Warmtepomp Workum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Workum? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Een dergelijk systeem haalt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Dit is een zuinige en duurzame wijze om je huis te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 30% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €290,00, elk jaar opnieuw. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Wacht niet te lang, want dan kan je het laten plaatsen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit hangt af van een aantal verschillende zaken. In het volgende kopje bekijk jij verdere details over een warmtepomp kopen in Workum.
warmtepomp-installateur-8711

 • Vermindering Milieu-impact
 • Constante temperatuur
 • Het verwarmen van morgen
 • Weinig onderhoud
 • Snelle terugverdientijd

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode-regio8711
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomgebruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Workum

Een installatie van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Het aanbod omslaat meerdere toepassingen. Wat is voor mij het beste alternatief? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Workum kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De specialist of loodgieter analyseert jouw huis en ontwikkeld een voorstel. De isolatiewaarden en de energieconsumptie spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat is het rendement?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Behoefte aan een professionele goedkope warmtepomp in Workum? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Met onze website ontdek je zonder problemen de beste installateurs in jouw omgeving. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Daarmee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit werkt als volgt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (8711).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Aspecten als type en leeftijd woning, isolatiewaarden, en je energieconsumptie.
 3. Naar wat voor producten zoek je? En hoe dit het met de kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen een dag of 5 volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De installatie maakt slim gebruik van warmte uit grondwater, aarde of lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming in de woning. Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk apparaat kan altijd worden ingezet. Dat komt vooral door de staat van isolatie. Op deze pagina bekijk jij veelzijdige info aangaande de soorten warmtepompen en wat overeenstemt met jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Workum kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing is gas niet langer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: vloerverwarming aansturen en warm sanitair water op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot daalt met 40% – 60% en de potentiële besparing ligt op €295,00, ieder jaar weer. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €3.600 en €24.300. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type systemen. Het belangrijkste verschil valt samen met de bron. Elk systeem wordt gekenmerkt door voor- en nadelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem profiteert van warmte van het grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type benut energie uit de aardbodem voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type benut energie uit de lucht van binnen en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling is actief naast jouw moderne CV-ketel. Een voordelige oplossing om een lagere energienota te realiseren waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Standaard slaat dit op de combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.500 en €4.200 bij een verwarmingsmonteur uit Workum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-workum

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (mei 2024), en wat levert het op?

De warmtepomp is initieel een prijzige installatie. Maar het mooie is, je realiseert een fors lagere energierekening. Door middel van een subsidie oplopend tot €2.100 profiteer je van een beperkte terugverdientijd. 0kan je laten installeren voor €5500. Een hybride systeem koop je al vanaf €3500. De factuur wordt getekend door specifieke onderdelen zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13100 – €26900Veel besparen, dure installatie
Water-water€14200 – €22100Ook koelende functie
Lucht-lucht€3600 – €7375Lage aanschafprijs
Lucht-water€4350 – €6850Aansluitbaar op CV, neemt ruimte buiten in
Hybride€2900 – €6950Voor praktische elke woning

Hoe hoog is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Workum verbruikt circa 1400 m3 gas op jaarbasis. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een energieleverancier als Essent of Powerpeers. Je verbruikt wel meer stroom. De maximale besparing vinden we terug tussen de €245 tot €345. Bij hybride installaties gaat het gasverbruik niet naar 0. Al met al bespaar je nog steeds, om en nabij de €180 per jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Type systeemEnergieverbruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1025m3€658
Buitenlucht2575kWh€454€204
Bodemwarmte2075kWh€322€336
Hybride1500 kWh + 375 M3€487€171

Vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als lucht van buiten of grondwater. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het verwarmingssysteem in je huis. Deze warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt wat resulteert in warm tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Workum?

Niet alle woningen renderen met een warmtepomp. We hanteren enkele mitsen en maren: een hoge isolatiewaarde (oude woning moeten eerst verbouwd worden), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je kiest voor de zogenaamde hybride pomp is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing voor huizen met mechanische ventilatie. Dit model wint warmte terug uit ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en hierdoor zal je energierekening lager worden. Het apparaat wordt aangesloten op jouw traditionele HR-ketel, en komt dus in plaats van de standaard ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Súdwest-Fryslân?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? In dit scenario is er een optie voor de aantrekkelijke groene lening via de gemeente Súdwest-Fryslân. Het is een interessante lening met een scherpe rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. De voorwaarden vind je op www.gemeentesudwestfryslan.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het leasen of huren van een installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Gelukkig, normaliter kan je profiteren van de ISDE-subsidie Workum. De hoogte van dit bedrag heeft te maken met de energieprestatie en vermogen van het gekozen model. De subsidies starten vanaf €600 tot ongeveer €2250. Onderzoek doen naar de subsidie in mei 2024 die geldt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Workum (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er gelden een aantal zaken: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is volledig geïnstalleerd en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4 kW) vergeven ze zo’n €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergoeden ze om en nabij €1750.
 • Bij systemen met een bodembron kan je uitgaan van minimaal plusminus €2425.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je nog eens extra terug (€225, let op het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
GallettiLCP 041PS39 KW€5050,-
ThermorAeromax Premium V4 200L0 KW€1250,-
EnersoTBW 47 EVI51 KW€6900,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In het geval van een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, stoot je significant minder CO2 uit en realiseer je een gezond binnenklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende stukje doorloop je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Workum aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Hierdoor voorkom je dat warme lucht verloren gaat. Gedegen isolatie is de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. In de praktijk gaat het vaak om dakisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Goede ventilatie

  Als de isolatie gedaan is, is het nodig dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Goede ventilatie resulteert in een comfortabele leefomgeving zonder veel energieverlies. Wat veel toegepast wordt is balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Meer dan 65% van de energie die we gebruiken vloeit voort uit verwarmen en warm water om te koken en douchen. Een verantwoord alternatief voor de gasinstallatie kan veel uitstoot en geld besparen. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar hebben wel flink wat stroom nodig. De benodigde elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!