Warmtepomp Heerenveen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Heerenveen? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De pomp profiteert van energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het is een economische en duurzame wijze om uw woning te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €210,00, ieder jaar weer. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dat geval kan je het laten plaatsen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Past het ook bij mijn type huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit hangt af van meerdere facetten. Op ons warmtepomp-portaal check je praktische info over een warmtepomp kopen in Heerenveen.
warmtepomp-installateur-8441

 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Beschikt over koelende functie
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen
 • Veilige en regelbare warmte
 • Lagere energierekening

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8441
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31430 M3
Stroom-gebruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energiekosten€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Heerenveen

Een installatie van een warmtepomp is een hele klus. Je vindt meerdere systemen. De vraag is; wat is de beste? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Heerenveen kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De installateur of loodgieter analyseert uitvoerig de woonruimte en brengt een warmteplan in kaart. Wat er aan isolatie gedaan is en de leefruimte spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor issues zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat is de investering, en wat levert het op?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Wil jij een zuinige en goedkope warmtepomp in Heerenveen? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Middels onze tool doorzoek je in een zeer korte periode (verwarmings)installateurs in jouw omgeving. Zet alle offertes op een rijtje. Zo worden de kosten een stuk lager. Hoe werkt dit?

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (8441).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Feiten zoals type en leeftijd woning, de staat van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoeveel wil je uitgeven? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend het formulier. Na 4-5 dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem neemt energie uit uit de lucht of het water en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het CV-water. We spreken over twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel schakelt in op momenten dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk soort installatie kan altijd worden ingezet. Dit wordt veroorzaakt door de staat van isolatie. In de volgende paragraaf doorzoek jij omvangrijke info over de soorten warmtepompen en wat conformeert aan jouw type woning en wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Heerenveen kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem heb je geen gas meer nodig. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: vloerverwarming aansturen en warm tapwater op een duurzame manier. De CO2 uitstoot daalt met 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €225,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijs ligt tussen de €3.900 en €11.600. We onderscheiden grofweg vier verschillende soorten modellen. Het belangrijkste verschil is de input van energie. Elke aanbieder heeft zijn eigen plus- en minpunten, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing maakt slim gebruik van energie uit grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp neemt de energie uit de aarde om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant gebruikt de energie uit de omgevingslucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem profiteert van energie uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling is een aanvulling op jouw huidige HR-ketel. Een uitstekende oplossing om maandelijkse lasten te verminderen en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de basis betreft dit de mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.075 en €7.125 bij een verwarmingsmonteur uit Heerenveen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-heerenveen

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (april 2024) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is eerst even een flinke kostenpost. Maar, je realiseert lagere maandlasten door een lagere energienota. Door middel van een flinke subsidie heb je een korte terugverdientijd. 0laat je al plaatsen voor €7300. Een hybride oplossing kan je laten installeren voor €2800. De uiteindelijke kostprijs wordt gecalculeerd door verscheidene zaken als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12400 – €23300Hoge subsidie, hoge investering
Water-water€16400 – €24500Relatief klein systeem
Lucht-lucht€5150 – €6800Redelijk betaalbaar
Lucht-water€4750 – €6450Kan ook koelen, veel stroom benodigd
Hybride€2450 – €5700Interessante prijzen

Wat is de hoogte van het rendement?
Een woning met CV-ketel in Heerenveen verbruikt plusminus 1430 m3 gas op jaarbasis. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de kosten bij een energiemaatschappij als Energiedirect of NLE. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De energiebesparing komt uit tussen de €210 tot €335. Bij hybride producten blijf je altijd iets aan gas consumeren. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, zo’n €150 (per jaar). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als fundament een normaal geïsoleerd huis:

# InstallatieEnergiegebruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1000m3€677
Buitenlucht2775kWh€460€217
Bodemwarmte1875kWh€325€352
Hybride1525 kWh + 425 M3€494€183

Veelgestelde vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verscheidene bronnen als o.a. lucht van buiten of warmte uit de grond. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming in de woning. De warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Heerenveen?

Niet alle huizen renderen met een warmtepomp. We hanteren een paar vereisten: het huis moet goed geïsoleerd zijn (oude woning moeten eerst verbouwd worden), je hebt vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is plek voor een buffervat. In het geval van een hybride type is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit wint warmte terug uit ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo bespaar je veel energie en kan je de energienota flink reduceren. Een dergelijk systeem sluit je aan op jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel, en vervangt de standaard ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Heerenveen?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar is de investering nu te groot? Wacht niet te lang, want dan is er een optie voor de milieu georiënteerde groene lening bij gemeente Heerenveen. Het betreft een aantrekkelijke lening met verwaarloosbare rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bezoek ook www.heerenveen.nl. Mogelijk ook interessant: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Vergeet niet, dikwijls kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Heerenveen. Hoe hoog dat bedrag is wordt berekend a.d.h.v. model en vermogen van de aangeschafte spullen. Subsidiebedragen beginnen bij €500 en kunnen oplopen tot €1800. Informeren naar de huidige subsidie in april 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Heerenveen (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel zijn er een aantal voorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is in werking en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) krijg je om en nabij €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht heb je recht op circa €1675.
 • Bij de bodembron installaties start de tegemoetkoming bij zo’n €2200.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan profiteer je van een hoger bedrag (€250, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
HisenseHi-AquaSmart AHW-140UCSEP + AHM-160UXCSAPA312 KW€2500,-
MDVMHA-V16W/D2N1 + SMK-160CD30GN1-B12 KW€2350,-
Thermics EnergiePAW-2ECO 25kw21 KW€3400,-

In vier stappen een gasvrije woning

Geen gas meer verbruiken? Bij een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, ben je een stuk energiezuiniger en profiteer je van een comfortabel wooncomfort. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Op warmtepomprevolutie.nl bieden we een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Heerenveen aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De meeste winst haal je met isoleren. Zo verhinder je dat de gerealiseerde warmte naar buiten gaat. Fatsoenlijke isolatie legt de basis voor een nul-op-de-meterwoning. Grote winst valt te behalen met isolatie van de bodem en isolatie van buitengevel.

 2. Ventilatie

  Indien de woning goed is geïsoleerd, is het noodzakelijk dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Continu ventileren betekent een comfortabel wooncomfort zonder verspilling van energie. Grote winst valt te behalen met een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Meer dan 65% van de totale energierekening wordt teweeggebracht door het verwarmen van onze woning en heet water uit de kraan. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een goede keuze. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een biomassaketel of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar hebben wel elektriciteit nodig. De elektra die het gebruikt kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Heerenveen, Noord-Heerenveen, Hoornsterzwaag, Jubbega, Oranjewoud, Skarsterlân, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente