Warmtepomp Nijhuizum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Nijhuizum? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Het systeem neemt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een efficiënte en ecologische manier om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot daalt met 60% en het bespaart flink geld, tot wel €215,00, ieder jaar weer. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dat geval heb je recht op een royale subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit heeft te maken met meerdere randvoorwaarden. Op warmtepomprevolutie.nl lees je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Nijhuizum.
warmtepomp-installateur-8775

 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Verkoeling in de zomer
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Weinig storingen
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode-regio8775
Netnummer0515 (+31515)
Gasgebruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energiekosten€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Nijhuizum

Het plaatsen van de warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Tegenwoordig kun je kiezen uit allerlei onderdelen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Nijhuizum kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter checkt grondig jouw woning en kan een plan opstellen. De isolatiewaarden en de omvang van de woning zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij dilemma’s als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en wat is de terugverdientijd?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Behoefte aan een erkende en goedkope warmtepomp in Nijhuizum? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door warmtepomprevolutie.nl lees je zonder problemen verwarmingsinstallateurs uit de regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Door te vergelijken bespaar je enorm. Hoe werkt dit?

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (8775).
 2. Omschrijf de woning. Feiten zoals soort woning, mate van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat is het budget? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verzend de aanvraag. Na een paar dagen volgen de betreffende offertes.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De warmtepomp haalt warmte uit de bodem of buitenlucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het CV-water. Er zijn twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel schakelt in op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk apparaat kan altijd worden ingezet. Dit hangt af van aspecten als de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Op warmtepomprevolutie.nl tref jij toepasbare adviezen over de type warmtepompenen wat aansluit op jouw ideaalplaatje. De erkende verwarmingsinstallateur in Nijhuizum kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je het helemaal af zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: vloerverwarming aansturen en warm tapwater waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 reductie kan oplopen tot 40% – 60% en je profiteert van een besparing tot wel €295,00, elk jaar opnieuw. Het systeem werkt op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €5.700 en €24.700. We spreken over vier verschillende type installaties. Het voornaamste verschil heeft te maken met de bron. Elk apparaat heeft zijn eigen kenmerken, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing neemt de energie uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant haalt energie uit de aardbodem voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing profiteert van energie uit de buitenlucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem neemt de warmte uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is actief naast jouw huidige HR-ketel. Een laagdrempelige oplossing om te bezuinigen op de energierekening waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de praktijk betreft dit zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.200 en €7.175 bij een verwarmingsmonteur uit Nijhuizum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-nijhuizum

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (april 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is allereerst een forse investering. Het betaalt zich wel uit, je krijgt te maken met een significant lagere energierekening. Dankzij een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs geniet jij van een goede terugverdientijd. Een full-electric variant kan je laten installeren voor €8000. Een hybride opstelling koop je al vanaf €2400. Het prijskaartje kan men berekenen met velerlei onderdelen als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13100 – €27400Passief koelen, lange terugverdientijd
Water-water€14300 – €20300Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4950 – €7175Kan ook als airco werken
Lucht-water€5350 – €6475Aansluitbaar op CV, geleverd met buitenunit
Hybride€2425 – €6750Iedereen kan hier van profiteren

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Nijhuizum gebruikt plusminus 1400 m3 gas op jaarbasis. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een maatschappij als Budget Energie of Pure Energie. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De besparing per jaar schatten we op €220 tot €370. Bij hybride installaties gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt vaak wat lager, plusminus €185 jaarlijks. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd baserend op een normaal geïsoleerd huis:

# WerkingEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1100m3€699
Buitenlucht2450kWh€475€224
Bodemwarmte1950kWh€336€363
Hybride1450 kWh + 500 M3€510€189

Meest gestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. buitenlucht, ventilatielucht of uit de bodem. De warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het koude water uit de cv-installatie. De energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm sanitair water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Nijhuizum?

Helaas, niet alle woningen zijn even interessant. We noemen verschillende voorwaarden: isolatie moet goed voor elkaar zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), je beschikt over vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Als het gaat om de zogenaamde hybride pomp is ook een moderne HR-ketel nodig.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit product onttrekt warmte aan de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo bespaar je veel energie en kan je de energienota flink reduceren. Dit systeem werkt feitelijk samen met jouw moderne CV-ketel op gas, en vervangt zodoende de eenzijdige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Súdwest-Fryslân?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je onvoldoende budget? Wacht niet te lang, want dan is er een optie voor een speciale groene lening bij gemeente Súdwest-Fryslân. Het betreft een unieke lening met een betaalbare rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Check ook www.gemeentesudwestfryslan.nl. Een andere optie is de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed om te weten, dikwijls kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Nijhuizum. De hoogte van dit bedrag hangt sterk af van zaken als model en vermogen van de installatie. De subsidies variëren van €825 tot gemiddeld €3900. Benieuwd naar de subsidie in april 2024 die geldt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Nijhuizum (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal condities: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5,5 kW) heb je recht op grofweg €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) vergoeden ze pakweg €1725.
 • Bij systemen met een bodembron lopen de bedragen op vanaf plusminus €2150.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je nog eens extra terug (€250, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
GallettiMPED010HM6 KW€1600,-
ToshibaHWS-P805HR + HWS-P805XWHM910 KW€2300,-
FujitsuWaterstage HT 14 DUO11 KW€2250,-

In vier stappen een gasvrije woning

Verwarming en warm water zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, daalt de CO2 uitstoot met de helft en profiteer je van een prettig wooncomfort. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand tref je een actueel stappenplan van de warmteservice Nijhuizum aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Op die manier voorkom je dat de gerealiseerde warmte je huis weer verlaat. Fatsoenlijke isolatie is het fundament van een woning met 0 op de meter. In de praktijk gaat het vaak om bodemisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Voldoende ventileren

  Als goede isolatie aanwezig is, is het van wezenlijk belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Ventileren mondt uit in een aangenaam wooncomfort zonder verlies van warmte. Populaire vormen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Veruit het belangrijkste deel van onze gas- en stroomconsumptie wordt veroorzaakt door onze verwarming en warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de CV-ketel op gas is een goede keuze. De warmtepomp is populair, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Oplossingen zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar wel stroom. Deze stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!