Warmtepomp Breezanddijk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Breezanddijk? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Deze installatie benut de warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Dit is een efficiënte en duurzame wijze om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 50% en de besparing loopt op tot €290,00, ieder jaar weer. Kies je nú voor een warmtepomp? In zo’n geval kan je het laten plaatsen met een flinke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dit hangt af van diverse factoren. Op deze pagina ontdek jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Breezanddijk.
warmtepomp-installateur-8766

 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Slechts sporadisch onderhoud
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8766
Netnummer0517 (+31517)
Gas-gebruik M31400 M3
Stroomgebruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Breezanddijk

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een ingewikkelde bezigheid. Er is keuze uit verscheidene producten. Maar welk model past bij onze woning? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Breezanddijk kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter checkt grondig de woning / bedrijfspand en maakt een indicatie van de wensen. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energieconsumptie zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat is het rendement?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Breezanddijk? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Middels onze tool check je snel installateurs uit de buurt. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Daarmee bespaar je enorm. Dit werkt als volgt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (8766).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Onder andere type woning, aangebrachte isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat zijn financiële eisen? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Rond het formulier af. In 3-4 dagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De pomp onttrekt energie uit de bodem of buitenlucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het verwarmingssysteem in je huis. We definiëren twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je HR-ketel zal aanspringen als het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk soort installatie kan je zomaar laten plaatsen. Dit wordt veroorzaakt door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Op deze website ontdek jij waardevolle gegevens met betrekking tot de soorten warmtepompen en wat matcht met jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Breezanddijk kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: het huis verwarmen en warm water in de badkamer en keuken op een duurzame manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €260,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De prijs ligt tussen de €7.000 en €16.100. We onderscheiden grofweg vier verschillende soorten installaties. Het doorslaggevende verschil is de input van energie. Elke pomp heeft zijn eigen voor- en nadelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem profiteert van warmte van het grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing profiteert van warmte uit de aarde om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp profiteert van energie uit de omgevingslucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing neemt de warmte uit de lucht van binnen en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is een aanvulling op jouw reguliere gasgestookte HR-ketel. Een voordelige manier om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Vaak gaat het om een combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.850 en €5.725 bij een verwarmingsmonteur uit Breezanddijk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-breezanddijk

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in februari 2024?

De warmtepomp is initieel een flinke kostenpost. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het leidt tot lagere maandlasten door een lagere energienota. Geholpen door een hoge subsidie behaal je een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing kan je laten installeren voor €6300. Een hybride oplossing koop je al vanaf €2800. De uiteindelijke rekening komt tot stand door meerdere aspecten zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13600 – €23800Hoge subsidie, prijzig
Water-water€15300 – €23800Ook koelende functie
Lucht-lucht€5250 – €6750Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€4300 – €7075Kan ook koelen, veel elektriciteit nodig
Hybride€2350 – €5600Goede tussenoplossing

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gezin met CV-ketel in Breezanddijk verbruikt om en nabij 1400 m3 gas p/jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een energieleverancier als Delta of Qurrent. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De maximale besparing varieert van €280 tot €325. Bij hybride systemen blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing is nog steeds erg interessant, ga uit van €200 op jaarbasis. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een normaal geïsoleerd huis:

# InstallatieEnergiegebruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1000m3€694
Buitenlucht2375kWh€479€215
Bodemwarmte1825kWh€340€354
Hybride1575 kWh + 350 M3€514€180

Recente vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit (natuurlijke) bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of bodem. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan het koude water uit de cv-installatie. De energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Breezanddijk?

Helaas, niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden een aantalzaken: het huis moet goed geïsoleerd zijn (bestaande huizen van na 1985), er wordt gewerkt met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Zodra je gaat voor een hybride opstelling is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing voor huizen met mechanische ventilatie. Het wint warmte terug uit ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Dit beperkt het verbruik van energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. De installatie sluit je aan op jouw reguliere CV-ketel op gas, en is een vervanger voor de basis ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Súdwest-Fryslân?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je onvoldoende budget? Wacht niet te lang, want dan hebben we de interessante groene lening in de gemeente Súdwest-Fryslân. Dit is een kortlopende lening met een lage rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Zie ook www.gemeentesudwestfryslan.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Goed nieuws, gewoonlijk kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Breezanddijk. De hoogte van dit bedrag wordt gecalculeerd aan de hand van het soort apparaat en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies beginnen bij circa €575 tot ongeveer €3500. Nieuwsgierig naar de actuele subsidie in februari 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Breezanddijk (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal voorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, het is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 – 6 kW) vergoeden ze circa €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht heb je recht op circa €1875.
 • Bij de bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal zo’n €2175.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets extra (€250, bij het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
GallettiMPED004HM3 KW€1300,-
ToshibaHWS-1405H8+ HWS-1405XWHM98 KW€2100,-
FujitsuWaterstage HT 1411 KW€2250,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Helemaal van het gas af? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, stoot je significant minder CO2 uit en krijg je een aangenaam wooncomfort. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Op warmtepomprevolutie.nl bieden we een praktisch stappenplan van de warmteservice Breezanddijk aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo vermijd je dat de gerealiseerde warmte niet naar buiten ontsnapt. Degelijke isolatie is het fundament van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Vaak gaat het om isolatie van de bodem en gevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Op het moment dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van wezenlijk belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Goed ventileren betekent een aangenaam wooncomfort zonder onnodig warmteverlies. In de praktijk gaat het vaak om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Verwarmen zonder gas

  Meer dan 65% van de maandelijkse energienota kunnen we terugbrengen naar de CV-installatie en het aanmaken van warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de HR-ketel op gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of zonneboiler werken (grotendeels) zonder gas maar werken op basis van stroom. Dit stukje stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!