Warmtepomp Hemelum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Hemelum? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Het systeem onttrekt energie uit buitenlucht, grond of water. We hebben het over een een zuinige en verantwoorde manier de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 50% en het bespaart flink geld, tot wel €345,00, ieder jaar weer. Doe je nu deze investering? In dat geval profiteer je van een interessante subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit hangt af van meerdere factoren. Op onze website check je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Hemelum.
warmtepomp-installateur-8584

 • Minder CO-2 belasting
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte
 • Waardevermeerdering huis
 • Flinke subsidies mogelijk

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode-regio8584
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31400 M3
Stroom-gebruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energiekosten€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Hemelum

Een warmtepomp goed installeren is een hele klus. Het aanbod omslaat diverse oplossingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hemelum kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter checkt grondig de woning / bedrijfspand en bespreekt de details met je. De manier van isoleren en de energievraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Behoefte aan een efficiënte en goedkope warmtepomp in Hemelum? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door onze vergelijker vergelijk jij in een zeer korte periode warmtepomp installateurs uit jouw streek. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Handig, want zo bespaar je fors. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (8584).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Feiten zoals type woning, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat zijn financiële eisen? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen een dag of 5 ontvangt u een of meerdere offertes.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De installatie gebruikt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We definiëren 2 soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je HR-ketel zal aanspringen op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk type warmtepomp kan altijd worden ingezet. Dat probleem ontstaat vaak door bouwjaar en isolatie. Hierna check jij actuele raadgeving inzake de diverse warmtepompen en wat conformeert aan jouw ideaalplaatje. De regionale verwarmingsinstallateur in Hemelum kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie heb je geen gas meer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een warme woning en warm sanitair water met het milieu vooropgesteld. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel circa 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €255,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €3.000 en €22.100. Er bestaan in Nederland 4 verschillende soorten installaties. Het duidelijkste verschil is de bron van energie. Elke vorm wordt gekenmerkt door pluspunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type benut energie uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant onttrekt warmte uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem neemt de energie uit de lucht van buiten voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem gebruikt de warmte uit de buitenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling sluit je aan op jouw normale gasgestookte HR-ketel. Een uitstekende manier om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Standaard gaat het om een combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.575 en €6.475 bij een verwarmingsmonteur uit Hemelum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hemelum

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Een warmtepomp is in het begin een forse investering. Gelukkig, het resulteert in veel minder stookkosten. Middels een interessante subsidie behaal je een snelle terugverdientijd. Een full-electric systeem koop je al vanaf €6600. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €3500. De uiteindelijke investering is gebaseerd op verscheidene onderdelen als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13000 – €24600Hoge subsidie, erg duur
Water-water€14000 – €21500Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€3800 – €6275Zeer betaalbaar
Lucht-water€4350 – €6575Weinig onderhoud, maakt relatief veel geluid
Hybride€2950 – €6000Combinatiesysteem

Wat is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Hemelum gebruikt plusminus 1400 m3 gas p/jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energierekening van een energiemaatschappij als Budget Energie of Oxxio. Je verbruikt wel meer stroom. De totale besparing fluctueert tussen de €275 tot €380. Bij hybride oplossingen verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt vaak wat lager, om en nabij de €135 per 12 maanden. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als fundament een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# SysteemEnergiegebruikPrijzenBesparing
HR-ketel1000m3€728
Buitenlucht2700kWh€495€233
Bodemwarmte1625kWh€349€379
Hybride1525 kWh + 475 M3€531€197

Interessante vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit een bron als ventilatielucht of uit de grond. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. De hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Hemelum?

Niet alle gebouwen en huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. Standaard zijn er een aantaleisen: de isolatie mag niets te wensen overlaten (recent gebouwde huis voldoet), de woning bevat vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je gaat voor een hybride variant moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit model maakt gebruik van de warme ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Deze manier is heel effectief en daalt je energierekening. De installatie sluit je aan op jouw reguliere HR-ketel op gas, en is een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Súdwest-Fryslân?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Dan is er een optie voor de aantrekkelijke groene lening in de gemeente Súdwest-Fryslân. Het gaat om een speciaal soort lening met aanlokkelijke rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Zie ook www.gemeentesudwestfryslan.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Vergeet niet, in de regel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Hemelum. De hoogte van de tegemoetkoming wordt berekend a.d.h.v. de energiezuinigheid en het vermogen van het product. De subsidies beginnen bij circa €575 tot wel €2400. Nieuwsgierig naar de subsidie in oktober 2022 die geldt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Hemelum (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal richtlijnen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is volledig geïnstalleerd en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) moet je rekenen op pakweg €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) verstrekken ze zo’n €1950.
 • Bij systemen met een bodembron start de tegemoetkoming bij plusminus €2375.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je nog eens extra terug (€150, met name A++ labels).
# MerkVariantKrachtSubsidie
Fujitsu AtlanticExcellia A.I. 1411 KW€2250,-
ThermiaMEGA L60 KW€7800,-
EnersoWW 1414 KW€3200,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? Bij een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en heb je een gezond wooncomfort. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Bijgaand vind je een praktisch stappenplan van de warmteservice Hemelum aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Zodoende vermijd je dat de warmte in huis binnenshuis blijft. Gedegen isolatie is het startpunt voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Populaire vormen zijn triple glas en zolderisolatie.

 2. Ventilatie

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het van wezenlijk belang dat er genoeg wordt geventileerd. Goed ventileren betekent een comfortabel leefklimaat zonder onnodig warmteverlies. In de praktijk gaat het vaak om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. De gasketel de deur uit

  Om en nabij de 75% van de totale energierekening kunnen we herleiden tot de verwarming en warm sanitair water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn allerlei opties, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Installaties zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De nodige stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!