-water€13000 – €20700Beste rendement
Lucht-lucht€5500 – €6750Eenvoudige installatie
Lucht-water€3600 – €6500Lage installatiekosten, veel stroomverbruik
Hybride€2525 – €5450Niet volledig van het gas af

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Tersoal gebruikt plusminus 1400 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een leverancier als Budget Energie of Vandebron. Je stroomverbruik neemt wel toe. De maximale besparing fluctueert tussen de €275 tot €345. Bij hybride systemen gebruik je deels stroom in plaats van gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, rond de €150 per 12 maanden. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een uitstekend geïsoleerde woning:

# SysteemEnergievraagPrijzenBesparingen
HR-ketel1225m3€656
Buitenlucht2450kWh€433€223
Bodemwarmte1800kWh€302€354
Hybride1550 kWh + 425 M3€466€190

Veelgestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan (natuurlijke) bronnen als omgevingslucht of grondwater. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan de centrale verwarming. De warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Tersoal?

Niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Standaard zijn er enkele van deze vereisten: een goed geïsoleerd huis (bestaande woning van na 1980), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is plek voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor de zogenaamde hybride pomp is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Het onttrekt warmte aan de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Zo bespaar je veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. Hij werkt samen met jouw normale gasgestookte CV-ketel, en vervangt zodoende de normale ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Súdwest-Fryslân?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar is de investering nu te groot? Dan kan je kiezen voor de aantrekkelijke groene lening via jouw gemeente Súdwest-Fryslân. We hebben het over een een unieke lening met aanlokkelijke rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Check ook www.gemeentesudwestfryslan.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Goed nieuws, dikwijls kan je profiteren van de ISDE-subsidie Tersoal. Hoeveel je krijgt wordt berekend a.d.h.v. model en vermogen van de geplaatste artikelen. De hoogte van de subsidies starten bij €550 tot gemiddeld €3050. Informeren naar de subsidie in februari 2024 die geldt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Tersoal (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Er gelden een aantal richtlijnen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is actief en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (6 kW) krijg je ong. €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit verstrekken ze pakweg €1775.
 • Bij de grotere bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal circa €2425.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets extra (€175, met name A++ labels).
# MerkModelKrachtSubsidie
GallettiHWMC023H18 KW€2950,-
VaillantflexoTHERM VWF 157/4 + 2x VWL 11/4 SA (0010016680)12 KW€2500,-
GallettiLCP 041MS39 KW€5050,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en behaal je een prettige leefomgeving. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hierbij tref je een praktisch stappenplan van de warmteservice Tersoal aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Zodoende vermijd je dat de warmte in de woning de woning ontglipt. Een solide isolatie is de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Grote winst valt te behalen met bodemisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Goede ventilatie

  Als goede isolatie aanwezig is, is het noodzakelijk dat er genoeg wordt geventileerd. Permanent ventileren leidt tot een optimale leefomgeving zonder veel energieverlies. Wat veel toegepast wordt is een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Bijna 80% van het gas en stroom dat we gebruiken vloeit voort uit de verwarming en warm water om te koken en douchen. Een innovatief en zuinig alternatief voor de HR-ketel op gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp is populair, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of biomassaketel hebben geen gas nodig, maar hebben wel stroom nodig. Dit stukje stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!