Warmtepomp Gauw

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Gauw? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De installatie haalt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Feitelijk dus een zuinige en milieuvriendelijke benadering om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot circa 50% en je bespaart al snel €350,00 p/jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan ontvang je een interessante subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat ligt aan diverse facetten. Op onze website lees je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Gauw.
warmtepomp-installateur-8627

 • Profiteer van de warmte uit de omgeving
 • Verwarmt als het koud is en koelt als het warm is
 • Veel keuze in leveranciers
 • Beperkt onderhoud nodig
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode-regio8627
Netnummer0514 (+31514)
Gas-verbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energiekosten€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Gauw

Een warmtepomp laten installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Er zijn tal van oplossingen. De vraag is; wat is de beste? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Gauw kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De monteur of loodgieter analyseert jouw woning en ontwikkeld een voorstel. De staat van isolatie en de omvang van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat levert het op?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Behoefte aan een efficiënte en goedkope warmtepomp in Gauw? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Door middel van onze vergelijker ontdek jij vandaag nog de beste installateurs in jouw omgeving. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Door te vergelijken kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (8627).
 2. Beschrijf jouw woning. Zaken als soort huis, wat er aan isolatie gedaan is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat mag het project kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Rond het formulier af. Na een paar dagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het systeem benut de energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het CV-water. Hierna gaan we dieper in op de twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je CV-ketel start met werken in het geval dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk systeem rendeert in jouw woning. Veel hangt af van wat er aan isolatie gedaan is. In het volgende stukje vind je actuele raadgeving inzake populaire warmtepompen en wat conformeert aan jouw wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Gauw kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: het huis verwarmen en warm water uit de kraan met het milieu vooropgesteld. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €320,00 op jaarbasis. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totale investering ligt tussen de €3.700 en €24.000. We gaan verder in op 4 verschillende soorten producten. Het echte verschil is de energiebron. Elk apparaat wordt gekenmerkt door pluspunten, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem benut energie uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp gebruikt de warmte uit de aardbodem voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type neemt de warmte uit de omgevingslucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant neemt de energie uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is actief naast jouw moderne HR-ketel. Een voordelige oplossing om de energiekosten terug te dringen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de basis gaat het om een combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.850 en €4.125 bij een verwarmingsmonteur uit Gauw (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-gauw

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (september 2022), en wat levert het op?

Een warmtepomp is allereerst beslist niet goedkoop. Maar, het mondt uit in flink lagere energiekosten. D.m.v. een interessante subsidie behaal jij een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing laat je al plaatsen voor €6900. Een hybride oplossing koop je al vanaf €2700. De uiteindelijke rekening wordt gecalculeerd door verscheidene onderdelen zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13100 – €26200Zeer efficiënt, prijzig
Water-water€13800 – €23500Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€5100 – €6325Relatief lage investering
Lucht-water€3850 – €6875Lage installatiekosten, geplaatst met buitenunit
Hybride€2150 – €6150Geschikt voor bestaande bouw

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Gauw gebruikt pakweg 1400 m3 gas op jaarbasis. Met een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de rekening van een energieleverancier als Eneco of Powerpeers. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De besparing per jaar vinden we terug tussen de €265 tot €325. Bij hybride systemen blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt dus iets lager, zo’n €185 (12 maanden). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# InstallatieEnergieverbruikEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1125m3€743
Buitenlucht2300kWh€483€260
Bodemwarmte1875kWh€334€409
Hybride1550 kWh + 475 M3€520€223

Meest gestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht, ventilatielucht of warmte uit de grond. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het CV-water. De energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Gauw?

Niet alle type woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een paar mitsen en maren: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (bestaande huizen van na 1985), je beschikt over vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. In het geval van de zogenaamde hybride pomp is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Deze benut slim de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Dit bespaart veel energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. Het apparaat is een aanvulling op jouw “ouderwetse” HR-ketel, en komt dus in plaats van de huidige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Súdwest-Fryslân?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar is het gewoon te duur? Dan hebben we een speciale groene lening bij de gemeenten Súdwest-Fryslân. Het is een speciaal soort lening met verwaarloosbare rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bekijk ook www.gemeentesudwestfryslan.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huren of leasen van een systeem.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Goed om te weten, in algemene zin kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Gauw. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt berekend a.d.h.v. het soort apparaat en vermogen van de aangeschafte spullen. De hoogte van de subsidies starten bij €750 en kunnen oplopen tot €3750. Interesse naar de maximale subsidie in september 2022 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Gauw (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal randvoorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5,5 kW) krijg je ongeveer €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) moet je rekenen op pakweg €1950.
 • Voor een systeem met bodembron kan je uitgaan van minimaal ongeveer €2425.
 • Voor een zuinige pomp ligt het bedrag nog weer wat hoger (€300, bij het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
Fujitsu AtlanticAlfea Excellia 1110 KW€2300,-
ThermiaDiplomat Duo Optimum G3 1315 KW€3300,-
EnersoBW 099 KW€2800,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Verwarming en warm water zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en krijg je een prettig wooncomfort. Hoe bereik ik dit? Bijgaand vind je een handig stappenplan van de warmteservice Gauw aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De woning grondig isoleren. Daarmee verhinder je dat warmte uit de woonvertrekken niet naar buiten ontsnapt. Fatsoenlijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een duurzaam huis. Je kunt denken aan isolatie van de vloer en isolatie van de kruipruimte.

 2. Voldoende ventileren

  Op het moment dat de woning geïsoleerd is, is het essentieel dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Goed ventileren resulteert in een comfortabel binnenklimaat zonder veel energieverlies. Wat veel toegepast wordt is een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Ruim 70% van de totale energierekening komt voort uit het verwarmen van onze woning en warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de HR-ketel op basis van gas kan veel uitstoot en geld besparen. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Installaties zoals infraroodpanelen of een warmtepomp hebben geen gas nodig, maar wel stroom. Deze stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!