Warmtepomp Koufurderrige

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Koufurderrige? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Deze installatie benut de warmte uit buitenlucht, grond of water. Het is een relatief goedkope en ecologische manier om uw woning te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €185,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dit scenario kan je een aankoop doen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat wordt bepaald door meerdere randvoorwaarden. Verderop tref jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Koufurderrige.
warmtepomp-installateur-8529

 • Geen gebruik van fossiele brandstoffen
 • Kan het huis ook koelen
 • Een keuze voor de toekomst
 • Veiliger dan een gasgestookte CV-ketel
 • Aantrekkelijke subsidieregeling

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode-regio8529
Netnummer0514 (+31514)
Gasgebruik M31400 M3
Stroom-verbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Koufurderrige

Het laten installeren van een warmtepomp is een hele klus. Tegenwoordig kun je kiezen uit verscheidene onderdelen. Wat past bij mijn situatie? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Koufurderrige kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De aanbieder of loodgieter inspecteert het verblijf en biedt advies op maat. Wat er aan isolatie gedaan is en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Ben je op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Koufurderrige? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Middels warmtepomprevolutie.nl tref je waardevolle installateurs uit jouw streek. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Handig, want zo bespaar je fors. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (8529).
 2. Beschrijf jouw woning. Zoals categorie huis, wat er aan isolatie gedaan is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat mag het project kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen een paar dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Hij maakt slim gebruik van energie uit lucht, bodem of grondwater en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We definiëren twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De gasketel werkt alleen als het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke oplossing is interessant voor jouw huis. Dat komt vooral door leeftijd woning, isolatiewaarden. Hieronder check jij veelzijdige gegevens met betrekking tot alle verschillende warmtepompen en wat past bij jouw wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Koufurderrige heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. De HR ketel heeft geen functie meer: een warm huis en warm water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. De CO2 reductie kan oplopen tot 25% – 50% en de besparing loopt op tot €225,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De totale investering ligt tussen de €6.600 en €18.100. We differentiëren 4 verschillende soorten systemen. Het cruciaalste verschil is de energietoevoer. Elke vorm heeft zijn eigen plus- en minpunten, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing haalt energie uit het grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing maakt slim gebruik van warmte uit de aardbodem om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem profiteert van warmte uit de buitenlucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant neemt de energie uit de lucht van buiten en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt feitelijk samen met jouw traditionele gasketel. Een relatief goedkope oplossing om te besparen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Doorgaans betreft dit een combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.700 en €4.200 bij een verwarmingsmonteur uit Koufurderrige (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-koufurderrige

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (september 2022), en wat levert het op?

De warmtepomp is primair een prijzige installatie. Maar het mooie is, het draait uit op een significant lagere energierekening. Middels de hoge subsidie krijg jij een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp is al op de markt vanaf €5800. Het hybride systeem kan je laten installeren voor €3500. De eindfactuur kan men berekenen met diverse zaken als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12300 – €24700Passief koelen, lange terugverdientijd
Water-water€15100 – €20300Uitstekend rendement
Lucht-lucht€3650 – €7425CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€5000 – €6575Krachtige oplossing, veel stroom benodigd
Hybride€2125 – €5500Hoge subsidie

Wat levert het op (rendement)?
Een woning met CV-ketel in Koufurderrige gebruikt plusminus 1400 m3 gas p/jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een energie aanbieder als Energiedirect of Powerpeers. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De totale besparing schatten we op €270 tot €355. Bij hybride oplossingen gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt dus iets lager, om en nabij de €200 (per jaar). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een uitstekend geïsoleerde woning:

# SysteemEnergiebehoefteOnkostenBesparingen
HR-ketel1100m3€700
Buitenlucht2300kWh€490€210
Bodemwarmte1675kWh€350€350
Hybride1525 kWh + 500 M3€525€175

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een bron als lucht of grondwater. De warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de centrale verwarming. De energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Koufurderrige?

Niet alle soorten woningen zijn even interessant. Er gelden enkele van deze zaken: een hoge isolatiewaarde (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), het afgiftesysteem is vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor een hybride oplossing moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit product wint warmte terug uit ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Zo ga je efficiënt met energie om en daardoor gaat de energierekening omlaag. Het apparaat werkt slim samen met jouw reguliere HR-ketel op gas, en vervangt zodoende de normale ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Súdwest-Fryslân?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar is het gewoon te duur? In dat geval is er een optie voor de milieu georiënteerde groene lening in de regio Súdwest-Fryslân. Kort gezegd een kortlopende lening met een scherpe rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. De voorwaarden vind je op www.gemeentesudwestfryslan.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Gelukkig, in de meeste gevallen kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Koufurderrige. De hoogte van de tegemoetkoming hangt af van het type en het vermogen van de installatie. De subsidies fluctueren tussen de €825 tot ongeveer €1850. Informeren naar de huidige subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Koufurderrige (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal regels: het betreft een nieuwe installatie, het is netjes aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) heb je recht op circa €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht krijg je ongeveer €1525.
 • Bij de grotere bodembron installaties beginnen de bedragen bij pakweg €2425.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem ontvang je iets meer (€300, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
FujitsuWaterstage Comfort 065 KW€1800,-
TherconDSWH3000 KW€1250,-
EnersoAWK-C 118 KW€1950,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, ben je een stuk energiezuiniger en heb je een gezond binnenklimaat. Hoe werkt dit? Bijgaand doorloop je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Koufurderrige aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De woning grondig isoleren. Op die manier voorkom je dat warme lucht verloren gaat. Degelijke isolatie is het fundament van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Populaire vormen zijn isolatie van de vloer en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren

  In het geval dat de woning geïsoleerd is, is het van belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Slim ventileren draait uit op een aangenaam wooncomfort zonder energieverspilling. Je kunt denken aan een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Veruit het belangrijkste deel van de energie die we gebruiken kunnen we herleiden tot de CV-installatie en het aanmaken van warm water. Een zuinig alternatief voor de CV-ketel op gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Apparaten zoals een biomassaketel of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar hebben wel flink wat stroom nodig. Dit stukje elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!