Warmtepomp Offingawier

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Offingawier? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Het systeem maakt slim gebruik van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een voordelige en ecologische manier de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €240,00 p/jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan kan je het aanschaffen met een subsidie oplopend tot €2.100. Past het ook bij mijn type huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit heeft te maken met verscheidene facetten. Als je iets verders scrollt bekijk je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Offingawier.
warmtepomp-installateur-8626

 • Duurzame warmte
 • Geen airco nodig dankzij koelende functie
 • Je woning van het gas af
 • Voegt waarde toe aan uw woning
 • Snelle terugverdientijd

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8626
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroom-gebruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Offingawier

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een hele klus. Je kan kiezen uit verschillende oplossingen. Wat is voor mij het beste alternatief? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Offingawier kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De installateur of loodgieter bestudeert jouw huis of kantoor en kan een plan opstellen. Hoe je woning geïsoleerd is, en de leefruimte zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vraagstukken als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe duur is het, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Geïnteresseerd in een goede en goedkope warmtepomp in Offingawier? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Middels onze website lees jij vandaag nog verwarmingsinstallateurs uit de omgeving. Maak een goede vergelijking van de offertes. Hiermee bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (8626).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Feiten zoals categorie huis, isolatiewaarden, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? En hoe dit het met de kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Klik op verzenden. Binnen een dag of 5 krijg je de offerte per mail.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De warmtepomp haalt energie uit bijv. de grond of uit de lucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel ondersteunt in het geval dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke installatie is geschikt voor elke situatie. Veel hangt af van leeftijd woning, isolatiewaarden. Op deze website doorzoek je handige informatie met betrekking tot de type warmtepompenen wat dan voldoet aan jouw soort woning. De regionale verwarmingsinstallateur in Offingawier kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je het helemaal af zonder gas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: je woning verwarmen en warm sanitair water waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 25% – 50% en de besparing loopt op tot €205,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.300 en €18.900. We noemen hieronder vier verschillende type producten. Het voornaamste verschil heeft te maken met de bron. Elke vorm heeft relevante plus- en minpunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp onttrekt warmte uit de aardbodem om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp gebruikt de energie uit de omgevingslucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing gebruikt de warmte uit de buitenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt feitelijk samen met jouw normale gasgestookte CV-ketel. Een prima manier om direct te bezuinigen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Doorgaans gaat dit vaak over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.300 en €7.500 bij een verwarmingsmonteur uit Offingawier (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-offingawier

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (september 2022), en wat levert het op?

Een warmtepomp is in het begin een forse investering. Maar, het mondt uit in veel minder stookkosten. Middels interessante subsidies geniet jij van een beperkte terugverdientijd. 0is al op de markt vanaf €8000. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €2300. De factuur wordt gecalculeerd door verschillende facetten zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14100 – €25500Geen geluid, niet goedkoop
Water-water€14300 – €22700Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4000 – €6425Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€3650 – €7000Kan ook koelen, buitenunit in zicht
Hybride€2700 – €6700Snel en goedkoop

Wat is het gemiddelde rendement?
Een familie met CV-ketel in Offingawier gebruikt ongeveer 1400 m3 gas per jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de maandelijkse rekening van een energie aanbieder als Energiedirect of Vandebron. Dit verbruikt wel veel stroom. De potentiële besparing komt uit tussen de €275 tot €340. Met een hybride oplossing blijf je altijd iets aan gas consumeren. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, zo’n €185 (12 maanden). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een uitstekend geïsoleerde woning:

# WerkingEnergiegebruikKostenBesparing
HR-ketel1225m3€742
Buitenlucht2500kWh€519€223
Bodemwarmte1625kWh€371€371
Hybride1375 kWh + 575 M3€557€186

Veelgestelde vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht, ventilatielucht of aarde. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af aan het CV-water. De warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Offingawier?

Niet alle woningen renderen met een warmtepomp. Er gelden enkele vereisten: een goed geïsoleerde woning (bestaande woning van na 1980), er wordt gewerkt met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je gaat voor een hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Deze gebruikt de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Het apparaat sluit je aan op jouw huidige gasgestookte CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de eenzijdige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Súdwest-Fryslân?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar is de investering nu te groot? In zo’n geval kan je kiezen voor een speciale groene lening in de gemeente Súdwest-Fryslân. Dit is een tijdelijke lening met aanlokkelijke rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Alle info vind je op www.gemeentesudwestfryslan.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het leasen of huren van een installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een flinke investering. Gelukkig, veelal heb je recht op de ISDE-subsidie Offingawier. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt af van het type en het vermogen van het gekozen model. De subsidies fluctueren tussen de €975 tot wel €1900. Informeren naar de maximale subsidie in september 2022 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Offingawier (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel zijn er een aantal zaken: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is netjes aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) vergeven ze ong. €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergoeden ze circa €1675.
 • Bij de bodembron installaties beginnen de bedragen bij om en nabij €2450.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel ontvang je iets meer (€250, bij een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
Fujitsu AtlanticAlfea Extensa Duo + 1611 KW€2250,-
ThermiaDiplomat Duo Optimum G3 1012 KW€3000,-
EnersoBW 077 KW€2800,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

De gasaansluiting de deur uit? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en geniet je van een gezond leefklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl is er een praktisch stappenplan van de warmteservice Offingawier aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De woning grondig isoleren. Belangrijk, want zo voorkom je dat de warmte in huis naar buiten gaat. Een solide isolatie is een goede uitgangspositie voor een nul-op-de-meterwoning. Voorbeelden zijn isolatie van de vloer en buitengevelisolatie.

 2. Ventilatie

  In het geval dat de woning geïsoleerd is, is het belangrijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Voldoende ventileren mondt uit in een optimaal klimaat in huis zonder warmteverspilling. Je kunt denken aan een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Ruim 70% van het gas en stroom dat we gebruiken wordt veroorzaakt door verwarmen en het genereren van warm tapwater. Een modern en verantwoord alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een uitstekende oplossing. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar hebben wel flink wat stroom nodig. De nodige elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!