Warmtepomp Exmorra

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Exmorra? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Het systeem benut de energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een economische en duurzame aanpak om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 60% en je profiteert van een besparing tot wel €275,00 per jaar. Doe je nu deze investering? In dat geval profiteer je van een royale subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type past bij mijn woning? Dit hangt af van verscheidene randvoorwaarden. Verderop lees je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Exmorra.
warmtepomp-installateur-8759

 • Zet het milieu op 1
 • Zowel koelen als verwarmen
 • Geen last van stijgende gasprijzen
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode-regio8759
Netnummer0515 (+31515)
Gas-gebruik M31400 M3
Stroomgebruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energiekosten€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Exmorra

Het inregelen van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Je vindt tal van onderdelen. Maar wat is voor mij geschikt? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Exmorra kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De specialist of loodgieter onderzoekt jouw huis en voorziet je van verdere info. De isolatiewaarden en het jaarlijkse energiegebruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vragen als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe zit het met de prijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Exmorra? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door onze website vergelijk jij moeiteloos (verwarmings)installateurs die actief zijn in jouw regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Hiermee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (8759).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Denk aan soort woning, de manier van isoleren, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat mag het project kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verzend het formulier. In circa 5 werkdagen krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De pomp profiteert van energie uit uit de aarde, grondwater en lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er zijn 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk soort installatie is interessant voor jouw huis. Veel hangt af van wat er aan isolatie gedaan is. In de paragraaf hierna bekijk je handige aanbevelingen inzake de diverse warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw situatie. De regionale verwarmingsinstallateur in Exmorra heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je helemaal van het aardgas af. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: jullie huis verwarmen en heet water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en de potentiële besparing ligt op €295,00 p/jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totale investering ligt tussen de €6.400 en €14.900. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type modellen. Het onderscheid is de energietoevoer. Elke aanbieder heeft relevante plus- en minpunten, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem haalt energie uit het grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp onttrekt warmte uit de aarde om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem profiteert van warmte uit de omgevingslucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp profiteert van warmte uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt slim samen met jouw huidige CV-ketel. Een laagdrempelige manier om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de basis beslaat dit zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.725 en €7.075 bij een verwarmingsmonteur uit Exmorra (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-exmorra

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (juli 2024) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is in eerste instantie een flinke kostenpost. Maar, het betekent een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Middels een royale subsidie profiteer je van een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp is er vanaf €6000. Een hybride opstelling kan je laten installeren voor €3500. Het prijskaartje wordt mede bepaald door meerdere zaken zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12200 – €25000Veel vermogen, erg duur
Water-water€15400 – €22000Koelende functie
Lucht-lucht€4500 – €7175Eenvoudige installatie
Lucht-water€5150 – €6475goede performance, geleverd met buitenunit
Hybride€2400 – €5100Eenvoudig aan te sluiten

Wat is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Exmorra consumeert circa 1400 m3 gas p/jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de kosten bij een energie aanbieder als Energiedirect of Nuon. Je stroomverbruik neemt wel toe. De maximale besparing komt uit tussen de €230 tot €325. Bij hybride oplossingen blijf je wel iets gas gebruiken. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, rond de €195 op jaarbasis. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een degelijk geïsoleerde woning:

# SysteemEnergiebehoefteOnkostenBesparingen
HR-ketel1225m3€688
Buitenlucht2750kWh€475€213
Bodemwarmte1600kWh€337€351
Hybride1600 kWh + 550 M3€509€179

Meest gestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verscheidene bronnen als o.a. lucht van buiten of grondwater. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Deze energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Exmorra?

Niet alle gebouwen en huizen renderen met een warmtepomp. Standaard zijn er een aantalzaken: een top-isolatie (recent gebouwde huis voldoet), de woning wordt verwarmd met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Wanneer je kiest voor een hybride oplossing is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Hij maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Dit bespaart veel energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Het apparaat is een aanvulling op jouw reguliere gasgestookte CV-ketel, en komt dus in plaats van de basis ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Súdwest-Fryslân?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar is het gewoon te duur? Dan kan je kiezen voor een speciale groene lening via de gemeente Súdwest-Fryslân. Dit is een speciaal soort lening met een betaalbare rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Voor meer info zie www.gemeentesudwestfryslan.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Maar, dikwijls heb je recht op de ISDE-subsidie Exmorra. De hoogte van dit bedrag komt tot stand door energielabel en vermogen van de installatie. De subsidiebedragen schommelen tussen €950 tot gemiddeld €3100. Onderzoek doen naar de actuele subsidie in juli 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Exmorra (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal randvoorwaarden: het is een origineel en nieuw model, het is volledig geïnstalleerd en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4 – 5 kW) vergeven ze zo’n €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergoeden ze zo’n €1800.
 • Bij de bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij plusminus €2050.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem wordt het nog iets lucratiever (€225, bij het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
GallettiMPET040H32 KW€4350,-
ToshibaHWS-1405H + HWS-1405XWHM98 KW€2100,-
FerroliAQUA 1 PLUS 200 LT0 KW€1250,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Verwarming en warm water zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en krijg je een optimaal leefklimaat. Hoe bereik ik dit? Hierna bieden we een nuttig stappenplan van de warmteservice Exmorra aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Dan weet je zeker dat warme lucht naar buiten gaat. Grondige isolatie legt de basis voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Grote winst valt te behalen met triple glas en gevelisolatie.

 2. Ventilatie

  Wanneer de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het cruciaal dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Continu ventileren draait uit op een prettig binnenklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Grote winst valt te behalen met balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. CV-ketel vervangen

  Meer dan 65% van de maandelijkse energienota vloeit voort uit het verwarmen van onze woning en het genereren van warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte CV-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  CV-ketel vervangers zoals een biomassaketel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar hebben wel flink wat stroom nodig. Deze stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!