Warmtepomp Parrega

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Parrega? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Dit systeem benut de energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Erg populair, want het is een zuinige en milieuvriendelijke aanpak uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €210,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Goed nieuws, want dan ontvang je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn woning geschikt? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen allerlei factoren. Op ons warmtepomp-portaal lees jij verdere details over een warmtepomp kopen in Parrega.
warmtepomp-installateur-8763

 • Een verantwoorde keuze
 • Kan het huis ook koelen
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8763
Netnummer0515 (+31515)
Gasgebruik M31400 M3
Stroom-gebruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energiekosten€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Parrega

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een moeilijke handeling. Je kan kiezen uit tal van onderdelen. Wat past bij mijn situatie? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Parrega kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De monteur of loodgieter onderzoekt jouw woning en kan een plan opstellen. De manier van isoleren en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vragen als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Zoek jij een erkende en goedkope warmtepomp in Parrega? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Aan de hand van deze pagina check jij moeiteloos verwarmingsinstallateurs uit de omgeving. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Door te vergelijken kan je fors bezuinigen op de investering. Hoe werkt dit?

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (8763).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Aspecten als type huis, mate van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat is het budget? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend het formulier. In een week volgt er een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het apparaat maakt slim gebruik van energie uit uit de aarde, grondwater en lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We definiëren twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel gaat alleen aan in het geval dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk systeem kan je zomaar laten plaatsen. Dit wordt veroorzaakt door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Onderstaand tref jij waardevolle raadgeving aangaande de soorten warmtepompen en wat matcht met jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in Parrega kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water in de badkamer en keuken met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 40% – 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €330,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De totale investering ligt tussen de €5.800 en €20.800. Er bestaan in Nederland vier verschillende type installaties. Het cruciaalste verschil is de energiebron. Elk type installatie heeft relevante kenmerken, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem neemt de energie uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type neemt de energie uit de aardbodem om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem profiteert van warmte uit de buitenlucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie neemt de energie uit de lucht van buiten en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is een aanvulling op jouw reguliere CV-ketel op gas. Een voordelige oplossing om te besparen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de praktijk gaat het om de combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.325 en €6.500 bij een verwarmingsmonteur uit Parrega (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-parrega

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in juni 2024?

De warmtepomp is in het begin een flinke kostenpost. Maar het mooie is, het draait uit op een fors lagere energierekening. Door gebruik te maken van een interessante subsidie behaal jij een aantrekkelijke terugverdientijd. 0kan je laten installeren voor €6400. Een hybride opstelling is beschikbaar vanaf €2400. De uiteindelijke kostprijs wordt mede bepaald door allerlei onderdelen als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14600 – €26300Zeer efficiënt, relatief duur
Water-water€16700 – €24600Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€5300 – €6300Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€4950 – €6700Koelende functie, vraagt veel stroom
Hybride€2925 – €6250Geschikt voor bestaande bouw

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Parrega verbruikt ong. 1400 m3 gas op jaarbasis. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een maatschappij als Essent of Oxxio. Je stroomverbruik neemt wel toe. De uiteindelijke besparing fluctueert tussen de €260 tot €385. Met een hybride product blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing is nog steeds erg interessant, ongeveer €130 jaarlijks. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd op basis van een stevig geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergieverbruikKostenBesparing
HR-ketel1150m3€691
Buitenlucht2750kWh€456€235
Bodemwarmte1975kWh€318€373
Hybride1300 kWh + 400 M3€491€200

Veelgestelde vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een natuurlijke bron als omgevingslucht of bodem. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Deze hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Parrega?

Helaas, niet alle woningen renderen met een warmtepomp. We hanteren enkele eisen: isolatie moet goed voor elkaar zijn (bestaande huizen van na 1985), je beschikt over vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je kiest voor een hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Het gebruikt de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Zo ga je efficiënt met energie om en hierdoor zal je energierekening lager worden. Een dergelijk systeem is een aanvulling op jouw traditionele HR-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de eenzijdige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Súdwest-Fryslân?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar is het gewoon te duur? Dan hebben we de erkende groene lening bij de gemeenten Súdwest-Fryslân. Dit is een speciale lening met een betaalbare rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Bezoek ook www.gemeentesudwestfryslan.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Echter, dikwijls kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Parrega. Hoeveel je krijgt hangt sterk af van zaken als het max. vermogen en energielabel van het gekozen model. De subsidies variëren van €600 tot gemiddeld €2650. Interesse naar de maximale subsidie in juni 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Parrega (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. We onderscheiden een aantal condities: het betreft een nieuwe installatie, hij is in werking en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) krijg je zo’n €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) vergoeden ze ongeveer €1850.
 • Bij de bodembron installaties beginnen de bedragen bij plusminus €2500.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets extra (€150, kijk naar het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
GallettiMPET061H46 KW€5750,-
ToshibaHWS-1105H8 + HWS-1405XWHM98 KW€2100,-
FerroliRVL-I Plus 12T11 KW€2400,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Een woning zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, stoot je significant minder CO2 uit en heb je een optimale leefomgeving. Hoe werkt dit? Op warmtepomprevolutie.nl doorloop je een handig stappenplan van de warmteservice Parrega aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Daarmee vermijd je dat warme lucht niet naar buiten ontsnapt. Fatsoenlijke isolatie legt de basis voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Voorbeelden zijn HR++ glas en buitengevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  Als de isolatie gedaan is, is het essentieel dat de woning constant geventileerd wordt. Goed ventileren resulteert in een optimale leefomgeving zonder onnodig warmteverlies. Je kunt denken aan een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Meer dan 65% van het gas en stroom dat we gebruiken kunnen we herleiden tot de centrale verwarming en het genereren van warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een goede keuze. De warmtepomp is populair, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of zonneboiler werken (grotendeels) zonder gas maar wel stroom. De elektra die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!