Warmtepomp Easterwierrum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Easterwierrum? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Dit systeem profiteert van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een zuinige en milieuvriendelijke aanpak om je huis te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 60% en de potentiële besparing ligt op €280,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? In dit scenario heb je recht op een zeer aantrekkelijke subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit hangt af van diverse randvoorwaarden. Op ons warmtepomp-portaal vind je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Easterwierrum.
warmtepomp-installateur-9021

 • Kies voor duurzame warmte
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • Innovatieve manier van verwarmen
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Tot de helft aan subsidie terugvragen

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode9021
Netnummer058 (+3158)
Gas-verbruik M31400 M3
Stroomgebruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energiekosten€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Easterwierrum

Een warmtepomp goed installeren is een hele klus. Het aanbod omslaat fors wat onderdelen. Maar wat is voor mij geschikt? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Easterwierrum heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De leverancier of loodgieter bestudeert de woning en bespreekt de details met je. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energievraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij onduidelijkheden als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat is de prijs, en wat bespaar ik per jaar?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Zoek jij een erkende en goedkope warmtepomp in Easterwierrum? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Door middel van warmtepomprevolutie.nl doorzoek jij veelzijdige (verwarmings)installateurs in jouw omgeving. Zet alle offertes op een rijtje. Zo bespaar je fors. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (9021).
 2. Beschrijf jouw woning. Voorbeelden zijn soort woning, de staat van isolatie, en energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat mag het project kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Dien het formulier in. In 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Hij maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, grond of water en de warmtewisselaar brengt dit over op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We spreken over 2 soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel springt alleen bij zodra de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke installatie is geschikt voor elke situatie. Dit hangt af van aspecten als leeftijd woning, isolatiewaarden. Op deze website doorzoek je uitgebreide details met betrekking tot alle verschillende warmtepompen en wat conformeert aan jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Easterwierrum kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je het helemaal af zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: het huis verwarmen en heet water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 40% – 60% en je profiteert van een besparing tot wel €310,00, elk jaar opnieuw. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €5.200 en €15.900. We werken op dit moment met vier verschillende type producten. Het onderscheid is de energietoevoer. Elke merk heeft weer individuele voordelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing profiteert van warmte van het grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant haalt energie uit de aardbodem om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem gebruikt de energie uit de buitenlucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is actief naast jouw “ouderwetse” gasketel. Een voordelige oplossing om de energiekosten terug te dringen en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de basis gaat het om zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.175 en €7.175 bij een verwarmingsmonteur uit Easterwierrum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-easterwierrum

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in februari 2024?

De warmtepomp is aanvankelijk een vrij grote investering. Maar het mooie is, je realiseert veel lagere gaskosten. Aan de hand van een subsidie oplopend tot €2.100 realiseer jij een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing koop je al vanaf €7300. Een hybride variant is beschikbaar vanaf €3400. Het prijskaartje wordt berekend a.d.h.v. specifieke onderwerpen als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13700 – €23200Hoge besparing, prijzig
Water-water€17300 – €20400Kan ook koelen
Lucht-lucht€3700 – €6075Binnen- en buitenunit
Lucht-water€3800 – €6575Gemakkelijk plaatsen, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2000 – €5850Goede tussenoplossing

Hoe interessant is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Easterwierrum consumeert ongeveer 1400 m3 gas per jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een aanbieder van gas en stroom als Delta of Vandebron. Dit verbruikt wel veel stroom. De uiteindelijke besparing varieert van €210 tot €310. Bij een hybride installatie behoud je jouw gasaansluiting. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, gemiddeld €155 (12 maanden). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd baserend op een degelijk geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergieverbruikOnkostenBesparingen
HR-ketel1100m3€657
Buitenlucht2400kWh€440€217
Bodemwarmte2100kWh€309€348
Hybride1425 kWh + 450 M3€473€184

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. lucht of uit de bodem. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. De warmte is ook toe te passen op een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Easterwierrum?

Niet alle type woningen renderen met een warmtepomp. Er gelden een stuk of wat randvoorwaarden: het betreft een goed geïsoleerde woning (bestaande woning van na 1980), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Zodra je gaat voor een hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit product maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Zo bespaar je veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Dit systeem werkt slim samen met jouw traditionele gasgestookte HR-ketel, en is een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Súdwest-Fryslân?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? Dan hebben we de duurzame groene lening via de gemeente Súdwest-Fryslân. Het is een unieke lening met een betaalbare rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Zie ook www.gemeentesudwestfryslan.nl. Een ander alternatief: huren of leasen van een systeem.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een forse investering. Maar, vaak kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Easterwierrum. De hoogte van dit bedrag wordt gecalculeerd aan de hand van energielabel en vermogen van het gekozen model. De subsidies starten vanaf €675 tot doorgaans €3550. Benieuwd naar de maximale subsidie in februari 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Easterwierrum (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er zijn een aantal zaken: het betreft een nieuwe installatie, hij is aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4,5 kW) ontvang je plusminus €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht krijg je pakweg €1575.
 • Bij systemen met een bodembron mag jij rekenen op minimaal grofweg €2475.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets meer terug (€275, kijk naar het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
GallettiHWMC029H23 KW€3450,-
VaillantflexoTHERM VWF 197/4 + 2x VWL 11/4 SA (0010016681)16 KW€2900,-
GallettiLCP 051MS43 KW€5450,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? In een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, stoot je minder CO-2 uiten behaal je een gezond klimaat in huis. Hoe bereik ik dit? Onderstaand bieden we een nuttig stappenplan van de warmteservice Easterwierrum aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Hiermee zorg je dat warme lucht de woning ontglipt. Goed toegepaste isolatie is de basis van een NOM (nul op de meter) woning. In de praktijk gaat het vaak om spouwmuurisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Voldoende ventileren

  Indien de woning geïsoleerd is, is het noodzakelijk dat er genoeg wordt geventileerd. Slim ventileren draait uit op een comfortabele leefomgeving zonder dat je veel warmte verliest. Populaire vormen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Het grootste deel van de energie die we gebruiken wordt teweeggebracht door het verwarmen van onze woning en warm water. Een verantwoord alternatief voor de gas HR-ketel is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is populair, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Apparaten zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken niet op basis van gas, maar werken op basis van stroom. De stroom die het gebruikt kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!