Warmtepomp Rien

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Rien? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De installatie benut de energie uit buitenlucht, grond of water. Dit is een relatief goedkope en verantwoorde benadering uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 30% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €300,00, elk jaar opnieuw. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan krijg je een interessante subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dat wordt bepaald door meerdere zaken. Op onze website check je meer info over een warmtepomp kopen in Rien.
warmtepomp-installateur-8641

 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Kan ook werken als airco
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Weinig onderhoud
 • Royale subsidieregeling ISDE

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode-regio8641
Netnummer0515 (+31515)
Gasgebruik M31400 M3
Stroom-gebruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Rien

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een moeilijke handeling. Je vindt flink wat onderdelen. Wat past bij mijn situatie? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Rien kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De monteur of loodgieter checkt grondig jouw huis of kantoor en kan een plan opstellen. Wat er aan isolatie gedaan is en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij onduidelijkheden als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat bespaar ik per jaar?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Wil jij een erkende en goedkope warmtepomp in Rien? Het vergelijken van de installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Met warmtepomprevolutie.nl bekijk je direct verwarmingsinstallateurs in jouw omgeving. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Door te vergelijken kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (8641).
 2. Beschrijf jouw woning. Denk aan type woning, mate van isolatie, en energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. En hoe dit het met de kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur het formulier. Binnen 7 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De pomp haalt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het CV-water. Er zijn 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De gasketel werkt alleen in het geval dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk type warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dit heeft te maken met de isolatiewaarden. Op deze website tref je actuele info aangaande de soorten warmtepompen en wat schikt naar jouw type woning en wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Rien kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie heb je geen gas meer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: je woning verwarmen en heet water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 35% – 55% en de besparing loopt op tot €195,00, elk jaar opnieuw. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijs ligt tussen de €3.800 en €21.100. We noemen hieronder vier verschillende type producten. Het belangrijkste verschil is de input van energie. Elke vorm heeft zijn eigen pluspunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing neemt de energie uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem neemt de energie uit de aarde om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant neemt de warmte uit de omgevingslucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem profiteert van energie uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is een aanvulling op jouw “ouderwetse” HR-ketel. Een goede manier om te besparen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de basis slaat dit op zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.675 en €7.075 bij een verwarmingsmonteur uit Rien (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-rien

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in september 2023?

Zo’n warmtepomp is in het begin een forse investering. Het betaalt zich wel uit, je realiseert veel lagere gaskosten. Dankzij interessante subsidies realiseer jij een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing kan je laten installeren voor €7500. Een hybride variant kan je aanschaffen vanaf €2200. De uiteindelijke rekening wordt gecalculeerd door allerlei facetten als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11800 – €26500Zeer efficiënt, dure installatie
Water-water€17600 – €22400Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4400 – €6400Zeer betaalbaar
Lucht-water€4650 – €7025goede performance, veel stroom benodigd
Hybride€2800 – €5100Niet volledig van het gas af

Is het rendement aantrekkelijk?
Een familie met CV-ketel in Rien verbruikt pakweg 1400 m3 gas op jaarbasis. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een maatschappij als Eneco of Vandebron. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De totale besparing varieert van €270 tot €350. Bij een hybride installatie behoud je jouw gasaansluiting. De besparing is nog steeds erg interessant, plusminus €195 jaarlijks. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een hoge isolatiewaarde:

# InstallatieEnergiebehoefteOnkostenBesparingen
HR-ketel1125m3€651
Buitenlucht2675kWh€443€208
Bodemwarmte1975kWh€312€339
Hybride1425 kWh + 575 M3€475€176

Actuele vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan diverse bronnen zoals lucht van buiten of warmte in de aarde. Je warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarmingsinstallatie van de woning. Deze energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Rien?

Niet alle woningen zijn even interessant. Hiervoor gelden verschillende randvoorwaarden: het huis moet goed geïsoleerd zijn (oude woning moeten eerst verbouwd worden), er wordt gewerkt met vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Bij een keuze voor het hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Deze installatie profiteert van warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daardoor gaat de energierekening omlaag. De pomp sluit je aan op jouw normale CV-ketel op gas, en is een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Súdwest-Fryslân?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? Dan kan jij gebruik maken van de unieke groene lening bij de gemeenten Súdwest-Fryslân. Het is een speciaal soort lening met een betaalbare rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Zie ook www.gemeentesudwestfryslan.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Echter, in algemene zin kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Rien. De hoogte van dit bedrag wordt berekend a.d.h.v. het soort apparaat en vermogen van het systeem. Subsidiebedragen beginnen bij €825 en kunnen oplopen tot €2650. Benieuwd naar de september 2023 subsidie voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Rien (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. We onderscheiden een aantal zaken: het systeem is nieuw gekocht, het is volledig geïnstalleerd en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) ontvang je plusminus €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) moet je rekenen op zo’n €1775.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen mag jij rekenen op minimaal plusminus €2175.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets meer terug (€225, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
Fujitsu AtlanticAlfea Excellia Duo 16F12 KW€2350,-
Thermics EnergiePAW-2ECO 15kw11 KW€2400,-
EnersoBW 18 EVI19 KW€3700,-

In vier stappen een gasvrije woning

Helemaal van het gas af? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en realiseer je een comfortabel wooncomfort. Hoe werkt dit? In het volgende stukje bieden we een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Rien aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Hierdoor mag je ervan uitgaan dat gewonnen warmte je huis weer verlaat. Grondige isolatie is het fundament van een nul-op-de-meterwoning. Voorbeelden zijn dakisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Ventilatie

  Indien de woning geïsoleerd is, is het van belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Een juiste ventilatie leidt tot een comfortabel klimaat in huis zonder dat er veel energie verloren gaat. Voorbeelden zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Zo’n 75% van ons energieverbruik kunnen we terugbrengen naar de verwarming van ons huis en warm water om te koken en douchen. Een duurzaam alternatief voor de gasinstallatie is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een biomassaketel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De nodige stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!