Warmtepomp Gaastmeer

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Gaastmeer? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Deze installatie gebruikt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Erg populair, want het is een economische en milieuvriendelijke aanpak om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €205,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? In dat geval ontvang je een flinke subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Het antwoord hangt af van allerlei facetten. Verderop lees je meer info over een warmtepomp kopen in Gaastmeer.
warmtepomp-installateur-8611

 • Milieubewuste keuze
 • Constante verwarming
 • Diverse erkende installateurs
 • Relatief weinig onderhoud
 • Tot €300 per jaar besparen

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcodegebied8611
Netnummer0515 (+31515)
Gasgebruik M31400 M3
Stroom-verbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energiekosten€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Gaastmeer

Het inregelen van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. We onderscheiden velerlei oplossingen. Wat is voor mij het beste alternatief? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Gaastmeer kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De vakman of loodgieter onderzoekt jouw huis en bespreekt de details met je. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de grootte van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met issues zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Bent u op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Gaastmeer? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Met behulp van onze tool check jij snel en eenvoudig leveranciers en installateurs uit de omgeving. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Zodoende kan je flink geld besparen. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (8611).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Feiten zoals type huis, mate van isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. En hoe dit het met de kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Dien het formulier in. Na 4-5 dagen ontvang je de offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het apparaat neemt energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hieronder behandelen we twee type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel schakelt in op momenten dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke soort warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Veel hangt af van bouwjaar en isolatie. Verderop check je omvangrijke adviezen die gaan over actuele warmtepompen en wat past bij jouw ideaalplaatje. De erkende verwarmingsinstallateur in Gaastmeer heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je het helemaal af zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen met het milieu vooropgesteld. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 40% – 60% en de besparing loopt op tot €190,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €3.300 en €21.900. Er bestaan in Nederland 4 verschillende soorten producten. Het onderscheid is de input van energie. Elk type heeft zijn eigen plus- en minpunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem maakt slim gebruik van energie uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type haalt energie uit de aarde voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem profiteert van warmte uit de lucht van buiten om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type onttrekt energie uit de buitenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt slim samen met jouw huidige CV-ketel. Een relatief goedkope oplossing om te bezuinigen op de energierekening waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Gemiddeld gaat het om een mix van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.850 en €5.675 bij een verwarmingsmonteur uit Gaastmeer (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-gaastmeer

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (september 2023), en wat levert het op?

De warmtepomp is eerst even beslist niet goedkoop. Het betaalt zich wel uit, je realiseert veel minder stookkosten. Middels een zeer aantrekkelijke subsidie heb jij een beperkte terugverdientijd. Een full-electric model is beschikbaar vanaf €5600. Een hybride systeem kan je laten installeren voor €3300. De factuur hangt af van allerlei randvoorwaarden als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10200 – €23000Geen buitenunit, erg duur
Water-water€18000 – €20800Op basis van grondwater
Lucht-lucht€5400 – €7150Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€3700 – €7050Laagdrempelig, veel elektriciteit nodig
Hybride€2450 – €6300Geschikt voor bestaande bouw

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huis met CV-ketel in Gaastmeer verbruikt circa 1400 m3 gas p/jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energierekening van een leverancier van energie als Delta of Powerpeers. Je verbruikt wel meer stroom. De jaarlijkse besparing schommelt tussen €245 tot €355. Met een hybride product gebruik je nog wel deels gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, zo’n €155 per 12 maanden. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een stevig geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergiegebruikKostenBesparingen
HR-ketel1100m3€730
Buitenlucht2575kWh€511€219
Bodemwarmte1850kWh€365€365
Hybride1400 kWh + 550 M3€548€183

Veelgestelde vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een bron als lucht van buiten of warmte uit de grond. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Deze warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Gaastmeer?

Niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met meerdere vereisten: een top-isolatie (recent gebouwde huis voldoet), in het huis zitten vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. Wanneer je kiest voor een hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken als duurzame warmtebron voor verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en hierdoor zal je energierekening lager worden. Dit systeem is actief naast jouw huidige gasgestookte CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de eenzijdige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Súdwest-Fryslân?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je geen financiële ruimte? Dan bestaat er tegenwoordig een speciale groene lening bij de gemeenten Súdwest-Fryslân. Het is een speciaal soort lening met een lage rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Voor meer info zie www.gemeentesudwestfryslan.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Gelukkig, normaal kan je profiteren van de ISDE-subsidie Gaastmeer. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt berekend a.d.h.v. het max. vermogen en energielabel van het artikel. De hoogte van de subsidies starten bij €950 tot maar liefst €3900. Onderzoek doen naar de subsidie in september 2023 die geldt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Gaastmeer (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Er gelden een aantal regels: je hebt een nieuw model gekocht, het systeem is operationeel en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4,5 kW) krijg je om en nabij €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) ontvang je ong. €1575.
 • Bij de bodembron installaties start de tegemoetkoming bij grofweg €2100.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je nog eens extra terug (€275, bij het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
Fujitsu AtlanticExcellia A.I. 14F11 KW€2400,-
ThermiaRobust Eco 2226 KW€4400,-
EnersoWW 2020 KW€3800,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en realiseer je een gezond klimaat in huis. Maar hoe realiseer ik dit? Onderstaand doorloop je een waardevol stappenplan van de warmteservice Gaastmeer aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Zo weet je zeker dat de warmte in de woning verloren gaat. Degelijke isolatie legt de basis voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Grote winst valt te behalen met spouwmuurisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval dat de woning goed is geïsoleerd, is het van wezenlijk belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Voldoende ventileren betekent een gezond binnenklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Grote winst valt te behalen met een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. De gasketel de deur uit

  Zo’n 75% van ons energieverbruik vloeit voort uit de centrale verwarming en warm sanitair water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte ketel is een goede stap voorwaarts. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een biomassaketel of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar hebben wel flink wat stroom nodig. Dit stukje stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!