Warmtepomp Tjerkwerd

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Tjerkwerd? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De pomp gebruikt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. We hebben het over een een efficiënte en verantwoorde oplossing uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 reductie kan oplopen tot 60% en je bespaart al snel €195,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Goed nieuws, want dan krijg je een hoge subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit is afhankelijk van een aantal zaken. Op warmtepomprevolutie.nl ontdek je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Tjerkwerd.
warmtepomp-installateur-8765

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Comfortabel leefcomfort
 • Je woning van het gas af
 • Interessante salderingsregeling
 • Aantrekkelijke subsidieregeling

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8765
Netnummer0515 (+31515)
Gasgebruik M31400 M3
Stroom-gebruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Tjerkwerd

Een warmtepomp goed installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Je vindt allerlei oplossingen. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Tjerkwerd kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De installateur of loodgieter onderzoekt de woonruimte en kan een plan opstellen. De mate van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor onduidelijkheden als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat levert het op?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Ben je op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Tjerkwerd? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Door warmtepomprevolutie.nl check je bruikbare de beste installateurs uit de omgeving. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Daarmee worden de kosten een stuk lager. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (8765).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Voorbeelden zijn categorie woning, aangebrachte isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn je voorkeuren? En hoe dit het met de kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend het formulier. In circa 5 werkdagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het systeem maakt slim gebruik van energie uit uit de aarde, grondwater en lucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We spreken over twee type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je CV-ketel start met werken als de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke installatie past bij jouw woning en situatie. Dit wordt veroorzaakt door wat er aan isolatie gedaan is. Hierna check je waardevolle aanbevelingen over actuele warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis. De erkende verwarmingsinstallateur in Tjerkwerd kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: je woning verwarmen en warm sanitair water met oog voor het milieu. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 25% – 50% en je bespaart al snel €215,00 per jaar. Dit werkt volledig op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €4.700 en €11.000. We werken op dit moment met 4 verschillende soorten systemen. Het duidelijkste verschil heeft te maken met de bron. Elke pomp wordt gekenmerkt door kenmerken, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing maakt slim gebruik van energie uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing neemt de energie uit de aarde om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem benut energie uit de omgevingslucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing gebruikt de warmte uit de lucht van buiten en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw huidige gasgestookte HR-ketel. Een laagdrempelige oplossing om de energiekosten terug te dringen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de regel hebben we het over een mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.725 en €4.625 bij een verwarmingsmonteur uit Tjerkwerd (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-tjerkwerd

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (februari 2024), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk best wel prijzig. Echter, het betekent veel lagere gaskosten. Geholpen door een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs krijg je een goede terugverdientijd. 0kan je laten installeren voor €6700. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €1900. De uiteindelijke rekening wordt bepaald door specifieke zaken zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12100 – €25000Zeer efficiënt, relatief duur
Water-water€17400 – €21800Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€5300 – €6700Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€4900 – €6375Gemakkelijk plaatsen, veel stroomverbruik
Hybride€2650 – €6950Hoge subsidie

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Tjerkwerd verbruikt grofweg 1400 m3 gas per jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een energiemaatschappij als Engie of Vandebron. Je stroomverbruik neemt wel toe. De besparing per jaar schommelt tussen €250 tot €385. Bij hybride systemen gebruik je deels stroom in plaats van gas. Al met al bespaar je nog steeds, om en nabij de €145 per 12 maanden. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een degelijk geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergiebehoefteKostenBesparingen
HR-ketel1125m3€693
Buitenlucht2325kWh€471€222
Bodemwarmte2075kWh€333€360
Hybride1600 kWh + 550 M3€506€187

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit diverse bronnen zoals lucht van buiten of aardwarmte. Je warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het verwarmingssysteem in je huis. Deze hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Tjerkwerd?

Niet alle soorten woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We noemen verschillende eisen: het huis moet goed geïsoleerd zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), het afgiftesysteem is radiatoren (LTV) of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je kiest voor een hybride variant is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Deze installatie profiteert van warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en ga je veel minder betalen voor energie. Hij werkt samen met jouw bestaande gasgestookte HR-ketel, en vervangt de basis ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Súdwest-Fryslân?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je geen financiële ruimte? Dan is er de milieu georiënteerde groene lening van je gemeente Súdwest-Fryslân. Kort gezegd een kortlopende lening met een scherpe rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Alle info vind je op www.gemeentesudwestfryslan.nl. Een ander alternatief: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Echter, doorgaans heb je recht op de ISDE-subsidie Tjerkwerd. De omvang van de subsidie hangt samen met het max. vermogen en energielabel van het gekozen model. De subsidies fluctueren tussen de €700 tot wel €2900. Informeren naar de maximale subsidie in februari 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Tjerkwerd (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal zaken: het betreft een nieuwe installatie, het is volledig geïnstalleerd en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Bij een hybride warmtepomp (5,5 kW) moet je rekenen op grofweg €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergoeden ze pakweg €1925.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product lopen de bedragen op vanaf circa €2300.
 • Voor een zuinige pomp krijg je nog eens extra terug (€125, met name A++ labels).
# MerkTypeKrachtSubsidie
GallettiMPET076H58 KW€6950,-
ToshibaHWS-1405H8 + HWS-1405XWHM68 KW€2100,-
FujitsuWaterstage HT 11F10 KW€2300,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Bij een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, ben je een stuk energiezuiniger en heb je een prettig klimaat in huis. Maar hoe realiseer ik dit? Onderstaand vind je een nuttig stappenplan van de warmteservice Tjerkwerd aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Zo zorg je dat de warmte in huis de woning ontglipt. Goede isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een NOM (nul op de meter) woning. In de praktijk gaat het vaak om triple glas en gevelisolatie.

 2. Ventilatie

  Zodra de isolatie gedaan is, is het essentieel dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Ventileren resulteert in een gezonde leefomgeving zonder warmteverspilling. Populaire vormen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. CV-ketel vervangen

  Ruim 70% van de maandelijkse energienota kunnen we terugbrengen naar de CV-installatie en warm water. Een efficiënt alternatief voor de gas HR-ketel is daarom aan te raden. De warmtepomp is populair, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken niet op basis van gas, maar hebben wel elektriciteit nodig. De elektra die hiervoor nodig is kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!