Warmtepomp Zurich

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Zurich? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Een dergelijk systeem maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, grond of water. Het is een zuinige en milieuvriendelijke oplossing de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 reductie kan oplopen tot 60% en de besparing loopt op tot €240,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan kan je het aanschaffen met een interessante subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit is afhankelijk van een aantal verschillende factoren. Op warmtepomprevolutie.nl vind je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Zurich.
warmtepomp-installateur-8751

 • Een energieneutrale woning
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Veiliger dan een gasgestookte CV-ketel
 • Flinke subsidies

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8751
Netnummer0517 (+31517)
Gasgebruik M31400 M3
Stroom-gebruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energiekosten€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Zurich

Het plaatsen van de warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. We onderscheiden tal van producten. De vraag is; wat is de beste? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Zurich kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De expert of loodgieter inspecteert de woning / bedrijfspand en brengt een warmteplan in kaart. Wat er aan isolatie gedaan is en de grootte van de woning zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor issues zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat is de terugverdientijd?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Ben je op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Zurich? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Op basis van onze tool vergelijk je vandaag nog de beste installateurs in je woonplaats. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Door te vergelijken kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (8751).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Aspecten als categorie woning, wat er aan isolatie gedaan is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. En hoe dit het met de kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur het formulier. Binnen 5 dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het systeem onttrekt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er zijn 2 soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De HR-ketel ondersteunt in het geval dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke soort warmtepomp is perse interessant voor jou. Dit hangt af van aspecten als hoe je woning geïsoleerd is. Op deze website bekijk jij uitgebreide adviezen die gaan over populaire warmtepompen en wat schikt naar jouw ideaalplaatje. De regionale verwarmingsinstallateur in Zurich heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. De HR ketel heeft geen functie meer: vloerverwarming aansturen en water water leveren waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 60% en de potentiële besparing ligt op €200,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €6.600 en €17.900. We werken op dit moment met vier verschillende type installaties. Het onderscheid valt samen met de bron. Elk model heeft weer individuele voor- en nadelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem haalt energie uit het grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type gebruikt de energie uit de aardbodem om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing neemt de warmte uit de lucht van buiten om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem haalt energie uit de omgevingslucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt slim samen met jouw reguliere HR-ketel. Een goede oplossing om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de regel gaat dit vaak over een combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.625 en €7.000 bij een verwarmingsmonteur uit Zurich (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-zurich

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in februari 2024?

Zo’n warmtepomp is in het begin een flinke kostenpost. Echter, het draait uit op een fors lagere energierekening. Geholpen door interessante subsidies realiseer jij een goede terugverdientijd. 0is al op de markt vanaf €5700. Een hybride systeem kan je aanschaffen vanaf €2100. De uiteindelijke investering wordt bepaald aan de hand van specifieke variabelen als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11300 – €26600Hoge besparing, niet goedkoop
Water-water€13700 – €20400Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4600 – €6875Binnen- en buitenunit
Lucht-water€4550 – €6075Koelende functie, veel stroom benodigd
Hybride€2675 – €5700Combinatiesysteem

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Zurich verbruikt plusminus 1400 m3 gas p/jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de rekening van een energieleverancier als Eneco of Nuon. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De jaarlijkse besparing komt uit tussen de €205 tot €365. Bij hybride modellen blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt vaak wat lager, ga uit van €145 (12 maanden). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een stevig geïsoleerde woning:

# SysteemEnergievraagKostenBesparingen
HR-ketel1200m3€680
Buitenlucht2375kWh€456€224
Bodemwarmte1775kWh€320€360
Hybride1500 kWh + 425 M3€490€190

Actuele vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. de buitenlucht of warmte in de aarde. De warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming in de woning. Deze energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Zurich?

Niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een paar mitsen en maren: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (bestaande huizen van na 1985), je beschikt over vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Als het gaat om de zogenaamde hybride pomp is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Dit systeem gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Dit beperkt het verbruik van energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Dit systeem is actief naast jouw normale CV-ketel op gas, en vervangt de eenzijdige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Súdwest-Fryslân?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, want dan kan je profiteren van de aantrekkelijke groene lening via de gemeente Súdwest-Fryslân. Het betreft een aantrekkelijke lening met aanlokkelijke rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Alle info vind je op www.gemeentesudwestfryslan.nl. Een ander alternatief: huur of lease van een van de besproken systemen.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een flinke investering. Maar, in de meeste gevallen kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Zurich. De omvang van de subsidie heeft te maken met het soort apparaat en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies variëren van €925 tot plusminus €1600. Informeren naar de hoogte van de subsidie in februari 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Zurich (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal voorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is in werking en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4,5 kW) vergoeden ze ong. €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit krijg je zo’n €1625.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen beginnen de bedragen bij ongeveer €2425.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt wordt het nog iets lucratiever (€250, bij een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
GallettiMPE 027H21 KW€3250,-
ToshibaHWS-805H + HWS-805XWHM35 KW€1800,-
FerroliRVL-I Plus 76 KW€1900,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Helemaal van het gas af? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je heel lage energiekosten, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en realiseer je een prettig binnenklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Bijgaand komen we met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Zurich aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Zodoende voorkom je dat warme lucht binnenshuis blijft. Een solide isolatie legt de basis voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Populaire vormen zijn HR++ glas en isolatie van de zolder.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het nodig dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Een juiste ventilatie is belangrijk voor een comfortabel leefklimaat zonder veel energieverlies. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Het grootste deel van het gas en stroom dat we gebruiken wordt teweeggebracht door verwarmen en heet water uit de kraan. Een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel op basis van gas kan veel uitstoot en geld besparen. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of zonneboiler hebben geen gas nodig, maar werken met stroom. De nodige elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!