Warmtepomp Scharnegoutum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Scharnegoutum? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De installatie onttrekt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het is een efficiënte en ecologische oplossing uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 25% – 50% en de besparing loopt op tot €260,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Goed nieuws, want dan kan je het laten plaatsen met een royale subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dat wordt bepaald door diverse facetten. In het volgende kopje lees jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Scharnegoutum.
warmtepomp-installateur-8629

 • Verwarmen en warm water op een duurzame manier
 • Beschikt over koelende functie
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Waardevermeerdering huis
 • Tot de helft aan subsidie terugvragen

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8629
Netnummer0515 (+31515)
Gas-gebruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energiekosten€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Scharnegoutum

Een warmtepomp goed installeren is een hele klus. We hebben te maken met verscheidene versies. De vraag is; wat is de beste? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Scharnegoutum kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De monteur of loodgieter checkt grondig het verblijf en voorziet je van verdere info. Wat er aan isolatie gedaan is en het jaarlijkse energiegebruik zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij onduidelijkheden als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Interesse in een praktische en goedkope warmtepomp in Scharnegoutum? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door gebruik te maken van warmtepomprevolutie.nl vergelijk jij direct erkende installateurs die werken in jouw postcodegebied. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Op die manier worden de kosten een stuk lager. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (8629).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zaken als categorie woning, wat er aan isolatie gedaan is, en energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat mag het project kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Dien de aanvraag in. Na 4-5 dagen ontvang je de offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De installatie profiteert van energie uit bodem of buitenlucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het verwarmingssysteem in je huis. We definiëren 2 soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je HR-ketel zal aanspringen op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk systeem kan altijd worden ingezet. Dit heeft te maken met de isolatiewaarden. Verderop vind jij accurate info ten aanzien van de type warmtepompenen wat matcht met jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Scharnegoutum kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing heb je geen gas meer nodig. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een warme woning en heet water uit de kraan op een duurzame manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel circa 50% en de besparing loopt op tot €230,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €3.900 en €20.400. We onderscheiden grofweg 4 verschillende soorten systemen. Het doorslaggevende verschil is de bron van energie. Elk apparaat wordt gekenmerkt door eigenschappen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem onttrekt warmte uit het grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp profiteert van warmte uit de aarde voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie benut energie uit de buitenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is actief naast jouw moderne CV-ketel. Een uitstekende oplossing om te bezuinigen op de energierekening waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de basis beslaat dit een combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.025 en €4.225 bij een verwarmingsmonteur uit Scharnegoutum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-scharnegoutum

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in september 2023?

Zo’n warmtepomp is eerst even een kostbaar systeem. Echter, je krijgt te maken met veel minder stookkosten. Aan de hand van een flinke subsidie profiteer jij van een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric variant koop je al vanaf €7300. Een hybride systeem laat je al plaatsen voor €3400. De eindfactuur hangt af van diverse onderdelen zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11000 – €27400Geen geluid, dure installatie
Water-water€15700 – €22200Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4250 – €7275Verwarmen en koelen
Lucht-water€5500 – €6725Koelende functie, buitenunit in zicht
Hybride€2725 – €5900Goed voor EPC waarde

Wat is het gemiddelde rendement?
Een woning met CV-ketel in Scharnegoutum verbruikt grofweg 1400 m3 gas op jaarbasis. Via een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een leverancier als Budget Energie of Oxxio. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De jaarlijkse besparing ligt tussen de €225 tot €360. Bij hybride modellen gebruik je nog wel deels gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, gemiddeld €185 per jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een hoge isolatiewaarde:

Type installatieEnergiegebruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1050m3€745
Buitenlucht2575kWh€499€246
Bodemwarmte1900kWh€350€395
Hybride1600 kWh + 400 M3€536€209

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht of warmte in de aarde. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan afgiftesysteem in de woning. Deze energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Scharnegoutum?

Niet alle soorten woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er zijn een paar eisen: het betreft een goed geïsoleerde woning (bestaande huizen van na 1985), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. Als het gaat om het hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit systeem is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en verwarmt de CV-ketel voor. Zo bespaar je veel energie en daalt je energierekening. Hij werkt slim samen met jouw moderne CV-ketel, en is een vervanger voor de basis ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Súdwest-Fryslân?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar is het gewoon te duur? In zo’n geval kan je kiezen voor de milieu georiënteerde groene lening via de gemeente Súdwest-Fryslân. Het is een tijdelijke lening met een lage rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. De voorwaarden vind je op www.gemeentesudwestfryslan.nl. Je kunt ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Echter, veelal kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Scharnegoutum. De omvang van de subsidie hangt af van het soort apparaat en vermogen van de geplaatste artikelen. De hoogte van de subsidies starten bij €725 en lopen op tot wel €3400. Informeren naar de subsidie in september 2023 die geldt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Scharnegoutum (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal randvoorwaarden: het is een origineel en nieuw model, het is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (5,5 kW) ontvang je grofweg €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht verstrekken ze pakweg €1675.
 • Bij de grotere bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal zo’n €2050.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt wordt het nog iets lucratiever (€225, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
Fujitsu AtlanticAlfea Excellia 11F10 KW€2300,-
ThermiaMega S33 KW€5100,-
EnersoBW 1313 KW€3100,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

De gasaansluiting de deur uit? Bij een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en realiseer je een optimaal leefklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder tref je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Scharnegoutum aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Hiermee mag je ervan uitgaan dat de warmte in huis de woning ontglipt. Een solide isolatie vormt de basis van een NOM (nul op de meter) woning. Populaire vormen zijn HR++ glas en kruipruimte isolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Zodra het huis voldoet aan de isolatienormen, is het nodig dat de woning constant geventileerd wordt. Innovatief ventileren is belangrijk voor een gezond wooncomfort zonder energieverspilling. Voorbeelden zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Meer dan 65% van het gas en stroom dat we gebruiken heeft te maken met verwarmen en warm water om te koken en douchen. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een goede stap voorwaarts. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken op basis van elektriciteit. Dit stukje elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!