Warmtepomp Witmarsum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Witmarsum? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Deze installatie maakt slim gebruik van warmte uit grondwater, aarde of lucht. We hebben het over een een economische en milieuvriendelijke manier om uw woning te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 25% – 50% en de besparing loopt op tot €225,00 p/jaar. Doe je nu deze investering? Goed nieuws, want dan profiteer je van een hoge subsidie. Is mijn woning geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit heeft te maken met allerlei factoren. In het volgende kopje tref je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Witmarsum.
warmtepomp-installateur-8748

 • Zet het milieu op 1
 • Constante verwarming
 • Ruim aanbod in de regio
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode-regio8748
Netnummer0517 (+31517)
Gasgebruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energiekosten€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Witmarsum

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een hele klus. Er zijn verscheidene versies. Wat is nu goed voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Witmarsum heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De expert of loodgieter analyseert de woonruimte en bespreekt de details met je. Hoe je woning geïsoleerd is, en beschikbare ruimte/warmtevraag spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor issues zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Witmarsum? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door middel van onze website doorzoek jij veelzijdige (verwarmings)installateurs uit de omgeving. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Daarmee bespaar je enorm. Hoe werkt dit?

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (8748).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Denk aan soort woning, hoe je woning geïsoleerd is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoeveel wil je uitgeven? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Klik op verzenden. Na een paar dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem profiteert van energie uit uit de lucht of het water en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het CV-water. We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel gaat alleen aan zodra als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke oplossing is geschikt voor elke situatie. Dit wordt veroorzaakt door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Bijgaand check jij omvangrijke raadgeving over alle verschillende warmtepompen en wat schikt naar jouw soort woning. De regionale verwarmingsinstallateur in Witmarsum heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing is gas niet langer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: je woning verwarmen en warm sanitair water op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en je bespaart al snel €260,00, ieder jaar weer. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €3.000 en €21.800. We onderscheiden grofweg vier verschillende type producten. Het duidelijkste verschil is de input van energie. Elk systeem heeft weer individuele voor- en nadelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant neemt de energie uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem neemt de warmte uit de aardbodem om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem neemt de energie uit de lucht van buiten en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt samen met jouw bestaande HR-ketel op gas. Een uitstekende oplossing om een lagere energienota te realiseren waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de praktijk spreken we dan over een combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.625 en €5.375 bij een verwarmingsmonteur uit Witmarsum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-witmarsum

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Zo’n warmtepomp is in het begin een vrij grote investering. Maar het mooie is, het betekent lagere maandlasten door een lagere energienota. Door gebruik te maken van lucratieve subsidies heb je een interessante terugverdientijd. Een full-electric oplossing koop je al vanaf €7800. De hybride warmtepomp is beschikbaar vanaf €2500. De uiteindelijke investering kan men berekenen met meerdere zaken zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12400 – €25600Passief koelen, relatief duur
Water-water€15600 – €24300Uitstekend rendement
Lucht-lucht€5100 – €6525Redelijk betaalbaar
Lucht-water€5400 – €7025Gemakkelijk plaatsen, geplaatst met buitenunit
Hybride€2525 – €6250Interessante prijzen

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Witmarsum verbruikt grofweg 1400 m3 gas p/jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energienota van een leverancier als Engie of Oxxio. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De besparing per jaar vinden we terug tussen de €270 tot €365. Bij hybride producten verbruik je zowel gas als stroom. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, om en nabij de €145 per jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd op basis van een normaal geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergiebehoefteOnkostenBesparingen
HR-ketel1200m3€678
Buitenlucht2650kWh€441€237
Bodemwarmte2100kWh€305€373
Hybride1475 kWh + 575 M3€475€203

Populaire vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als de buitenlucht of uit de bodem. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Deze warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Witmarsum?

Niet alle type woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden een paar eisen: een goed geïsoleerde woning (oude woning moeten eerst verbouwd worden), het huis wordt verwarmd op basis van radiatoren (LTV) of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Zodra je gaat voor de zogenaamde hybride pomp moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit product maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Zo ga je efficiënt met energie om en hierdoor zal je energierekening lager worden. Hij werkt feitelijk samen met jouw bestaande CV-ketel, en is een vervanger voor de eenzijdige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Súdwest-Fryslân?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je geen financiële ruimte? In dit scenario kan je profiteren van de interessante groene lening via jouw gemeente Súdwest-Fryslân. Het gaat om een aantrekkelijke lening met lagere rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bekijk ook www.gemeentesudwestfryslan.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Echter, voor de meeste systemen kan je profiteren van de ISDE-subsidie Witmarsum. De omvang van de subsidie hangt sterk af van zaken als model en vermogen van de installatie. De hoogte van de subsidies starten bij €525 en kunnen oplopen tot €2550. Informeren naar de juni 2024 subsidie voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Witmarsum (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal randvoorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, het is netjes aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) verstrekken ze ongeveer €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht ontvang je ongeveer €1850.
 • Bij de grotere bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij om en nabij €2175.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je nog eens extra terug (€275, met name A++ labels).
# MerkVariantPowerSubsidie
GallettiMPE 020H17 KW€2850,-
ToshibaRUA-CP1701H8-E8 KW€1950,-
EuronomExoAir 1612 KW€2350,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Een woning zonder gas? In een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en geniet je van een prettige leefomgeving. Hoe bereik ik dit? In het volgende stukje doorloop je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Witmarsum aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Daarmee zorg je dat warmte uit de woonvertrekken naar buiten gaat. Degelijke isolatie is het fundament van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Vaak gaat het om isolatie van het dak en zolderisolatie.

 2. Ventileren

  Indien goede isolatie aanwezig is, is het cruciaal dat er genoeg wordt geventileerd. Goede ventilatie mondt uit in een optimaal klimaat in huis zonder verspilling van energie. Wat veel toegepast wordt is een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Om en nabij de 75% van de totale energierekening wordt teweeggebracht door verwarmen en het genereren van warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de HR-ketel op gas is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is populair, maar er zijn meer opties zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen gas, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De nodige elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!