Warmtepomp Jutrijp

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Jutrijp? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Een dergelijk systeem maakt slim gebruik van energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het is een relatief goedkope en duurzame manier om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 50% en je bespaart al snel €195,00, ieder jaar weer. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan kan je een aankoop doen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Rendeert het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit heeft te maken met allerlei factoren. Hierna vind je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Jutrijp.
warmtepomp-installateur-8623

 • Geen gebruik van fossiele brandstoffen
 • In de zomer een koelende functie
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt
 • Hoog rendement

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcodegebied8623
Netnummer0515 (+31515)
Gas-verbruik M31400 M3
Stroom-gebruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Jutrijp

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een hele klus. Het aanbod omslaat tal van producten. De vraag is; wat is de beste? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Jutrijp kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De specialist of loodgieter inspecteert het verblijf en maakt een indicatie van de wensen. Hoe je woning geïsoleerd is, en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vraagstukken als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat bespaar ik per jaar?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Interesse in een goede en goedkope warmtepomp in Jutrijp? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Op basis van onze website tref je eenvoudig warmtepomp installateurs die werken in jouw postcodegebied. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Daarmee kan je fors bezuinigen op de investering. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (8623).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Feiten zoals soort woning, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat mag het project kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen 7 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Hij onttrekt warmte uit grondwater, aarde of lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op het verwarmingssysteem in je huis. We onderscheiden twee type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel ondersteunt op het moment dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke installatie is geschikt voor elke situatie. Een belangrijk aspect is de isolatiewaarden. Hierna bekijk je handige aanbevelingen inzake de diverse warmtepompen en wat conformeert aan jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Jutrijp heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem heb je geen gas meer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een warme woning en warm water uit de kraan met oog voor het milieu. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €315,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. De totale investering ligt tussen de €4.000 en €10.700. We differentiëren 4 verschillende type modellen. Het doorslaggevende verschil is de bron van energie. Elk type heeft zijn eigen voordelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie maakt slim gebruik van warmte uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing neemt de energie uit de aarde om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing haalt energie uit de buitenlucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem neemt de energie uit de lucht van binnen en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt slim samen met jouw traditionele HR-ketel. Een betaalbare oplossing om te bezuinigen op de energierekening waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Doorgaans betreft dit een mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.500 en €6.300 bij een verwarmingsmonteur uit Jutrijp (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-jutrijp

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Zo’n warmtepomp is allereerst beslist niet goedkoop. Maar het mooie is, het leidt tot een significant lagere energierekening. D.m.v. een royale subsidie realiseer jij een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrisch model kan je aanschaffen vanaf €6400. Het hybride systeem kan je aanschaffen vanaf €2700. De uiteindelijke rekening wordt gebudgetteerd middels meerdere randvoorwaarden zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12700 – €27700Geen geluid, hoge investering
Water-water€16700 – €25000Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4800 – €6750Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€4800 – €6575goede performance, veel stroomverbruik
Hybride€2925 – €6350Combinatiesysteem

Is het rendement aantrekkelijk?
Een familie met CV-ketel in Jutrijp verbruikt plusminus 1400 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een energieleverancier als Greenchoice of Powerpeers. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De potentiële besparing fluctueert tussen de €215 tot €355. Met een hybride product blijf je wel iets gas gebruiken. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ongeveer €145 (jaarlijks). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een normaal geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergieverbruikPrijzenBesparing
HR-ketel1250m3€739
Buitenlucht2800kWh€495€244
Bodemwarmte1950kWh€347€392
Hybride1500 kWh + 450 M3€532€207

Veelgestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit een natuurlijke bron als de buitenlucht of bodem. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarmingsinstallatie van de woning. Deze energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water om te douchen.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Jutrijp?

Helaas, niet alle huizen renderen met een warmtepomp. Hiervoor gelden verschillende vereisten: het huis moet goed geïsoleerd zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je hebt vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. In het geval van een hybride type is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daalt je energierekening. De pomp is actief naast jouw moderne gasgestookte HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de basis ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Súdwest-Fryslân?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar moet je op de kosten letten? In zo’n geval kan jij gebruik maken van de aantrekkelijke groene lening via de gemeente Súdwest-Fryslân. Het gaat om een unieke lening met beperkte rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Alle info vind je op www.gemeentesudwestfryslan.nl. Je kunt ook kiezen voor huren of leasen van een systeem.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een forse investering. Goed om te weten, veelal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Jutrijp. Hoe hoog dat bedrag is hangt sterk af van zaken als de energiezuinigheid en het vermogen van het gekozen model. Subsidiebedragen beginnen bij €900 tot ongeveer €3950. Benieuwd hoeveel subsidie je in oktober 2022 krijgt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Jutrijp (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal zaken: het is een origineel en nieuw model, hij is actief en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4,5 kW) ontvang je om en nabij €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergoeden ze ongeveer €1825.
 • Bij de bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf ong. €2275.
 • Voor een energiezuinig systeem ontvang je iets meer (€275, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
Fujitsu AtlanticAlfea Extensa Duo + 86 KW€1900,-
ThermiaDiplomat Duo Inverter Mini7 KW€2800,-
EnersoDBW 077 KW€2800,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? In een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, ben je een stuk energiezuiniger en behaal je een gezonde leefomgeving. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Verderop vind je een praktisch stappenplan van de warmteservice Jutrijp aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Zo voorkom je dat de warmte je huis weer verlaat. Fatsoenlijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Je kunt denken aan isolatie van de vloer en zolderisolatie.

 2. Ventilatie

  In het geval dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het cruciaal dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Permanent ventileren resulteert in een prettige leefomgeving zonder dat je veel warmte verliest. Populaire vormen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Duurzaam verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van de energie die we gebruiken kunnen we herleiden tot onze verwarming en het genereren van warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de gasgestookte ketel is een goede keuze. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Systemen zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen gas, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De nodige stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!