Warmtepomp Regio Friesland

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Friesland? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Een dergelijk systeem haalt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Dit is een efficiënte en ecologische oplossing om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 30% – 55% en je bespaart al snel €170,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dit scenario kan je het aanschaffen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dat wordt bepaald door een aantal verschillende zaken. Verderop lees jij verdere details over een warmtepomp kopen in Friesland.
warmtepomp-installateur-friesland

 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Werkt met een slimme thermostaat
 • Streef naar een energieneutrale woning
 • Weinig onderhoud nodig
 • Speciale subsidieregeling

Vind een warmtepomp installateur in Friesland

Het inregelen van een warmtepomp is een hele klus. Tegenwoordig kun je kiezen uit verschillende toepassingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Friesland biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De expert of loodgieter checkt grondig jouw huis of kantoor en bespreekt de details met je. De staat van isolatie en de omvang van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor onduidelijkheden als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat levert het op?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Zoek jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Friesland? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Door gebruik te maken van warmtepomprevolutie.nl vind je zonder problemen warmtepomp installateurs in je woonplaats. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Door te vergelijken kan je fors bezuinigen op de investering. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (friesland).
 2. Omschrijf de woning. Aspecten als type woning, wat er aan isolatie gedaan is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? En hoe dit het met de kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien het formulier in. In 3-4 dagen volgt er een transparante offerte.

Subsidie aanvragen voor Warmtepompen

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Goed nieuws, meestal kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Friesland. De hoogte van dit bedrag wordt berekend a.d.h.v. energielabel en vermogen van de installatie. Subsidiebedragen beginnen bij €975 tot gemiddeld €2250. Benieuwd naar de maximale subsidie in juli 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Friesland (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal condities: je hebt een nieuw model gekocht, het systeem is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4,5 kW) ontvang je plusminus €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) heb je recht op om en nabij €1975.
 • Bij de grotere bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal plusminus €2250.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel ontvang je iets meer (€275, kijk naar het A++ label).

Erkende installateurs zoeken in Achtkarspelen, Ameland, Dantumadiel, De Fryske Marren, Dongeradeel, Ferwerderadiel, Harlingen, Heerenveen, Kollumerland en Nieuwkruisland, Leeuwarden, Opsterland, Schiermonnikoog, Smallingerland, Súdwest-Fryslân, Terschelling, Tytsjerksteradiel, Vlieland, Waadhoeke, Weststellingwerf.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!